Кунева оптимист: Май влизаме в Шенген до края на 2015

Само две страни не ни искат там заради сигурността
53
Кунева оптимист: Май влизаме в Шенген до края на 2015
Снимка: Булфото, архив

До края на годината има голяма вероятност България да влезе в Шенген, коментира вицепремиерът по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева, след като провери техническата готовност на синята ни граница при Бургас.

Още по темата

Според нея, докато не сме част от Шенгенското пространство губим възможност нашите усилия да бъдат оценени, "да се каже, че българските власти, вършат отлична работа, каквато те наистина вършат и че ние сме вложили много усилия и качества".

Кунева припомни, че преди седем години седем европейски страни са били против влизането на България в Шенген, а сега са само две.

Причините за техните резерви са пропуските в съдебната система и сигурността.

Кунева се запозна с цялата налична техника на Гранична полиция на пристанище Бургас.  С техническата обезпеченост и кадровия ресурс на ГКПП на така наречената синя граница. Престои проверка на Летище Бургас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някои евродевойки май имат ментални проблеми:сами си организират партии,сами си се избират,сами си задават задачи,сами си ги изпълняват, отговарят на въпроси,които никой ни им е задавал...Преди 1989г се говореше за "неутронно оръжие",което не поразявало физически човека,а само умствено...Да не би у нас да е започнала дейност по "обезвреждане" на такива боеприпаси и да е станала някаква производствена авария в тяхно присъствие?
42
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Господа и госпожи генноизкилифирчени и умствено недоразвити управляващи ни след 1989г!Има ли нещо общо между същинските икономически и политически цели на съвременния "Европейски съюз" и тези на фашистките западни страни от преди и по време на Втората световна война?И чии интереси защитавате,след като от 9-те млн българи вече всеки втори е или емигрант,или умрял в резултат от провеждания от вас икономически и хуманен геноцид? През гугъла:Матушка-Европа и е цыпы
41
0
 
2
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 8 години
от прости гласоподаватели , *** и нагли политици -нагледен пример от снимката
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Polzi za nad ne za tah da.. i beganci mnogo mnogo i vsakakvi
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само едно не мога да разбера! Каква ще ни е ползата от влизането в тоя пусти Шенген?
38
0
 
2
 
! Отговори
баи Ганю преди 8 години
Истината е само една.За тежкото състояние на държавата ни,за непосилното положение на 80% от българските граждани и охолният живот на останалите 20% вината е на българските граждани.Защо е така?Наи добре е всеки сам да си направи извода и сам да намери верният одговор.Намери ли верният одговор,ще намери и изхода от 25 годишната дилема.
37
0
 
4
 
! Отговори
Асеновец преди 8 години
Хайде стига демагогия и приказки за бляскаво и светло бъдеще. Стига лъжи, стига мамихте народа. Писна ни вече. Вървете си. Почивайте в мир
36
2
 
2
 
! Отговори
Argo преди 8 години
Много *** тука бе. Или много *** народ. За жълти стотинки пишете глупости по форумите, после щели сте да гледате витрините с празни джобове. Ами с тролене няма да прокопсате. ***, колкото и да ги е яд, рано или късно и в Шенген ще влезем.
35
0
 
10
 
! Отговори
Калоян преди 8 години
Не се ли уморихте Кукунева от жалките опити да вкарате насила народът там, за където не му стигат силиците. Вкарването в Шенген устройва само определен кръг от хора, защото по-голяма част от българите не могат да си го позволят. Вместо да ни бутате там където не ни щат, не е ли по- добре да вдигнете на крака икономиката, да спрете с шуробаджанащината при назначенията, да спрете с рушветите в здравеопазване и образование, да оправите доходите на хората и лека по лека ще ни приемат
34
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какъв Шенген. кви пет лева??? 90% от населението на България иска незабавно излизане от евросъюза и нато, а тая НАЦИОНАЛНА ПРЕДАТЕЛКА към Шенген се засилила. Чакай бе, алоооо, не стига, че затвори АЕЦ Козлодуй по воля на западните си господари и благодарение на теб плащаме едни от най-високите сметки за ток в Европа, а сега пак си я избрахме да ни управлява. ГОСПОД ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ !
33
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво,браво. Значи пай-после намериха една кутия боя да боядисат една сграда. Спомня ли се някой че ББ още навремето каза че трябва да се боядиса една сграда на Калотина и сме в Шенген.
32
1
 
9
 
! Отговори
Анили преди 8 години
Септември ще бъде май- беше написал Гео Милев. Но за българския народ вече 25 години преход няма май г-жо Кунева, няма пролет, няма възраждане. Вие ограбихте и унищожихте всичко ценно, вие се подиграхте с ценностната система на българина, вие съсипахте държавата. Време е вече да си ходите.
31
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Аз пък мисля , че и една страна е достатъчна, така че Кунева май пак ще се размине с някакъв пост в ЕС.А Общо казано, тя в България е една послушна жалка ГЕРБЕРКА....
30
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз пък мисля, че май до края на годината това правителство трябва да бъде съдено за държавна измяна и да влезе в панделата !
29
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пръмова, ако го давате така, май до края на годината ще сте в пандиза!С цената на какво ще ни вкараш в Шенген, вещице??? Не ти щем шенгена! О С Т А В К А или народен съд!
28
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Подобия на тази статия чета от 1999г досега.Също и че ей-сега ще отпаднат щатските визи.
27
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПРЪМОВАААААА, влизай си ако щеш и зад шенген! Махнете се всички крадливи *** от тук и оставете честните и подщенни българи, които оставаме тук, да си възстановим някак си държавицата, след вашето гнусно и долно присъствие! Ако до тогава не сте всички политици разстреляни на площада де!
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Май............... не е юни!Стига глупости!
25
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
две страни не ни искат там заради сигурносттаИ българите не ви искат пак заради същото, но....вие го играете НЕЗАМЕНИМИ, А всъщност сте ИЗЛИШНИ. Само вие имате нужда от високите си постове, българите ви хранят ЗА НИЩО.
24
0
 
13
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
С едни държавни крадци...смукачи,наредени по веригата сме само за Шенгенят.То така народът ни е за...мустака и едвам крета,а като натресат и еврото,цените два пъти ще...скочат.Бульо Куневице,не ни бутай в трапа...допълнително,знаем че си заслужила отдавна западното благоволение;за какво ти е...повече.