Сатаната, Мохамед, жени, репортерки... същества

Серия от реплики и скандални изказвания разбуниха НС
Обновена: 15 май 2015 13:58 | 15 май 2015 13:11,
51
Сатаната, Мохамед, жени, репортерки... същества
Снимка: архив, Булфото

Скандалите между ДПС, Реформаторите и Патриотите в парламента продължиха и навлязоха в нова фаза. След като Валери Симеонов изброи зверствата на турците около Баташкото клане, ДПС отвърна с нови упреци за вчерашната изцепка на Реформатора Гроздан Караджов - "проектът се чете както Дявола чете Евангелието или както Мохамед би чел Библията".

"Призовавам мюсюлманите да реагират на нанесените обиди като се вслушат и изпълнят следния девиз - нахрани гладните, посети болните, освободи пленниците... Прави добро на този, който ти прави зло. Ето така ще реагираме", отвърна депутатът от ДПС Хюсеин Хафзов.

Още по темата
Изказването му предизвика серия от реплики. Караджов отново обясни, че е използвал метафора и с нищо не е обидил мюсюлманите, които му били приятели.

Валери Симеонов пък обвини Хафъзов, да не говори за смелост и мъжество, защото бил блъскал репортерки в Айтос.

"Вашата телевизия може да покаже кога съм обиждал и блъскал жени, репортерки или всякакви други същества", отвърна Хафъзов. Патриотът Байрактаров пък го обвини в сексизъм.

По-късно в спора се включи и лидерът на ДПС Лютви Местан, който призова Караджов да се извини човешки на мюсюлманите, за да се приключи темата.

"Историята не може да се чете от гледна точка на фашистките напъни на днешните политици", каза Местан.

Той обясни, че прочитът на историята от страна на ДПС ще се види на всеки трети март, когато той застава "като син на майка България под знамената".

Той подчерта, че от ДПС са против избирателните подходи.

"Що се отнася до днешната декларация, тя е класически пример за използването на историята за политически цели и прокарване на съвременни разделителни линии", настоя той и допълни, че документа на Патриотичния фронт е некоректен от гледна точка на фактите и съдържа изключително опасна, невярна, ксенофобска теза, че тази политика продължава и до днес.

"Ние няма да бъдем част от фашисткото мислене, защото сме либерално демократична партия, която и в този парламент ще бъде основния стожер на толерантността и на езика на любовта", заключи председателят на ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Местан поне е умен.За разлика от някои същества в НС
9
11
 
32
 
! Отговори
До турчин преди 8 години
Айде стига сте ни плашило! Вън от България! Ръцете ви са мръсни с кръв от пет века робство и убийства! Нямате думата! Вън от България !
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мен никой не ме е обидил
7
4
 
16
 
! Отговори
123 преди 8 години
"Призовавам мюсюлманите да реагират на нанесените обиди като се вслушат и изпълнят следния девиз - нахрани гладните, посети болните, освободи пленниците.. ------ Ехо не правете от мухата слон и не занимавайте хората с простотии.
6
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДПС е слуга на турските политици, които са привържрници(меко казано) на идеята Турция да стане от светска на ислямска република. Военните в Турция бяха твърдо против тази трансформация, затова бе проведена масова чистка, че да не се вдигне някой генерал и да секне мераците на ислямистите.
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Рептиши...илюминати...кемтрейли...Нов Световен Ред
4
12
 
30
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
Вижте добре този на снимката ! Ако не беше той , Бойко нямаше да може да лапне 16 милиарда чиста печалба ! Местан и Бойко взеха от народа 16 милиарда ! Викайте им УРА ...ммви проста !
3
13
 
7
 
! Отговори
турчин преди 8 години
Тези *** за тяхно оцеляване играят ролята на патриоти,но такава искра може да пламне от този икономически и политически манталитет за оцеляване,че Господ да ни е на помощ.
2
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много ми е интересно кого представлява ДПС - Османската империя, съвременна Турция, турски граждани в България или български граждани (независимо от общността си )?
1
0
 
10
 
! Отговори
Deicide преди 8 години
Заглавието представлява истинската същност на Авраамските религии !!!