Борисов даде рамо на Калфин за пенсионната реформа

Моли се да има грамотни кметове, за да усвояват европарите
49
Борисов даде рамо на Калфин за пенсионната реформа
Снимка: БТА

Правителството стои изцяло зад позицията на вицепремиера Ивайло Калфин за цялостна пенсионна реформа, в това число и за по-късното пенсиониране на полицаите и военните, увери премиерът Бойко Борисов.

Още по темата
По този начин той застана даде рамо на категоричното решение на Калфин военни и полицай да се пенсионират на 52 г. и 10 м. от следващата година, като тази възраст ще расте с по два месеца годишно до достигането на 55 г.
Сега военните, полицаите и работещите в службите се пенсионират при 27 г. стаж, от които две трети, или 18 г., в системата, без изискване за възраст.

Заетите в сектора се обявиха против намеренията на Калфин, а вътрешният министър Румяна Бъчварова подкрепя искането на синдикатите от сектор "Сигурност" минималната възраст за пенсиониране да е 50 години и да не нараства. 

Борисов обаче не само подкрепи Калфин, но и заяви, че реформата е "дори мека за реалното състояние и демографската криза в България".

Премиерът допълни, че утре е организирано съвещание с двата синдиката и министрите Ивайло Калфин, Румяна Бъчварова и Владимир Горанов, за да се чуят всички позиции по темата.

По повод предстоящите местните избори Борисов заяви, че е готов да води разговори с всички политически лидери.

"Истински се надявам местните избори да не са раздор, а да има по-добри  експерти, там където няма", допълни премиерът, цитиран от БТА.

"На мен ми трябват добри и работещи кметове, за да могат да усвояват еврофондовете и всичко това да влиза при хората, за да могат да усещат този подем, каза още министър-председателят.

По думите му са необходими грамотни екипи, които да работят и да правят проекти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
2
 
! Отговори
ха ха ха преди 8 години
Как така 50 000 бъркат икономиката на 8 000 000 това немога да си обясня.Само замазват очите с тъпите си реформи.
28
0
 
2
 
! Отговори
нееееее преди 8 години
Ей така се затрива един *** народ!
27
0
 
2
 
! Отговори
желко преди 8 години
Щом трябва да са дерат кожи винаги може,тъпия българин плаща като луд за щяло и не щяло и е свикнал ,туй че няма да вземе пенсия кво толкоз пак ще е щастлив и *** повече от необходимото!
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За каква пенсионна реформа се говори. Осемдесет процента от българите са обречени и при сегашните условия. Колко хора в тази корумпирана държави ще имат изискуемия стаж и какво ще получат на преклонна възраст ако изобщо доживеят. Време е управниците да разберат че човек не е цирково животно което след успешен спектакъл да получи награда.
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
в частния сектор не се работи п о 8 часа - а п о 12,14 даже и 24 часови смени ,нощен труд ,през почивни дни и празници .Т и си избрал професията -като се оплакваш /това правиш в момента / -смени я .И още нещо -не всички от кабинетите -ходят в 2 ч през нощта на работа ,нали .И точно те не са за 1ва категория труд .Смучете пари от фонда ,където почти никой не внася осигуровки:) смучете ,в скоро време няма да има кой да го пълни.Но на кой му пука за бъдещето нали ...
24
2
 
6
 
! Отговори
До 27 преди 8 години
А ти най-умния, мноо ги разбираш. Полицая има оръжие, а и трябва да е във форма, баща ми е на 58г, и тренира през ден, тежи 79кг и вдига 100кг 5 пъти без зор, прави 50 лицеви опори, и т.н., само двама приятели могат да му се опрат. Та тия щкембета да се стегнат малко, това им е работата. А как мислиш един стоматолог или хирург може да работи на 60г., като недовижда и т.н. С тия полицай държавата два пъти се прецаква, първо губи работна сила, и после плаща дълги години пенсии.
23
4
 
4
 
! Отговори
Бойко... преди 8 години
Ако Бойко не се возеше в лимозина а бе в пожарната кола,надали щеше да плюе,това е вари го печи го *** си е.
22
8
 
5
 
! Отговори
Глупаци преди 8 години
Как полицай на 55г.ще респектира млад,здрав мъж,как пожарникар на 55г.ще катери покриви за да спасява горящи хора,как,как,как...?Злепоставят силовите министерства с хората,Калфин го каза,не е проблем за НОЙ-силовите ведомства,било е незначителен птоцент дори и 50000-общо полицай,военни,граничари и администрация,ама хей така да има солидарност!Бойко забрави ли к
21
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БорнеоМного сложно се изразяваш! И Академик от БАН не би те разбрал!
20
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Stiga ste pluli policaite ideata e da ni nastroat edin srechu drug..kato mnogo znaete cho ne otidete na granicata v mizeriata na policaute a..tah pluete a deputatite
19
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
E kak nama da dade..ako izlazat i krai na vlastta,koaliciata i grabeneto
18
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що лъжете хората, а не им кажете, че пенсионния фонд е почти изтупан като брашнен чувал. А парите в частните къде са? Някой знае ли?
17
4
 
14
 
! Отговори
лекар-психолог преди 8 години
В България всеки иска да се пенсионира на 40 години и минимум 2 000 лв. пенсия , като не плаща никакви осигуровки. Също така безплатно здравеопазване и образование , ако може и безплатна храна още по добре . Сега трябва някой да каже как да стане , ама не предизборно , а реално.
16
10
 
10
 
! Отговори
До 17 преди 8 години
Колега,като си искал да си станал полицай или военен! Между другото в момента много се търсят IT специалисти,защо не пробваш там.Заплатите на добрите стартират от 2500-3000 лв. на горе.Същото може да стори всеки от "вълната млади безработни",ако притежава необходимите качества. В реалния живот е така,не може всички да са равни,времето на соца мина отдавна. За кадърните работа винаги ще има,а останалите ще плачат,като теб по форумите и ще дават никому ненужни съвети!Успех!
15
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отново се настройват българите един срещу друг. Военните може сега да не работят много - много, но са със доста ограничени права. Редно е да бъдат компенсирани за това. Пък и се молете да не почнат да работят. Че вижте какво става в съседна Македония. А и зимата ревяхте и ако не бяха тези "не работещи" военни на доста хора щеше да им се стъжни.
14
2
 
21
 
! Отговори
vas преди 8 години
Едни работят подълго, други пократко. Трети изобщо не работят. Та за тяхтретите, никой не казва нищо. Чета коментари и се чудя как властите манипулират хората. Колко са полицаите,пожарникарите,военните и, да речем, надзирателите 100 000? Малко повече? А колко са трайно безработните, хората на социални помощи, на детски,майчински и всякакви такива, дето само скубят държавата? Къде потъват парите от данъци, такси, ДДС за заплати на полицаите ли?
13
2
 
5
 
! Отговори
Aydiye преди 8 години
koi li ste raboti za tehnite pensii ?! :) decata i vnucite na vsichki rosi i makove se iznizaha za usa, bruxel, luksemburg, rom, paris, madrid, berlin, vienna, ofshor tuk, ofshor tam?! :)
12
13
 
14
 
! Отговори
Ултраса преди 8 години
60 годишни милиционери да пазят на Баце пръдливия *** от народната любов ми се струва много.....яко!!!!
11
4
 
26
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 8 години
ТО В БЪЛГАРИЯ НА ЕДИН РАБОТЕЩ СЕ ПАДАТ ПО 5 ЧИНОВНИКА. ИНТЕРЕСНО КАКВО РАБОТЯТ.
10
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво за пенсионната реформа. Най-големите търтей/ военни и полицай/ са с най-големи облаги. Крайно време е да им се спрат 20 заплати и да се пенсионират на 60 г.Кметове едва ли ще намери да работят за народа, по-скоро еврофондовете отиват за лични имоти и облаги. Виждаме как са усвоени от кметовете на :Пазарджик, Хасково, Видин, Монтана и...др. Почти 2/3 от тях са за затвора. Някои прави ли проверка на фондовете, как са усвоени.