Войната на ДПС с Реформаторите е очевидна

Партията на Местан е виновна за КТБ, обвини ги Кънев
13 май 2015 10:25,
25
Войната на ДПС с Реформаторите е очевидна
Снимка: архив Булфото

Войната на ДПС с Реформаторския блок е очевидна. Това заяви лидерът на ДСБ и съпредседател на Реформаторския блок Радан Кънев в ефира на BTV.

"Те не дават за друго пресконференции, в парламента за друго не се изказват", поясни той. Според него причините за атаките от партията на Местан са две - провеждат се реформи, които не ги уреждат, и се отстраняват мафиотски лица, които захранват ДПС.

"Ние сме заплаха за един модел, към чиято извратена форма ДПС се стреми", убеден е реформаторът.

По думите на Кънев има няколко законопроекта в момента, които се обсъждат в парламента, и ДПС са остра опозиция по тази причина. "Големият им проблем е правосъдието, защото зад всяка от тези атаки, които хвърля ДПС сега, стои ужасът от факта, че губят позиции", обобщи председателят на ДСБ.

Кънев още заяви, че политическото влияние на ДПС е заплашено и именно това е причината за острите акции на партията на Местан. "Ние се бием за конкретни промени", допълни още той.

Реформаторът отговори на упрека на лидера на ДПС, че нямало реформи, като посочи за пример промените в Комисията за енергийно и водно регулиране, МВР и ДАНС.

Кънев упрекна ДПС и за случилото се с КТБ. По думите му именно те са пряко виновни за казуса.

Лидерът на ДСБ беше категоричен, че с Цветан Цветанов и Бойко Борисов не са едно цяло и припомни, че позициите по различни въпроси са различни. Според Кънев обаче ако го е нямало партньорството между партиите, нямало да ги има и реформите.

Радан Кънев коментира и съмненията около имота на кмета на Хасково Георги Иванов. Той беше категоричен, че при най-малки съмнения партията ще оттегли подкрепата си към градоначалника.

"Този тип партньорства с местната власт са едно ниво на компромис, за да участваш активно в политиката на национално ниво", каза Кънев. Той допълни, че местните структури досега два пъти са заставали зад Иванов, вероятно и трети път ще го направят, но той като председател на партията на може да се меси в това решение.

Помолен да коментира десетте прекратени производства срещу кмета, Кънев заяви: "Аз не вярвам, че българската прокуратура работи добре. Затова държа в рамките на реформата тази тема да не бъде забравена. Навсякъде трябва да има проверка, щом има 10 прекратени производства на длъжностно лице, не проверка, а да ги разкостят тези прокурори".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ваньо да си каже.
18
0
 
2
 
! Отговори
Калоян преди 8 години
И от кога е тая война, че нещо не се разбира? Може би днес и утре= два дена
17
0
 
5
 
! Отговори
Асеновец преди 8 години
Ей охранителче, няма ли да се връщаш на работа във Фантастико вместо да бръщолевиш глупости?
16
0
 
3
 
! Отговори
Милен преди 8 години
а къде е Василев? кой го прикрива и му позволява безогледно да си харчи парите. откраднатите пари, които сега целият български народ трябва да изплати.
15
2
 
5
 
! Отговори
Калоян преди 8 години
Радане, стига с тия лъжи, стига с тая демагогия. Уядохте се с власт, подменяте заедно с останалите управляващи населението за предстоящия вот. Няма вече кой да ти вярва. И защо отказахте да гласувате в НС предложението за почитане паметта на ИЗКЛАНИТЕ по време на турското робство? Нали сте във война? Или тя е само казани думи в кладенец?
14
3
 
7
 
! Отговори
РАДАН - ЛЪЖЕЦЪТ преди 8 години
ТЯ И "ВОЙНАТА" НА ГЕРБ С ДПС Е "ОЧЕВАДНА", НО Е САМО НА ПРИКАЗКИ. ИНАЧЕ ТАКА СА СЕ СДУШИЛИ, ЧЕ В НАЙ-СКОРО ВРЕМЕ НЯМА ДА МОЖЕМ ДА ДИШАМЕ ОТ ОПЛИТАНЕТО ИМ КАТО СВИНСКИ ЧЕРВА ОКОЛО НАС. СМИСЪЛЪТ НА РЕФОРМИТЕ НА ГЕРБ СА ДА СЕ ОТНЕМАТ КОЛКОТО МОЖЕ ПОВЕЧЕ ПРАВА НА НОРМАЛНИТЕ БЪЛГАРИ, ВСЕ ПО-МАЛКО СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА НАС И ВСЕ ПО-ГОЛЯМА ЛАПАНИЦА ЗА ТЯХ. ТАКА ЧЕ ТОЯ АДВОКАТ НА ДПС ПО-ДОБРЕ ДА МЛЪКНЕ И ДА СПРЕ ДА ДУДНЕ ПРАЗНИТЕ СИ ПРИКАЗКИ.
13
2
 
7
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
И понеже сте във война, затова гласувате заедно в НС.... И ТО СРЕЩУ ПРЕДЛОЖЕНИЕТО ЗА ПРИЗНАВАНЕ КЛАНЕТАТА ПО ТУРСКО РОБСТВО НАД БЪЛГАРИТЕ
12
3
 
3
 
! Отговори
dnesa e cherven преди 8 години
tuka chervenite gadulki pluqt sinite, klasika
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
09.09. ......?
10
3
 
6
 
! Отговори
морски преди 8 години
Когато всички рформатори,гербери,и прочее престъпници напуснат властта и влязат в затвора,тогава България ще се оправи!
9
3
 
8
 
! Отговори
V преди 8 години
На тоя ......... да кажа : Очевидно е ,че ДПС ВОДИ антибългарска политика и увеличава влиянието си сред Ромите. А вие не се изкарвайте големи войни , а вижте кой си е предоговорил депозитите си в КТБ ,почнете от Костов.
8
3
 
10
 
! Отговори
По-скоро е ... преди 8 години
... очевидно психическото състояние на Психодясното. Нищо не вършат по цял ден, разиграват само театро за пред простия електорат, докато Олигархията, която ги тури да "управляват" със 100 депутата продължава да разсипва държавата, че дори и 16 милиарда лева и подариха, които бедните ще връщат двойно с 10% годишна ефективна лихва при положение, че основната лихва на ЕЦБ е 0%.
7
4
 
7
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Радан или е късоглед, или страда от шизофрения щом не вижда как са се прегърнали с ДПС и подкрепят шмекера Борисов
6
0
 
7
 
! Отговори
РамаданФутболерин преди 8 години
Кой"фалира банката,,"КОЙ"бута *** си правителство,"КОЙ"подава на нас,"НИЕ"поемаме топката,бягаме,викаме,крякаме,изстрел ииии....аут,хайде,каквото било,било,пито -платено
5
2
 
4
 
! Отговори
Хабибе Шукриева преди 8 години
До ТОДОР ХРИСТОВТи още ли се кланяш на Сталин, бе? Тоя култ го отмениха преди 60 години.
4
6
 
6
 
! Отговори
Хабибе Шукриева преди 8 години
Браво на Радан. Само ДПС!
3
6
 
15
 
! Отговори
ПРАВОСЛАВЕН преди 8 години
каква война? Между създател и отроче ли? Та нима не помним, че самото СДС създаде ДПС!?!
2
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Радане, недей така, бе! Баце непрекъснато повтаря, че за КТБ са виновни Станишев и Орешарски, какво искаш да кажеш сега, че Баце прикрива вината на ДПС и Пеевски ли?
1
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прав си! За съжаление, сте малцинство.