Стабилна и цяла Македония – това иска България

Чакаме реформи от дълго време, а ги няма, оплаква се Митов
15
Стабилна и цяла Македония – това иска България
Снимка: БТА, архив

За България е безкрайно важно териториалната цялост и стабилността на република Македония да бъде пазена, смята министърът на външните работи Даниел Митов.

Още по темата

Той призна, че случващото се в съседната ни страна е притеснително, след като осем полицаи и 14 "терористи" са загинали в следствие на продължилите 16 часа престрелки в Куманово преди дни. Това стана и причина премиерът Бойко Борисов да свика Съвета по сигурността към Министерски съвет.

"Политическата криза, кризата на доверие в Македония, която наблюдаваме в последните месеци поражда политически вакуум, в който се намесват всякакви екстремистки движения, които могат да дестабилизират обстановката затова нашият призив е управляващи и опозиция в Македония колкото може по-бързо да възстановят диалога помежду си и да намерят изход и решение на политическата криза, което обаче минава през поемане на политическата отговорност", коментира Митов.

Според него отговорността е на македонското правителство.

"Проблемът трябва да бъде решен през силата на реформи, които очакваме в Македония от много дълго време. Това е призивът на всички наши европейски партньори. Реформи трябва да се случат и без тях европейското бъдеще на Македония не изглежда близко", каза още той.

Вътрешният министър Румяна Бъчварова допълни, че на на заседанието на Съвета са обсъдени всички възможни политически и оперативни рискове, евентуалните сценарии за развитие на кризата.

"Това, в което искаме да уверим всички български граждани е, че имам е план, за да покрием всички възможни рискове, така както ги определяме към момента. Първото и най-важно действие, което ще извършим е да изразим официалната ни позиция чрез Външно министерство", каза тя.  Сталиб

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
ситоен преди 8 години
Всички мразят предателите, само ги използват
10
3
 
2
 
! Отговори
???? преди 8 години
Цялостна и отделена от България държава наречена Македония е идея и желание на Коминтерна!!!! Защо Външно застава на позиция на комунистите,да не се превърнал от българин в коминтерновски агент този човек...ей това политиката наистина може да обърка обикновенните хора!
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз не знаех че искаме цялостна Македония. Ние всъщност не желаем ли обединение на Вардарска Македония с РБ??? Останал съм с убеждение че това е националния идеал на поколения българи, имам чувството че съм чел др. история от тази която е чел външния!
8
3
 
22
 
! Отговори
ЛУД преди 8 години
А КАКВО ПРАВИ Г-Н МИТОВ ПО ВЪПРОСА БЪЛГАРИЯ ДА Е ЦЯЛА ???
7
7
 
0
 
! Отговори
Върнете ни нaшите тa преди 8 години
Товa с убитият студент мaй сaмо беше повод зa войнa! Нaмирисвa ми че искaт конфликт с Бългaрия, че не сa ги приели в евро съюзa....
6
1
 
11
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Абе и аз Митов искам поне някой да ви бръсне за нещо, ама няма...
5
20
 
7
 
! Отговори
нямат почивка преди 8 години
Нямат почивка тъпите руски ***. Дори и по тема толкова близка за нас, без свян и ли срам плещят пак простотии. Разбира се , че искаме стабилна, приятелска Македония......та кой нормален човек не е съгласен с тези думи?
4
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Номер 1 и 3 - а вие като свърши хибридната война и една рубла отгоре няма да вземете и пак ще сте бедни и безполезни ***.
3
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Македония ще остаене стабилна и цяла като част от Албания. Това са решили господарите на тоя момък който след година две ще го назначат доживотно чиновник някъде в ООН или ОСЕ със заплата 200 хил евро годишно.
2
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Митов, а ние ще доживеем ли да видим реформи в България? Ти си тръгнал Македония да поучаваш...
1
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лицемер - нали именно господарите ти от САЩ направиха това в Македония за да не мине турски поток през територията й