Преди "картофено момче". Днес: Няма заплата за тая отговорност

Борисов подкрепи прокуратурата за разследването срещу квесторите на КТБ
Обновена: 11 май 2015 20:38 | 11 май 2015 19:40,
311
Преди "картофено момче". Днес: Няма заплата за тая отговорност
Снимка: архив БТА

Премиерът Бойко Борисов даде да се разбере, че животът на бедните хора в България не му е чужд. В интервю за bTV той разказа, че до 30-та си година се е нагладувал, а майка му го наричала „картофеното момченце”, защото всеки ден се хранел с картофи.

Борисов отговаря на въпроси, част от които зададени от зрителите. До детайлите за бедната му младост се стигна след репортаж за бедна жена, която го попита каква му е заплатата и колко пари носи в джоба си.

„За работата, която върша и отговорността, която нося, няма заплата, която би ме удовлетворила”, отвърна Борисов. Той уточни, че надницата му със сигурност е по-малка отколкото на журналистите в bTV, а пари в джоба си нямал.

Още по темата
Министър-председателят си спомни, че семейството му гледало 5 прасета и 15 кокошки, той косял тревата и ядял пържени яйца и картофи. „Майка ми казваше, че съм картофено момченце – всеки ден ядях картофи. Така че - нагладувал съм се до 30 години”, каза Борисов.

Пред bTV премиерът потвърди, че се е срещал със съдия Румяна Ченалова – същата, която беше арестувана за кратко и която стана символ на „гнилите ябълки” в съда. Борисов разказа, че Ченалова отишла при него, за да му се оплаче от политически натиск. „Казах й, че ще се понесе отговорността и тя я понесе”, отсече Борисов.

Премиерът подкрепи прокуратурата за днешното решение да започне разследване срещу квесторите на БНБ. Той отново обясни, че няколко „баровци”, които са имали преференциални кредити са ги променили след фалита на банката. От това Фондът за гарантиране на влоговете загубил около милион лева.

„В последните дни разбирам, че „Петрол”, „Рубин”, „Дунарит” и куп други фирми са направили цесии и квесторите са ги освободили”, обясни Борисов. По думите му само една от сделките била за милиони.

Премиерът обяви, че ще се раздели с всеки кмет от ГЕРБ, за който излязат данни за злоупотреби. Той беше категоричен, че журналистите не вършат работата на полицията с разследванията си за градоначалниците, защото на всякъде по света подобни репортажи били безценна помощ на службите и полицията.

Борисов отново припомни, че година и половина е бил изцяло разследван. „Започнаха с данъчни проверки, гледаха ми улуците дали са от алуминий, броиха ми дръвчетата. От 96 година всичките ми пътувания - къде как и защо. Разкатаха ме – чаршафите броиха, възглавниците – всичко”, спомни си той. В същото време обаче премиерът обясни, че е благодарен за тези проверки.

Премиерът коментира и кризата в Македония. Той съобщи, че утре събира Съвета по сигурността заради ситуацията в западната ни съседка. Борисов обясни, че управляващите са предпазливи в коментарите си за ставащото, но не скри, че е разочарован от Никола Груевски, който не изпълнил редица договорености. И днес министър-председателят предупреди партиите да не се заиграват с етническия мир у нас.

Борисов подкрепи идеята за намаляване на броя на депутатите от 240 колкото са в момента на 120. Премиерът обаче се противопостави на исканията за намаляване на субсидиите за партиите. Той обясни, че това е единственият официален и прозрачен начин за финансиране на политическите формации. Противното би означавало партиите да търсят пари от сенчестия сектор.

Министър-председателят се похвали, че през този мандат е намерил „цаката” на нещата – повече събираемост и ще има средства и за увеличение на пенсиите и за строеж на пътищата. Борисов се разсърди на зрителски въпроси, защото новата магистрала „Струма” е пропаднала и нови участъци от „Тракия” са се напукали. „До вчера караха по коларски пътища, на Околовръстното имаше септични ями… Сега на стотиците километри магистрали някъде нещо станало”, контрира премиерът.

Борисов не отговори нито на въпроса дали ще сменя министри, нито на този дали би се кандидатирал за президент. Той обаче оцени като успешен мандата на Росен Плевнелиев, както и изказа удовлетворение от работата с РБ, ПФ и АБВ, а в смесените райони – и с ДПС.

„Това не е работа на никой”, отвърна министър-председателя на зрителски въпрос кога ще се ожени. Той обясни и че показал магнолиите си във Facebook, защото си ги харесвал и допълни: „И японската вишна ми е много готина”.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Картофеният княз трябва да целува шлифера на Станишев и сие, че отврати хората от него и партията му. Гея има ужасна вина за простотиите и кражбите за да принуди хората да търсят някакво спасение в Тикваров. И както става, от трън та на глог, че е по-висок. Така си го нахендри народа с този ненормалник, че пораженията от "политиката" ще се оправат с години ако е възможно. Той насоса администрацията с неграмотни и прости хора но верни. Боже, прибери си го!
210
1
 
9
 
! Отговори
МАНИ СЕ, БОКО преди 8 години
ЗАЩО ТОЯ ТИП СЕ ДЪРЖИ ТАКА, СЯКАШ НЯКОЙ ГО Е МОЛИЛ И ТОЙ Е ПРОЯВИЛ ВИСОЧАЙШО БЛАГОВОЛЕНИЕ ДА УПРАВЛЯВА ***. ВСИЧКИ, КО/ИТО СМЕ НА СЕБЕ СИ,ПОМНИМ КАКВО НАПРАВИ БОКО, А И СИ ГО ПРИЗНА,ЧЕ Е СВАЛИЛ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ОРЕШАРСКИ С ИНСПИРАНИТЕ ОТ НЕГО ПРОТЕСТИ. БОКО ОСВЕН, ЧЕ Е БОЛЕН НА ТЕМА ВЛАСТ И ПАРИ,СИ Е ПОВЯРВАЛ, ЧЕ СТАВА ЗА НЕЩО.ОСНОВНИЯТ ВЪПРОС КЪМ НЕГО Е КОГА ЩЕ СЕ ПРЪЖДОСА ПРЕЗ 9 ЗЕМИ В ДЕСЕТА,КАКТО ГО ПОСЪВЕТВА Г-ЖА ПЛЕВНЕЛИЕВА ПРЕДИ 6Г.НАСЛУШАХМЕ СЕ НА ЛЪЖИ И ПРОСТОТИИ В Т.НАР.ИНТЕРВ
209
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма ли някой истински приятел на Картофеното момче да му каже в очите, че е голям ***?
208
1
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
Реформи няма да има. Ще има по някой километър пътища, за да има за какво да се режат ленти. И разбира се много приказки от телевизионния екран.
207
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този какво лъже като разпран.Гладувал ама друг път. Баща му - Методи Борисов, до 1987 год. е служител на Софийско градско управление МВР.Бил е началник на 2-ри сектор в столичната противопожарна охрана. Членувал в БКП. Майка му - Венета Борисова е била начална учителка в Банкя. Хайде някой от нас помнят какви заплати по това време взимаха хората от МВР. Тогава и учителите вземаха добри заплати спрямо работниците.
206
3
 
10
 
! Отговори
ха преди 8 години
Че като се разсърди ББ по едно време на въпроса на Хекимян за дупките в новата магистрала за малко да не скочи да го набие......Ей лоши журналисти бре,похвалете го,потупайте го по гърба,па и една целувка може да му лепнете,какво сте се заяли с човека,не стига че гладувал до 30год. ами и кусури му търсите....Смело Бойко краят на държавата е близо
205
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
толкова българи са завършили елитни университети, с познания и езици, с висок коефициент на интелигентност, високо платени....този ли шушляк ще ни управлява? Както се казва, на две магарета слама не може да раздели но крадне за световно. И който си мисли, че неграмотния и неук човек може да организира държавата за да има развитие жестоко се лъже. От глупавият човек очаквайте глупости. Френсис Бейкън го е казал, човек може толкова колкото знае.
204
1
 
4
 
! Отговори
ivo1 преди 8 години
Апетита идвал с яденето!
203
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да разберем, че с прости хора нищо не става. Може на някои да се харесва стила и изказа на Борисов но крайният резултат, подобряването на живота и спиране ограбването на българите няма да има. За съжаление на обожателите му, във всяко едно ограбване той има участие. Не може да се спре да не му се плаща. Лакомията няма граници, до гроб е. Нашият шанс е да го прибере Дедо Боже. Ако докара до 80 спукана ни е работата. До тогава от Бългория ще има само остатъци.
202
1
 
2
 
! Отговори
Ууу бряяяяя преди 8 години
Не моа ги ръзбра офциете: блеят, блиеят...Ко имат прутиф БойкоЧи готину са наприказува чивекаИ праални рабути казаГЕРБ саму е зъ народаДай Бойко, нурода е зат тепУнез дет съ пишат за учени да знайш ши гледът да тъ прикарът. Дръш народъ
201
3
 
11
 
! Отговори
до изнервен преди 8 години
През времето котато тоя мутра не беше премиер,плащаше яко да реват по площадите-той си го призна.В прав текс си каза по една телевизия,че като изтеглил неговите хора,то реформаторчетата останали една шепа народ-не го ли чухте,от неговата уста си излезе.Много пари изля милия за да може отново да се върне на власт -жаден за власт,че чак високо кръвно получи милия,ще умре за едното чудо ако не е във властта.
200
2
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Може *** да ме наричате,може комунист,какъвто си искате ме наричайте но тоя вашия вожд бие рекорда по тъпотия и ако не го виждате имате значи проблем-или идете на психиатър,или се пообразовайте още малко защото явно много сте я закъсали.Ако си мислите,че простотията ще оправи България е честито,имате си я но жалко,че доста време ще мине докато я проумеете.
199
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия картофи ги е ял с онези двете дето ги е заклал
198
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не картофи Тикви е ял даже е преял
197
2
 
14
 
! Отговори
биби преди 8 години
Щом освен заплатите на родителите си да изядеш две прасета,двадесет заека и четиридесет кокошки го нарича гладуване представете си колко набива сега за да е сит.Ако го чуе баща му ще стане от гроба и ще му удари два шамара.През онова време не всеки можеше да взема хранителните отпадъци и помията от базите на ЦК на БКП в Банкя.
196
12
 
7
 
! Отговори
изнервен преди 8 години
ъв вечно мрънкащото племе. Нали имаше и други премиери между двата мандата на Боко? Райков - дипломат от кариерата, Близнашки - професор по конституционно право, Орешарски - доцент по финанси. Е? Много образовани, ерудирани, цивилизовани. И тях оплюхте, нали? Няма угодия за това племе. Затова точно човек като Бойко трябва. Да ви мачка, а и той поне прави нещо.
195
2
 
11
 
! Отговори
АА преди 8 години
Сбъднатата българска мечта!
194
4
 
17
 
! Отговори
Гост преди 8 години
На толкова *** народ такива управници му се полагат ...
193
12
 
6
 
! Отговори
социолог преди 8 години
Всичките опорни точки не струват пукната пара . Другари , щом народа иска ГЕРБ и Борисов значи се справя с работата. Същите тъпни ги повтаряхте и на предните избори , ама ГЕРБ получи повече подкрепа от БСП и ДПС взети заедно . При следващите избори БСП ще е вън от парламента .
192
4
 
20
 
! Отговори
антиЕС преди 8 години
Горкият той,жив да го оплачеш.Ами я кажи бе Тиквун,къде скри машините за цигари от нелегалната ти фабрика в Крайморие?