С Конституцията се бетонират промените в правосъдието

Кунева ще иска всеки да може да се жалва в КС
Обновена: 9 май 2015 18:53 | 9 май 2015 17:43, Камелия Цветанова
27
С Конституцията се бетонират промените в правосъдието
Снимка: Булфото, архив

Всички власти разбират, че е крайно време да има съдебна реформа, не виждам в момента конфликт, който да спре този процес. Това заяви днес в ефира на БНР вицепремиерът Меглена Кунева на въпрос за писмата, които си разменят правосъдният министър Христо Иванов и т.нар. "Тримата големи" в съдебната система - главния прокурор и председателите на ВАС и ВКС.

Още по темата
По думите й изразяването на публични позиции е нормално, тъй като темата е прекалено важна за обществото, за да остане само на обсъждания зад затворени врати.

Кунева беше категорична, че работи отлично с правосъдния министър и подкрепят взаимно действията си.

Тя посочи, че смята за неправилно да се казва, че Брюксел иска една или друга промяна в съдебната система.

Съдебната реформа се прави за България, по начина, който ние изберем, каза Кунева.

Вицепремиерът коментира, че предложените промени в Конституцията ще бетонират паралелните промени в Закона за съдебната власт.

Тя припомни, че Движение България на гражданите ще иска като поправки да се запишат и индивидуалната конституционна жалба, и възможността за законодателна инициатива на гражданите.

По думите й обаче всички допълнителни промени на основния закон не трябва да забавят приемането на промените за съдебната система, което е основната цел в момента.

Кунева беше категорична, че трябва да се напомнят ползите от членството, за да не се позволява засилване на евроскептицизма.

Членството на ЕС е най-голямата инвестиция в България, влязоха над 13 млрд. лв. Ако го нямаше европейското законодателство, щяха да изгърмят всички вложители на КТБ, припомни още Кунева и посочи като други ползи на еврочленството възможността българите да работят и учат в ЕС, 800 млн. лв. за наука и образование в предишния програмен период, както и всички инфраструктурни проекти от последните години като софийското метро и пречиствателните станции.

Вицепремиерът посочи още, че България е част от европейската външна и отбранителна политика, което е особено важно в настоящата геополитическа ситуация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проблемът не е в Конституцията, а че не се зачитат правата на гражданите, жертви на престъпления от съдиите и адвокатите и прокурорите, а сякаш цялата система действа против истината,против правосъдието в полза на престъпниците и против правата на жертвите на престъпленията, защото явно не ги е грижа за правосъдеието,а за материалната изгода, защото такива дела изглеждат предварително уговорени с престъпниците, което няма как да е законно, но разбира се прикирва зад буквите и цифрите от законите
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Shte se betonirat ako slojite beton. Zakoni, koito ne se spazvat ot vsichki, tova ne sa zakoni
15
0
 
2
 
! Отговори
внт преди 8 години
кого заблуждаваш че си харесвана, хубавите са прибрани при мъжете си и са добрегледани в къщисамотниците работят за да се издържат
14
0
 
1
 
! Отговори
аож преди 8 години
ние сме британци с тънки стиснати устни
13
0
 
2
 
! Отговори
уф преди 8 години
За да я изберат хората, промиваше мозъци, всеки ден едни снимки, слова...сега скокне чат-пат в някоя статия или тв предаване и пак си сяда тихичко до бойко и не мога да я разбера върши ли нещо въобще, позьорка
12
0
 
2
 
! Отговори
леке преди 8 години
Тази твар да се върне в дупката от която е изпълзяла и никога да не смее да се покава . Господ е белязал хората от които да се пазим ,не да ги избираме да ни ръководят.
11
0
 
0
 
! Отговори
do 11 преди 8 години
kakvo *** be az i sopola si nqma da xvarlq na taq
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
какъв гилф,само за порно става
9
0
 
4
 
! Отговори
Поп Грую преди 8 години
Краката ще ти бетонираме и в Панчерево!ПЛЯС!
8
0
 
2
 
! Отговори
край преди 8 години
Братя Европейци, вземете я тази женица при вас - обожава Брюксел, брюкселско зеле и даже сарми прави само от брюкселско зеле. Вземете тадзи жена при вас много ее изтънчена, много културна и въобще ще ви е от голяма полза.
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази е събрала толкова енергия, че човек би си помислил, че никой не я е чесал доста дълго време. Ама то и като я погледнеш каква е мумия и ти става ясно всичко.
6
2
 
3
 
! Отговори
Mil преди 8 години
Kradzite na bG koga schte varnat milionite kakvo stava s dalaverite na Dr tonev i lubovnizata mu mutrite milioneri kak sabogataha a naroda Prost i Beden
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Tazi e vredna za Balgaria..Boge ela i si saberi veresiite po barzi,che che izcheznem
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Европейски политик... са почудиха къде да си набутат свръхначетените кадри ...
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е никаква реформа, защото съдиите и прокурорите не носят никаква отговорност както и политиците, кметове, депутатите и министрите и само се интересуват от изборите да може да бъдат избирани и да крадат а народа не може да ги уволнява или съди в народен съд, Външният дълг скочи с 16 милиарда лева заради КТБ и тепърва народа ще трябва да плаща още 10 милиарда лева по съдебните дела на богаташите.
2
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** пратили баща ѝ и дядо и в Белене, тя "послушала сърцето си" и станала партийна снаха.Що за влечуго?!?!Нагаждачка.
1
1
 
6
 
! Отговори
100lipinovofashion преди 8 години
vseka stapka za promeni samo sled bg i roma obstonarodni referendumi i prozrachni rezultati ot tiah. suhi i gnili kitki ima boll za kompost. ama kakto kaje Nachalnika - bg i rom narod.;)