Приятелски огън: Не спрат ли кражбите, без нас

Радан Кънев предупреди, че РБ няма място във властта без реформи
Обновена: 16 май 2015 16:59 | 16 май 2015 16:55,
56
Приятелски огън: Не спрат ли кражбите, без нас
Снимка: архив Булфото

Реформаторският блок постави ултиматум на партньорите си във управлението – или кражбите в държавата ще спрат, или те ще напуснат властта.

„Ако няма воля да се реализират реформите и да се спрат кражбите в управлението, ние нямаме място в тази власт. Но не виждам защо трябва да се стига до там”, каза лидерът на ДСБ и съпредседател на Реформаторския блок Радан Кънев в Шумен.

Още по темата
Той обаче добави, че вижда много ясна воля за промяна от страна на премиера.

Кънев предупреди, че реформите са в пределна фаза, от която зависи дали те ще бъдат успешни или не. Лидерът на ДСБ похвали кабинета, че е изпълнил ангажимента си и само за половин година е изготвило законодателната рамка за реформите и я е внесло в парламента.

„Сега е ред на  парламентарното мнозинство да покаже решимостта си да потвърди реформите”, каза още Кънев. Той нарече лош знак факта, че една от най-важните части на здравната реформа, спирането на източването на Здравната каса, била бламирана от повечето депутати, сред които и такива на ГЕРБ.

„Благодаря на премиера, че въпреки съпротивата на неговите хора, потвърди подкрепата  си за реформата”, каза Кънев.
Той беше категоричен, че това е изключително важно, защото става въпрос за стотици хиляди лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
19
 
! Отговори
Факти и само ФФФФ преди 8 години
Моли се завалията да го пуснат до кацата с меда ама от КРАДЕЦ 1 не се краде лесно.
15
2
 
19
 
! Отговори
Най-хубавото от ... преди 8 години
... цялата работа е, че Борисов ще го отнесе.
14
2
 
22
 
! Отговори
Уточнение преди 8 години
В статията е допусната досадна правописна грешка. Да се чете:"Спрат ли кражбите, без нас..."Молим за извинение.
13
2
 
20
 
! Отговори
Психодясното ... преди 8 години
... е част от Олигархията, която тури Борисов да "управлява" с 80 депутата и 13 несъвместими една с друга, неестественни, неморални образования, с общи едва 1/4 или има няма 25% от гласовете на българските избиратели, за да продължи да се краде в нашата неолиберална, анархокапиталистическа ***.
12
0
 
17
 
! Отговори
13глават ... преди 8 години
... Ламя на Борисов е все властта само, за да краде. 13 неморални, несъвместими образования, повечето създадени само с тази цел, турени от Олигархията да "управляват" със 100 депутата, за да и дадат от благодарност 16 милиарда лева - кражбата на хилядолетието - взети като външен дълг, който Пролетариатът ще връща двойно с 10% ефективна годишна лихва, при положение, че в момента основната лихва па ЕЦБ е 0%.
11
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А, ГЕРБ нямали ***, а ?Погледнете плюсовете и минусите под статията и ще разберете, че и сред троловете ГЕРБ са първи.
10
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това жалко и лъжливо човече Радан се провали тотално. Освен това излъга тотално избирателите си, като се прегърна с Мутрата. Сега вече, както се казва - късно е либе за китка.Хитрият селски тарикат Боцката отново ще промие мозъците на лелките и ще е първа политическа сила, а Радан ще гледа властта през крив макарон.Подкрепят Боцката заради министерските кресла, които им подари по милост - според изборните резултати РБ трябваше да има половин министър, а не цели пет.
9
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Около всяка нова власт освен искренни подръжници и симпатизанти веднага се скупчват и голямо количество търсачи на бързи печалби.Такива има и около ГЕРБ ,а доста от тях тайно се кланят на Позитано и са змия в пазвата.Има примери в това отношение.Има ги и в РБ и ПФ и ДПС.Атака не ги броя щото нямат шанс наесен.Атака пък са зависими от Волен като никоя друга формация.
8
2
 
24
 
! Отговори
Рамадан Кънев преди 8 години
От хората на Господин Бойко Борисов, да се Свети Името Му, не можем да се вредим, нищичко не остава за нас! Срамота!
7
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ех тоя Радан бе, той барабар с другите за голям политик се мисли.Господине, с тези Ваши бленувани реформи България стигна до кривата круша. И тоя още не е осъзнал, че без производство и БВП нищо не може да се постигне, а само се прелива от пусто в празно.С оная кривоустата много сладко приказват, а *** само до тука и нищо повече.Срамувам се от всички български политици, нито един от тях не е учил за такъв и нито един от тях не се стреми да направи нещо за България.
6
1
 
19
 
! Отговори
Цитат преди 8 години
" ... Той беше категоричен, че това е изключително важно, защото става въпрос за стотици хиляди лева." За чии стотици хиляди левове иде реч не стана ясно. Неговите или на Бойко. Защото ако се не лъжа кражбите у нас вече се мерят в милиарди левове. Основната причина е ясна на всеки средно образован гражданин на тази държава. Съдебната система трябва да бъде реформирана, чрез изкореняване на голяма част от съсловието юристи с приходи на топ икономисти.
5
2
 
27
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Пак за реформи говорят. :))) - Ко прайш?- Реформи...
4
1
 
39
 
! Отговори
Учуден преди 8 години
Чекай ся... Да приемем ли, че назначаването на любовниците на министър Лукарски на високи длъжности е част от реформата... Така ли?...
3
1
 
42
 
! Отговори
Пепо преди 8 години
Радане, Костов кво мисли за кражбите ;)? Впрочем той кво е правил при Цецко Василев
2
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези *** от 25 години се самоизбират. Сигурно американския посланик е настоял за това.
1
2
 
34
 
! Отговори
Загриженост преди 8 години
Крадецът казва на другите да не крадат.