Македония застрашена от разпад без европерспектива

Каракачанов твърди, че няма опасност от бежанска вълна към нас
Обновена: 14 май 2015 09:48 | 14 май 2015 09:40,
57
Македония застрашена от разпад без европерспектива
Снимка: архив, Булфото

Няма някакъв сложен заговор, няма някакъв външнополитически заговор – това е абсурд. Просто разпадът на държавността доведе до появата на подобни въоръжени елементи от Косово и Сърбия, които се занимават с полуреволюционна и полукриминална дейност. По този начин съпредседателя на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов коментира взривоопасната ситуация в Куманово, разтърсила Македония.

Пред bTV той отбеляза, че хубавото в случая е, че сблъсъците не са се разраснали и всички албански партии в Македония са осъдили насилието.

Лидерът на ВМРО отбеляза, че по силата на Охридския договор от 2001 г. етническите албанци трябва да са представени във властта, като излезлите записи са показали, че и тяхна политическа сила е имала определено отношение към корупционните схеми.

Още по темата

Според него записаните телефонни разговори на водещи политици показват нещо невиждано в нормалния свят – дискутира се кой на колко ще бъде осъден и какво ще му се случва в затвора.

Каракачанов посочи, че към момента централната власт в Скопие няма почти никаква власт в албанските територии. По думите му даже в столицата, от едната страна на Вардар се пуши свободно в заведенията, докато от другата има тежки глоби.

Той напомни коментарите на албански общественици, че ако македонското правителство не желае да направи промени, които да вкарат страната в ЕС, те сами ще отидат там. Според него това означава, че липсата на европейска перспектива застрашава териториалната цялост на Македония.

Красимир Каракачанов подчерта, че няма риск от бежанска вълна от западната ни съседка. По думите му около 100 000 македонци имат българско гражданство, но 20-25 000 от тях и сега са в България, като работят и учат у нас.

Според съпредседателя на Патриотичния фронт, няма непосредствен риск за националната сигурност, но при покачване на напрежението в Македония, България може да понесе икономически загуби заради отдръпване на чуждестранни инвеститори от региона.

Груевски закъсня!

Оставките няма да усмирят хората, защото вече е късно. По този начин Каракачанов коментира оттеглянето на министрите на вътрешните работи и комуникациите и шефът на контраразузнаването в Македония.

По думите му още преди 20 дни премиерът Никола Груевски е трябвало да състави правителство с опозицията.

"Властта в Македония не само е преяла с власт, но е забравила да се съобразява не само със законите, но и с човешката етика", подчерта воеводата.

Той посочи, че 17 май е ключова дата, защото ще покаже колко мощна е опозицията. Очакванията му са за 30-40 000 нейни привърженици по улиците. Той посочи, че управляващите вероятно са в състояние да изкарат два пъти повече хора на контрапротест и да се стигне до сблъсъци.

Поради тази причина и позицията на МВнР и правителството за намиране на политическо решение на кризата е правилна, смята Красимир Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
3
 
! Отговори
demograph преди 8 години
В момента в Македония се отстранява едно сърборусоманско правителство. Защо/ По-умните знаят.Истинският въпрос е - Какво ще направи България? Дали пак ще гледа тъпо как сърборусофилите ще смачкат последния вопъл на българщината в Македония, или ще посегне да хване падащата круша. Гнила, не гнила, крушата си е наша. Тя пада, "проклетите" хамериканци ни я дават...А сега да видим, останало ли е поне мъничко родолюбие и здрав разум у българските поилитици или продажбо-русофилието им пак ще надделее
36
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И с какво е по различно от България с изключение на хайдутското движение
35
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Македонци не ви трябва България , тука е много по -зле от Македония , само паспорти и бягайте по Европа
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Македонци си купуват Български документи за по 1500 евро от както България е в ЕС
33
2
 
1
 
! Отговори
SS преди 8 години
sto e make vse e lai.....
32
4
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 8 години
По-далече от ЕС,ако иска(те)ме да има спокойствие и мир.
31
0
 
6
 
! Отговори
цирк преди 8 години
Каракачана! как само се е угоил на държавната трапеза.
30
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ и ЕС докараха Македония до разпад както стана и с България. Нали Охридския договор с албанците беше сключен точно под диктата и бомбардировачите на Буш и Барозу.
29
10
 
12
 
! Отговори
БГ преди 8 години
Апелирам ибрикчиите на хидроинженера от ЮРУШ да не пишат под статии за Българиуя и Македония! Те да си спамят под стати за тяхните 2 Родиини - Турция и новата - Русия. Пишмян патриотите на сидер ага от ЮРУШ позволиха да корпорация ДПС да в е управлението на страната в предишното НС и се гърчиха с игрите за кворума. Ние българите помним това. Сега на тяхните митинги се веят Руски знамена. При коя националистическа партия в друга страна това е така?Да живее България!Гнус ме е от ЮРУШ!
28
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Свещенна простота! А интересно, ние с НАШАТА ЕВРОПЕРСПЕКТИВА от нищо ли не сме заплашени??? Милите ние, къпем се в благоденствие, щастие и задоволство!!! Абе, да не би някъде в страната да има клиника за клониране на такава прослойка, т.н "политици" с пълно отсъствие на адекватност, рационално мислене, патриотизъм и национално достойнство? Всички едни такива неадекватни, срам да ги гледаш и слушаш.
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
i tyka taka da izbiem izmenicite i predateli na rodinata do krak.v sofia i provinciata.koito sasipaha balgaria znaem koi sa.....
26
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
каза доносникът и ние му вярваме
25
0
 
17
 
! Отговори
Един Българин преди 8 години
До CCВие нормален ли сте? Кога Македония е имала нещо общо със Сърбия? Единствено преди турското робство, когато българската държава се е отслабила значително и са ги владяли 20-30 години и след 1913-та, когато поради прости политици губим исконни БЪЛГАРСКИ земи, населени изцяло с БЪЛГАРИ. И сега са населени предимно с БЪЛГАРИ, които са с промити мозъци и не смеят да си го признаят. Ами не е е срамно да си го признаеш и в Родопите не е имало българи мохамедани,но вече има.Мъжете си признават!
24
0
 
1
 
! Отговори
исТИната!!!! преди 8 години
До Анонимен 35Напълно съм съгласен !!!!
23
2
 
11
 
! Отговори
истината!!! преди 8 години
"Според него записаните телефонни разговори на водещи политици показват нещо невиждано в нормалния свят дискутира се кой на колко ще бъде осъден и какво ще му се случва в затвора." Хмм много бързо всички забравят за записите на Боко-Тиквата с предния министър на земеделието така че нека не говорим кое е прецедент и кое не защото нашите управници са абсолютно същите МИЖИТУРКИ !!!!
22
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каракачана е фалшив патриот , шпионин на ЦРУ , който гласува с двете ръце за окупацията..
21
4
 
14
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 8 години
Ченгето е право. Ние сме по- зле и от тях. отдавна сме се разпаднали като държава. Останаха само символите.
20
0
 
12
 
! Отговори
тих великан 681 преди 8 години
Ами да,нали са македонци и нямат нищо общо с българите,защо се нареждат на опашки за Бг паспорти,даже съм виждал как се бият за ред на опашката.Ако Македония сами поискат да станат Българска област,ще влязат автоматично в ЕС.Ако не - албаните ще си я поделят.
19
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Между Албания и Косово има ОГРОМНА разлика, както между Сърбия и Босна. Да, езикът е един и същ, както и произходът им, но в тези изкуствени държави преобладават талибаните! Същото се отнася и за Македония - свестните хора отдавна сме ги прибрали в България, в момента болшинството там са плод на смесени югославски бракове, продажници, наемници и всякаква ***. Албанците прекрасно знаят това и не искат да съжителстват с подобна сбирщина, която слуша Цеца и се кланя на гръцки хомосексуалист!
18
0
 
15
 
! Отговори
до креми преди 8 години
за благовеградските села и някои *** е вярно, но ти давам пример с едно момиче от охрид, което завърши медицина във варна. баща й я оставил да учи на 18г., 2 месеца ревала от страх и на 3-ия излязла с приятелки на бар и думите й бяха 'от 2 години не съм си ходила в Мкд'. покрай нея се запознах с поне още 20 човека от Мкд, някои дори нямат бг гражданство, но се чувстват българи и си го казват. така че ероятно даваме паспорти на ***, но има и хиляди свестни, както навсякъде.