Кризата ни тежи на Балканите, въздъхна Миков

Трудно е и заради Украйна и "Ислямска държава"
Обновена: 11 май 2015 11:55 | 11 май 2015 11:45, Камелия Цветанова
18
Кризата ни тежи на Балканите, въздъхна Миков
Снимка: БСП

Според лидера на БСП Михаил Миков пред Балканите има много предизвикателства като на първо място това са предизвикателствата пред социално-икономическото развитие.

Той смята, че окуражаващите знаци от Европа са важни за народите, които чувстват все повече песимизъм в условията на тежка социално-икономическа криза.

"На второ място са предизвикателствата на тероризма - "Ислямска държава" и ситуацията в Украйна", допълни Миков по време на Балканска конференция на ПЕС, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Той е на мнение, че събитията в Украйна крият сериозен риск за ограничаване на правата.

"Ние, като представители на левицата, трябва да бъдем изключително внимателни, когато в името на борбата с тероризма се правят естествени ограничения на фундаменталните права, които са достигнати", каза още той.

Председателят на БСП подчерта, че като част от страните-членки на ЕС, трябва да бъдем достатъчно последователни и обединени в сигналите, които се дават към страните от западните Балкани.

"Аз съм убеден, че тази последователност на ПЕС не може да не бъде забелязана и от сестринските партии. Но в най-голяма степен от гражданите на тези страни, които да оценят това, което прави ПЕС за едни други различни Балкани от тези, които историята е експонирана в представите на просветения европеец", коментира Миков.

По неговите думи социалното развитие, защита на правата и най-вече солидарността ще бъдат запазена марка на левицата, която трябва да стигне до гражданите.

Михаил Миков заяви, че днес има много сериозни изпитания в Европа, в голяма степен и при нас.

"Това са изпитания от възраждащ се национализъм, свързани с появата на движения, партии, които търсят в кризисния период злоупотреба с национални и националистически нагласи. Ние трябва да имаме силата да се противопоставяме и това можем да го правим заедно", уточни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
До 10: Всеки може да бъде и русофил и европеец. Ангела Меркел отиде в Русия и за това, а не само за да постави венец на паметника на незнайния воин. Чехите са си патили и от Германия и от Русия, но това не пречеше на чешкия президент да бъде в Москва на 9-ти май. Само елементарните и ограничени хора се придържат към схемата "или-или". Нашият исторически опит е показал, че България е печелела най-много когато е балансирала между т.н. "велики сили": "Винаги с Германия и никога против Русия"
11
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БСП е бита карта на следващите избори ще са я 4 я 5 сила в парламента
10
3
 
2
 
! Отговори
ФИКИ ФИКРЕТ ПАША преди 8 години
БСП е ПАРТИЯ--ФАЛСЕ ФЛАГ..= С ФАЛШИВО ЗНАМЕ..ТЯ Е МИЛИОНЕР ПАРТИСИ..А ГО ИГРАЕ УЖ ПАРТИЯ ЗА БЕДНИ И РАБОТНИЦИ.БЪЛГАРИЯ Е УНИКАЛЕН ПОСРЕДСТВЕН И ЛЪЖЛИВ *** НА ПЛАНЕТАТА.САМО ДПС = ИСТИНСКАТА ЛЯВА ПАРТИЯ. ПАРТИЯТА НА БЕДНИТЕ И ИЗГОНЕНИТЕ.
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
налей си една водка Минков света е по добър като не си трезвен
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Важното за този е да му е пълна чашката
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАЗДРАВЕ!
6
3
 
5
 
! Отговори
САМО АТАКА! преди 8 години
Ква криза ви тежи на вас бе кръвопийци безочливи. 25 годинини ви търпим мръсните номера и ви слушаме как разтегляте локуми за кризи, преход и евроатлантически ценности!Заврете си я тая измислена от ФЕД и Световната банка криза там дето слънце не огрява и си стягайте за народен метеж скоро, изедници долни! Миков, никой не обича лидери в разкрачено положение, да знаеш!
5
4
 
5
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Тежи ни не кризата, тежи ни идиотията на пожарникаря и свитата му. Тежи ни това, че за 25 години "преход" България не е мръднала и сантиметър в развитието си.
4
2
 
6
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
НЕ ТЕЖИ КРИЗАТА А НА ГЬРБА НА НАРОДА ТЕЖИ БЕЗХАБЕРИЕТО ЗА СЬДБАТА НА БЬЛГАРИТЕ В БЬЛГАРИЯ О ВАША СТРАНА КАКТО И ОТ ГЕРБ ДПС РБ И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ПАРТИИ ЗАБИЛИ ЗЬБИ В ТЯЛОТО НА БЬЛГАРИНА И СМУЧАТ ЛИ СМУЧАТ КРЬВТА МУ
3
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
BSP E GNEZDO NA OSI. OMRAZNA NI DA NI MAMYAT. OBESHTAVAT PREDI IZBORITE I SLED TOVA NARODA KUCHETA DA GO YADAT. NIKOGA NE BIH GLASUVAL ZA TYAH. EDIN PAT DA TE IZLAJAT - DOBRE, VTORI PAT - NE E DOBRE, TRETI PAT - ZNACHI SI GLUPAK. KOLKO PATI NI LAGAHA TEZI MOSHENICI?
2
1
 
9
 
! Отговори
А на МЕН що тежи ? преди 8 години
Да бре. На МЕН що ми тежи?Уж *** си отидоха, уж не са на власт.......ОООООБАЧЕ! Като се замисли човек:-Премиера Бойко-комунист-Фалшивото президентче-ПЛАТЕН комсомолски секретар- Цецо Апартаменто - комунист- Миков-комунист-Първанов-комунист- Онъз с дебелия г-з...Чачева де - комунист--- Че то какво излиза? Отишли са си *** ама друг път. Продължават да лочат народна кръв, само че сега си смениха козината: не са БКП а: ГЕРБ, БСП, АБВ, РБ, ДПС....бе сички туряй си въжето!
1
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-вече тежат *** - прекалено много има от тях а и не стават за износ!