Скандал за "Дявола" и "Мохамед" в НС

РБ, Патриоти и ДПС се сблъскаха в парламента на военна тема
14 май 2015 16:00,
41
Скандал за "Дявола" и "Мохамед" в НС
Снимка: архив БТА

Парламентът отново стана сцена на скандал, в центъра на който застана ДПС. Повод стана реплика на депутата от Реформаторския блок Гроздан Караджов по време на дебатите по военна ратификация с НАТО и други страни.

Той обясни, че проектът се чете както "Дяволът чете Евангелието и както Мохамед би прочел Библията". Това разгневи депутата от ДПС Хюсеин Хафъзов, който веднага поиска извинение от парламентарната трибуна.

"Сравнението ви със Сатаната е много обидно", обяви той. Хафъзов обясни, че милион и половина български мюсюлмани били обиждани редовно от трибуната на парламента. "Искам извинение от тяхно име за това, което чух по адрес на нашата светиня", каза депутатът.

Димитър Байрактаров от Патриотичния фронт пък обвини председателстващия заседанието Иван Иванов, че не е отнел думата на Хафъзов. "Тук не е молитвен дом, това беше само метафора", защити той Караджов.

Самият Реформатор по-късно също обясни, че е използвал метафора и че тя е била насочена по-скоро към "Атака". "Затова ми е необяснимо защо ДПС се превърнаха в религиозна партия чрез реакцията", каза той.

Караджов се опитал да го обясни на ДПС, но те не го възприели. Казали му, че не трябвало да споменава Мохамед. "Съжалявам, но се намирам в българския парламент, не искам да го превръщам в религиозен дом", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
6
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 8 години
АЗ КАТО ГЛЕДАМ ТАКА ПОНЕ 240 ДЯВОЛА СТЕ СЕ СЪБРАЛИ И НЕ ЗНАМ ОЩЕ КОЛКО ДЯВОЛЧЕТА СЕ ВЪРТЯТ ОКОЛО ВАС И СЕ ЧУДЯ НА АКЪЛА ВИ КАК ВЛИЗАТЕ В ЦЪРКВА, В ДЖАМИЯ , КАТО ЗНАЕТЕ КАКВИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ВЪРШИТЕ СРЕЩУ НАС БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД .КАК ВЪОБЩЕ ИЗГОВАРЯТЕ ИМЕТО НА МОХАМЕД _МОЙСЕЙ И ИСУС _АЛЛАХ .И МАЙ СИ НЯМАТЕ ДРУГА РАБОТА , ЧЕ ТЪПЧЕТЕ НА ЕДНО И СЪЩО МЯСТО . НАРОДА ЗАГИВА ВИЕ СТЕ СЕДНАЛИ ДА ОБСЪЖДАТЕ КАКВО БИЛО . МИНАЛО ЗАМИНАЛО .
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Коя Военна Тема то няма войска в България , навремето имаше Строителни войски или по добре строители
17
5
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
ДПС е етническа мафия прикриваща се /за сега/ зад либерална риторика. В този и други случай обаче им се показват рогата, като някои от техните доносници на ДС си изпускат нервите. Исляма е мракобесническа религия и непрекъснато го доказва
16
4
 
18
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
Коментарите на религиозни теми е по-добре да се правят от хора, които поне веднъж са чели библията и корана. Само за сведение, в корана Исус (Иса) е признат за един от пророците и даже се споменава повече пъти от пророка Мохамед.
15
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Низки страсти на низши създания в парлямента
14
19
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мохамед е педофилска *** !!! *** муслими !!!
13
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гроздане да не се срещнеш едновременно с Дявола и Мохамед, че никой няма да може да те познае
12
3
 
19
 
! Отговори
Ива преди 8 години
Марш от парламента , вие не сте за тази работа само да настройвате хората
11
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А белия гном къде беше или осеменява гаджева?
10
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и как точно мохамед щеше да прочете библията, като не е можел да чете и пише? глупаво сравнение и още по-глупав спор на ***, които сами не знаят какво правят в парламента.
9
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пикат ни на главите а ние си мислиме, че вали...
8
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БОЖЕ, КАКВИ НЕКАДЪРНИЦИ ХРАНТУТИМ ,А ГИ ОСТАВЯМЕ И ДА НИ КРАДАТ ,ЖАЛКО ЗА НАРОДИЦА
7
6
 
37
 
! Отговори
Непознат преди 8 години
Всички други проблеми в България разрешиха и вече почнаха да си играят с огъня, но този който търси винаги си го намира.За какво са тези хора в парламента???Да ни настройват един срещу друг ли???Гроздан друга метафора не можа ли да измисли с тъпата си глава
6
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен"*** парчета"? Кой е тъпо парче по точно? Те или тези които им вярват? Тъпите парчета са всъщност националистите. Най-елементарни за манипулиране. Винаги скачат на такива скандали и се връзват без да забележат, че законите от които зависи бъдещето на България са гласувани в унисон между дпс, пф и рб...
5
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тактиката на РБ и ПФ> ТЪЙ КАТО НЯМА ДА ИЗПЪЛНИМ НИЩО ОТ ТОВА, КОЕТО ОБЕЩАХМЕ ПРЕДИЗБОРНО НЕКА ЗАМАЗВАМЕ ОЧИТЕ НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ С УГОВОРЕНИ СКАНДАЛИ.И изглежда функционира, защото на рибите това им е достатачно, за да се "кефят" и залъгват, че нещо става там в парламента...
4
15
 
36
 
! Отговори
тих великан 681 преди 8 години
Хафъзов само да допълня - Мохамед идва към 631 г.Обири на Кервани.Жени се за Хатидже с 20 г по голяма от мего- бизнесменнка - платове и масла парфюми.Втората му жена е била на 12 г и е умрял от епилепсия.Мааалко е бил педофил.КОЙ нормален ще се жени за 12 годишно дете??? Имаш ли щерка Хавъзов - ще я дадеш ли на някой светец за жена??? СИгурен съм,че не би сторил такова нещо ти,изглеждаш доста по умен от светеца си. Инак ми харесва че си смел!
3
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 5Би следвало да те изтрият, пич. Аз мисля, че и малко бой ще ти се отрази добре. Или си нямаш друга работа и дразниш.
2
27
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Политиката в България е шоубизнес.И този не трябва да се пъне, а да се извини за изказването си за Мохамед, да не го търсят от ИДИЛ! Трябва да си тъпо парче, за да се заяждаш с ислямисти, без те да са се заяждали с теб!
1
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** парчета. Хората мизерстват, а те ...