Политпризнания: Срещнах се с Цветан Василев!

Депутати твърдят, че в разговорите им нямало нищо нередно
Обновена: 14 май 2015 14:09 | 14 май 2015 13:25,
37
Политпризнания: Срещнах се с Цветан Василев!
Снимка: архив Булфото

Депутатът от ДПС Йордан Цонев и зам.-шефът на АБВ Румен Петков признаха, че са се срещали с банкера Цветан Василев докато е бил шеф на КТБ. Те обаче отрекоха в разговорите им да е имало нещо нередно.

Повод за признанието им стана списъкът с имена на политици, срещали се с Василев, който пусна до медиите банкерът. В него, освен Цонев и Петков, фигурират и имената на Красимир Каракачанов, Иван Костов, Явор Куюмджиев и др.

"Срещал съм се с всички банкери, с някои от тях в моя кабинет като председател на бюджетната комисия, с някои в техните кабинети, с някои в БНБ", каза Цонев пред журналисти в парлямента. Той беше категоричен, че разговорите му с всички са били служебни.

"Василев го познавам от края на 90-те години и никога не съм говорил с него освен служебно, по законодателство. Нямам сметки, нито семейството ми, нито кредити", каза още депутатът.

Той обаче припомни, че Иван Костов има такива. Цонев отрече информацията, че се е засичал с Костов в кабинета на Василев. "Публична тайна е, че с него не разговаряме от 2000-та година", добави той.

Според депутата целта на списъка "Василев" била той да бъде пришит към нелоялни практики. "Няма да се спра в усилията си българският народ да научи, че той е човекът, който е нанесъл най-тежкия удар на българската финансова система, че е знаел какво прави - каквото и да изнесе и каквито инсинуации да направи", каза Цонев.

Румен Петков пък беше лаконичен, че се е срещал с Василев в усилията си да търси подкрепа за мотокроса в България.

Съпредседателят на Патриотичният фронт (ПФ) Красимир Каракачанов също призна, че се е виждал с банкера. Срещите между двамата били служебни.

"Помагал съм на едно издателство да издава книги и те са си написали хората. Всичко е било с договор, по банков път превеждани средства. На книгите, които са издавани, е написано кой е спомощевствовател. Ей такива неща“, коментира Каракачанов.

Воеводата обясни, че в началото , когато Цветан Василев е заминал за Сърбия, двамата са се чували по телефона. Той беше категоричен, че срещите им били много по-дълги от 7 минути.

Каракачанов обаче заяви, че срещите му били много по-дълги от 7 минути, за колкото се твърди в писмото.
Каракачанов, който е и зам.-шеф на парламента, отказа да назове имената на хората, които е засичал при банкера.

"Сега искате да стана клюкарка ли? Ако проверите по-внимателно в списъка, ще видите кого съм засичал по някои дати. С Иван Костов не съм се виждал от много години“, каза Каракачанов.

На свой ред премиерът Бойко Борисов беше категоричен, че в списъка, изпратен му от Цветан Василев, няма хора на ГЕРБ.

"Мен ме няма със сигурност. Аз нямам хора там", заяви премиерът Борисов. "В рамките на тези посещения Цветан Василев твърди, че те са вземали пари", уточни Борисов. Премиерът не коментира наличието в този списък на Стоян Мавродиев, шеф на КФН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
д-р Менгеле преди 8 години
До КрайЯ ми посочете коя армия да излезе от казармите? Какво беше това казарми?
26
0
 
4
 
! Отговори
Ивелин преди 8 години
Наглостта на Васлиев е безгранична. Признава си, че е давал рушвети на родните политици и това не го прави по-малко виновен от тези, които са взимали от източените пари.
25
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боже Господи, управниците като Борисов, Цветанов, Станишев, ДеПеСари и сие са взимали кинти като са знаели, че няма да ги върнат. Кой набута в КТБ 70%от държавните пари? ТИКВАРОВ. Защо, за да открадне. Блазе ни с таков премиер, крадне и с г....си.
24
0
 
7
 
! Отговори
Ivailo преди 8 години
До ГаньоКак точно ще изгорят всички бе ***? Можеш ли да ми дадеш един конкретен пример на това как ще изгори някой? Кой точно ще го изгори в държава в която контрольора и контролирания са едно и също нещо???
23
0
 
11
 
! Отговори
край преди 8 години
Да не забравяме кога тази "банка" набъбна много с държавни пари едва ли безвъзмездно
22
0
 
6
 
! Отговори
край преди 8 години
В този списък ще са дребни рибоци захранвани с пликове. Доган, Пеевски, Бареков, предполагам и Борисов и Станишев пликове не са взимали отношенията с тях са се оправяли по др. начин.
21
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Прегледах списъците,но какво ми направи впечатление -цели редове бяха изтрити а те повярвайте ми не бяха никак малко -защо ли.
20
0
 
13
 
! Отговори
Край преди 8 години
Братя Българи политиците от всички партии откраднаха от вас едни 4млрд. лева. Помагааха им журналистите па участваха и прокурори за това сега в затвора никой няма да влиза нито истината някой ще ви каже. Не знам друга държава в която върхушката да обере народа си по такъв левашко-пладнешки начин и след това да няма бесилки по улиците. В такива случай едно време армията е излизала от казармите и партиите са забранявани и политиците са обличали рае. Сега...
19
0
 
7
 
! Отговори
ХА така преди 8 години
Докато има телета ,ще има и касапи :) Не очаквайте от политиците /с морал/ в БГ извинения оставки и т.н -Властта е пари -всичко има -за всички няма - пак тях ще изберете -за 50 лева кеш
18
0
 
12
 
! Отговори
mara преди 8 години
Как ще има негови хора , те са в други списъци.А с Боко се е срещал в Банкя.Сигурно ще изтече и запис като този с Кокинов.
17
0
 
10
 
! Отговори
до това... преди 8 години
... доведе дяснолибералният англосаксонски финансов Капитализъм по американски образец, познат днес като Неолиберализъм и Либертарианство, който въведохме преди 25 години. Тотална разруха и морална деградация, които туриха Борисов И Цветанов да "управляват".
16
0
 
12
 
! Отговори
Всеки се ... преди 8 години
... спасява, както може. Демек, ни лук яли, ни лук мирисали. Другите са виновни.За пореден път народните представители от всички кольори показват, че нямат грам морал.
15
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Политиците са тежки криминални престъпници а медиите са техните слуги-помагачи!!!
14
0
 
8
 
! Отговори
Observer преди 8 години
Банкерът категорично отрече да е автор на писмото, но според информация на "БАНКЕРЪ" списъците са автентични и от тях най-вероятно се е възползвал бивш служител на банката, който е пратил писмото от името на Василев.
13
2
 
16
 
! Отговори
иван преди 8 години
списъка май е редактиран от боце-нито една гарга герберска да няма там-много съмнително за крадци на банки?
12
0
 
8
 
! Отговори
от Сайта на Ц.В. преди 8 години
продължение от днес:Интересно е също така да се отбележи, че имаше над 300 опита за хакването на личния ми сайт само през последните седмици. Очевидно след като #КОЙ и #НяКОЙ не успяха да ми затворят устата, поради нелицеприятните за тях факти, които излагам, решиха да се опитат да ми припишат думи, които ги устройват.
11
0
 
25
 
! Отговори
rumen72 преди 8 години
на вси4ки би трябвало да е ясно, че в аферата КТБ са омесени като свински черва почти целият т.нар. елит който си е чакал поредната порция подкуп от Ц. В., а той последния разполагайки с парите от депозитете от банката и подсигурения по този начин чадър от власт и опозиция и изкупува предприятия които си хареса.
10
1
 
22
 
! Отговори
Ганьо преди 8 години
В момента Василев е "силният човек" в държавта" , наречена българия.Извади ли списъка на всички, които са смукали - всичките горят!
9
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
100% всички от списъка са искали и са получавали пари.Данчо ментата най-много!
8
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
.e.e.-май ще има нови трупове-ако крадльото се разприказва