Промените в Конституцията – до лятото в НС

Това изцяло обаче зависи от депутатите, подчерта Христо Иванов
10
Промените в Конституцията – до лятото в НС
Христо Иванов. Снимка: Булфото

Правосъдният министър Христо Иванов се надява, че преди лятната ваканция на парламента промените в Конституцията, свързани със съдебната система, ще бъдат внесени.

"Знаете, че има срокове. Минималният срок е от един месец за дискусия, за това надявам се, че няма да има повече забавяне, но това изцяло зависи от депутатите", коментира той в парламента преди консултациите с представители на политическите сили заради очакваните промени в основния закон.

Според него обаче преди да бъдат обявени те е нужно да има яснота около измененията в Закона за съдебната власт.

"Предложенията за промени в Конституцията, предопределят закона. Затова, за да можем да ги обсъждаме като един пакет, трябва да са внесени и да са обявени заедно", заяви той.

Засега подкрепа към промените в Конституцията са заяви от управляващото мнозинство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко подвеждащо, заглавието ни убеждава, че промените ще са факт до лятото, а в статията разбираме, че министърът се надявал да станат до лятото.
3
0
 
3
 
! Отговори
4 преди 8 години
Евалла на фотографа и на постналия фотото!Показва съвсем точно как работи този /а и други/ министър. Много е смешна надеждата, че промяната в КРБ ще реши нещо. Тази промяна няма да реши и 1% от проблемите в съдебната власт. И за козметика не става.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САМО ,ЧЕ ВРЕМЕТО ЛЕТИ И НИЩО ЕФЕКТИВНО НЯМА НА ЯВЕ...САМО ДУМИ.ПРИКАЗКИ.ОБЕЩАНИЯ И НИЩО НЕ СЕ СЛУЧВА......В РУМЪНИЯ ВКАРАХА ДЕСЕТКИ ПОЛИТИЦИ В ЗАТВОРИТЕ А ВИЕ САМО НИ ЗАЛЪГВАТЕ !
1
0
 
5
 
! Отговори
x преди 8 години
Не става ясно за коя година става дума.