Реформаторите искат чистка заради Корал и Странджа

Искат оставката на шефа на дирекцията за защита на природата
30 апр 2015 12:44,
10
Реформаторите искат чистка заради Корал и Странджа
Снимка: архив, Булфото

Реформаторският блок призова да бъдат намерени и наказани виновните за незаконното застрояване на Черноморието. Хората на Кънев и Кунева поискаха и оставката на шефа на Дирекция "Национална служба за защита на природата" инж. Михаил Михайлов.

В специална позиция РБ обяви, че нашумелите казуси с къмпинг "Юг" в залива Корал и незаконният строеж в Природен парк "Странджа" до Синеморец са извадили на бял свят нарушаване на много законови процедури. Сред тях са липса на кадастрални карти на дюните, липса на цифрова карта на защитените територии, незаконна "приватизация" на терени публична собственост и др.

"Настояваме за разкриване на виновните длъжностни лица в министерства, областните администрации и общините и налагане на съответните персонални наказания“, обявиха още РБ. Те се обявиха за оставката на директора на Дирекция "Национална служба за защита на природата" инж. Михаил Михайлов, представяйки го и като "посочен от Комисията по досиетата като съдържател на явочна квартира под псевдонима "агент Липа".

В позицията си РБ призоваха наличието на дюни по Черноморието да се установи от учени от БАН и комисии от специализираните Университети.

"Настояваме час по-скоро да бъдат публикувани кадастралните карти на дюните, цифровата карта на защитените територии, както и да бъде завършена процедурата за обявяване на нова защитена територия в Корал", поискаха още Реформаторите.

Те се зарекоха да предложат сериозни промени във всички закони, които засягат българската природа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПОДОЗИРАМ ЧЕ АКО РАЗРОВЯТ ИМОТИТЕ НА ЧЕРНОМОРСКИТЕ КМЕТОВЕ КОЛЕГАТА ИМ ОТ ПАЗАРДЖИК ЩЕ СЕ ОКАЖЕ СВЕТЕЦ и ще го канонизират приживе.
9
0
 
7
 
! Отговори
Защо? преди 8 години
Защо чак сега се сетиха,че корупцията унищожи Черноморието? Застроиха се дюните на Слънчев бряг и Несебър, пясъците на Созопол и Южното черноморие ,горите на Странджа и какво чакаме? Дано най-после някой се замисли за България , а не за собствения си джоб!
8
1
 
8
 
! Отговори
Питащ преди 8 години
А ГОРСКИТЕ мошеници от Дирекцията на Природен Парк Странджа КОЙ и КОГА ще разследва за многобройните им далавери с финансови средства?!! БЕЗДЕЙСТВИЕТО сред парковите чиновници (по отношение спазване режимите в защитената територия) е умишлено и се е превърнало в удобна практика под вещото ръководство на стар БКП номенклатурен кадър, завършил АОНСУ! За новото шефче положението също е изгодно: "Ми не знам за незаконно строителство, ми не съм уведомен" и т.н. 20 години странджански мурафети!!!
7
0
 
6
 
! Отговори
ми преди 8 години
Дюните и дюнерите пазят България. Затова поради липса на необходимост ДАНС да се разформирова и много тайните и агенти да се назначат в МОСВ и МТ.
6
6
 
8
 
! Отговори
Точно пък преди 8 години
Точно пък Реформаторите ще искат чистки. Да си видят Министерството на икономиката техния приятел какво прави. Назначения на приятели, чисти кражби чрез подставени фирми на европейски фондове, заплахи към несвързаните с тях фирми, позволили си да участват в обществени поръчки.......Явно яко се капитализира влизането им в управление.....А най-лошото е, че съм гласувал за тях.,...че и убедих доста приятели да направят същото....
5
0
 
4
 
! Отговори
ни съ знай преди 8 години
Навсякъде е пълно с дюни.И можеш да си заплюеш част от първата линия за цялото лято и да я ползваш така, като че е твоя собственост.Да живеят вечно дюните! И будалите също така!
4
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До екологТо понеже мутрите от ГЕРБ и (Р/Д)еформаторите са по-различни...
3
5
 
11
 
! Отговори
еколог преди 8 години
Другари вашите назначени капиталисти от БКП-БСП за пари са готови и цялата държава да погребат . Така направиха вашите приятели от ДПС с горите и язовирите , а сега вие да не останете по назад .
2
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Внимавайте случайно да не забравите Карадере и другите, да не ги изброявам!
1
2
 
18
 
! Отговори
Валентин преди 8 години
трябва да искат главите им както и главите на всите управляващи от 89 г. до сега.