Сатаната, Мохамед, жени, репортерки... същества

Серия от реплики и скандални изказвания разбуниха НС
Обновена: 15 май 2015 13:58 | 15 май 2015 13:11,
51
Сатаната, Мохамед, жени, репортерки... същества
Снимка: архив, Булфото

Скандалите между ДПС, Реформаторите и Патриотите в парламента продължиха и навлязоха в нова фаза. След като Валери Симеонов изброи зверствата на турците около Баташкото клане, ДПС отвърна с нови упреци за вчерашната изцепка на Реформатора Гроздан Караджов - "проектът се чете както Дявола чете Евангелието или както Мохамед би чел Библията".

"Призовавам мюсюлманите да реагират на нанесените обиди като се вслушат и изпълнят следния девиз - нахрани гладните, посети болните, освободи пленниците... Прави добро на този, който ти прави зло. Ето така ще реагираме", отвърна депутатът от ДПС Хюсеин Хафзов.

Още по темата
Изказването му предизвика серия от реплики. Караджов отново обясни, че е използвал метафора и с нищо не е обидил мюсюлманите, които му били приятели.

Валери Симеонов пък обвини Хафъзов, да не говори за смелост и мъжество, защото бил блъскал репортерки в Айтос.

"Вашата телевизия може да покаже кога съм обиждал и блъскал жени, репортерки или всякакви други същества", отвърна Хафъзов. Патриотът Байрактаров пък го обвини в сексизъм.

По-късно в спора се включи и лидерът на ДПС Лютви Местан, който призова Караджов да се извини човешки на мюсюлманите, за да се приключи темата.

"Историята не може да се чете от гледна точка на фашистките напъни на днешните политици", каза Местан.

Той обясни, че прочитът на историята от страна на ДПС ще се види на всеки трети март, когато той застава "като син на майка България под знамената".

Той подчерта, че от ДПС са против избирателните подходи.

"Що се отнася до днешната декларация, тя е класически пример за използването на историята за политически цели и прокарване на съвременни разделителни линии", настоя той и допълни, че документа на Патриотичния фронт е некоректен от гледна точка на фактите и съдържа изключително опасна, невярна, ксенофобска теза, че тази политика продължава и до днес.

"Ние няма да бъдем част от фашисткото мислене, защото сме либерално демократична партия, която и в този парламент ще бъде основния стожер на толерантността и на езика на любовта", заключи председателят на ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
оцеляваща преди 8 години
До Сидеров АгаАКО Е ВЯРНО ТОВА КАК СЕ ПРЕДСТАВЯТ В ПАРЛАМЕНТА КАТО ПАРТИЯ И КАК ПОЛУЧАВАТ СУБСИДИИТЕ КАТО ПАРТИЯ?
29
1
 
4
 
! Отговори
turchina преди 8 години
tam v patlamenta vsivki sa bokluci nqma edin svesten chovek
28
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
V Batak pomacite sa klali balgarite za otmushtenie ,predi tova balgarite napadali pomacite i te sa otvurnali na udara s udar
27
1
 
5
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Баташкото клане е часто то историята и борбата за освобождение на България от Турско робство. Всеки, който се смята за българин би трябвало да се сведе глава пред смелостта и подвига на избитите т.е жертвите. Тази остра реакция на ДПС изумява и ме кара да си задам следните въприси: за коя държава рабити? за кой народ работи? в чие народно събрание мисли че не намира? защо е против това да се почитат хората дали живота си за свободата на България?
26
21
 
6
 
! Отговори
ФЕС преди 8 години
Местан - велик, мъдър и умен, както винаги! Поздравявам Ви, г-н Местан!
25
1
 
8
 
! Отговори
коментор преди 8 години
Религия и политика - двете най - стари ку**и
24
0
 
7
 
! Отговори
До получовеците преди 8 години
*** ще направят така да гледат България със бинокъл и преминаването ще бъде само транзитно.
23
1
 
5
 
! Отговори
Не им харесва преди 8 години
България и Българите и затова усърдно се правят декларации за съдене и осъждане и не за развитие на нашата Родина България.
22
3
 
12
 
! Отговори
Не ме интерусува преди 8 години
Религията на незаконната партия оДуПиСе и освен това не им е мястото в Парламента а във Белене.
21
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Моамед не е чел Библията, защото е бил неграмотен. Всъшност той е бил рупор( говорител) на чичо си Али. Али е изучавал Каббала при евреите, но е стигнал само до Луната и до тук.Даже не е разбрал, че има и други нива до Абсолютното. Дано вникнете в това, което ви написах и се обърнете към истинската вяра- Библията!
20
1
 
14
 
! Отговори
extr3m преди 8 години
"основния стожер на толерантността и на езика на любовта"СЪмняват ме тея двамата с Ахмед на какви езици си говорят нощем във сараите...френски може би ?
19
3
 
26
 
! Отговори
Сидеров Ага преди 8 години
Местан не го интересува религията, Мохамед, Аллах и т.н. Те с Доган и Дебелан имате само една религия - ПАРИТЕ. ДПС не е партия, а ИКОНОМИЧЕСКА ОРГАНИЗАЦИЯ със стопанска цел - чрез политика на държавно ограбване се правят най-много пари по най-бързия начин.Религията е за пред хората, а истината е една: ДПС АД
18
5
 
14
 
! Отговори
МРАВКА преди 8 години
ВЪН ОТ ПАРЛАМЕНТА ВСЕКИ КОИТО НЕ СЕ ОПРЕДЕЛЯ ЗА БЪЛГАРИН. НЕСТАН В ЗАТВОРА ЗА АНТИБЪЛГАРСКА ДЕИНОСТ И ПРЕДИЗВИКВАНЕ НА ЕТНИЧЕСКИ КОНФЛИКТ. БЕСНИТЕ КУЧЕТА НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА СЕ УБИВАТ!
17
2
 
15
 
! Отговори
dido преди 8 години
после ми викат, че народния съд е бил нещо лошо, напротив, очистили са се от всички такива *** и родоотстъпници.
16
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И колко деца са взели то сега изчезват повече такива са били времената ами ако беше обратното сеа нямаше да има турци :D
15
0
 
3
 
! Отговори
botep преди 8 години
Dps.zatvaryayte vece.nie bg turtzite ne izkame dps.bsp.ataka.rb.pf.gerb.ne govorete ot na6e ime
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво се пените тук като някои от вас наричат Левски и Ботев - сепаратисти.Какво ми се пените?
13
2
 
24
 
! Отговори
екзактен преди 8 години
Депутатите с български имена ,които са в ДПС ,са национални предатели !
12
3
 
27
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Господин Местан- кое съдържа невярна информация- може би това, че сте ни рязали главите като тикви, или, че сте отделяли деца от майки за да ги правите еничари?
11
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези са за бесилото просто. Всячески се стремят да дестабилизират държавата. От една страна Сидеров, а от другата страна Местан и кликата му. За каква религия, за какъв Мохамед приказват, та това не е религиозна война, това е парламент! Просто тези трябва да бъдат събрани до един и разстреляни, а имуществото им до 9-то коляно да бъде отнето в полза на държавата. Мирен преход ли? Глупости! Погледнете Румъния къде е, вижте къде сме ние!