Ще си помагаме с Катар в борбата с престъпността

Борисов подписа двустранно споразумение в Доха
Обновена: 17 май 2015 14:10 | 17 май 2015 14:03, Красимир Ангелов
90
Ще си помагаме с Катар в борбата с престъпността
Снимка: МС

Премиерът Бойко Борисов и министър-председателят и министър на вътрешните работи на  Катар шейх Абдулла бин Насър бин Халифа Ал Тани подписаха двустранно междуправителствено споразумение за сътрудничество в борбата с престъпността, съобщават от правителствената информационна служба.

Това е първото споразумение в сферата на сигурността в рамките на дипломатическите отношения между двете държави. В рамките на срещата между двамата министър-председатели, която се проведе днес в Доха, беше заявен интерес за сътрудничество с България от страна на Катар в областта транспорта, земеделието и енергетиката. Конкретни параметри за партньорството в отделните сектори ще бъдат обсъдени на предстоящите утре двустранни срещи между ресорните министри от двете държави.

Министър-председателят на Катар изрази убеждението си, че двустранното сътрудничество ще бъде укрепено и отбеляза важността на създадената междуправителствена комисия, чиито заседания допринасят за задълбочаване на партньорството между България и Катар.

Намерение за активно сътрудничество заяви и премиерът Борисов. Двамата потвърдиха желанието си за развитие на икономическите контакти.

В присъствието на двамата премиери и водените от тях делегации беше подписано и писмо за проява на интерес за сътрудничество между компаниите Катаргаз и Булгаргаз.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов проведе и разговор със заместника на емира на Държавата Катар шейх Абдулла бин Хамад Ал Халифа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
5
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
И как ще си помагаме? След като превзе пазара за амфетамини в България, ще превземеш и този в Катар? Да, но там господин *** мнооооого, ама мнооого внимавай. Има смъртно наказание за такива като теб
36
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Червеничките поревават. Ама магистрали , зали улици , метра се строи, безработицата намалява, европейско за малдежи в бг, канят ни. Вие си пишете....
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Сам сеPrestupnost v Qatar pochti niama.Tova e edna ot nai-bezopastnite strani v sveta. Mestnite se strahuvat samo ot dumata'police'. Ako se opitat da zadiavat chujdenka i ako tia se opita da zapishe nomera na kolata izchezvat kato mulnia. Bes sud gi prashtat v zatvor , ako jena se oplache , che nikoi ia e pritesniaval. Redut i bezopasnostta sa na purvo miasto-politzeiska durjava e.I taka triabva
34
1
 
10
 
! Отговори
ес преди 8 години
Глупостта ганица няма
33
1
 
16
 
! Отговори
Чичо Съби преди 8 години
ЗАЩО НЕ СИ СЪТРУДНИЧИМ С Р У МЪ Н И Я ?
32
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 40. АМА ТИ НАИСТИНА ЛИ ВЯРВАШ ЧЕ В ТИКВОЛАНДИЯ ИМА СВОБОДА НА СЛОВОТО??? КАК ЩЕ ПИШАТ ЗА 84-те ГЕРБЕРАСТИ СЪС 6 ЦИФРИНИ СМЕТКИ В КТБ. ТА НАЛИ ВЕДНАГА ЩЕ БЪДАТ ПРАТЕНИ НА СЪД И ОСЪДЕНИ ПО КРАТКАТА ПРОЦЕДУРА. ТОВА КОЕТО ГО КАЗА ВЕРА КУНДЕВА ПО НОВА ТВ СИ ОСТАНА НИТО ЧУТО НИТО ВИДЯНО ОТ НИТО ЕДНА МЕДИЯ. А И НА САМАТА ВЕРА КУНДЕВА ЖИВОТА И Е В ОПАСНОСТ. ТОВА КОЕТО ГО ИЗНЕСЕ ТЯ КАТО ИНФОРМАЦИЯ ГО НЯМА В НИТО ЕДНА МЕДИЯ. А ТОЗИ ДРУГАР ПОЖАР СИ НАПРАВИ ЕДИН ХУБАВ ***-КЕНД ДО КАТАР ДА СЕ ПОИЗПЕЧЕ.
31
2
 
13
 
! Отговори
Селянин преди 8 години
Как ще си помагаме бре Катарци?Тоз на снимката що не го задържите веднага? Та тоя е баш бабаита / престъпника на републиката!
30
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България случи най-накрая на вещ държавник и умел ръководител! А освен, че е умен и грижовен, е и красив мъж!
29
1
 
26
 
! Отговори
Сам се преди 8 години
Сам се чудя е су мая- има ли в Катар престъпност!!!!! Щото си мисля, че там я ликвидират още в момента в който някой си помисли да го играе престъпник! Ако решат да направят това у нас- те ще каталясат от работа - не са виждали и не са чували за такова чудо!
28
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко почни с онова лице Близбашки, само той не знаеше за КТБ.
27
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има една много вярна приказка, пази Боже от крадец полицай да стане но не дай си Боже от полицай крадец. И нашия изпечен бандит в какви ли не далавери омазан ако иска може да им е полезен. Обаче ако иска!
26
1
 
11
 
! Отговори
/// преди 8 години
Министъра на вътрешните работи на Катар малко прилича и на наще Дасикане рома , ама ай ся без злоба омраза и дискриминация че опасна тая игра бате
25
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Глупости в България държавата не се бори с престъпниците ,а с нобмалните граждани.
24
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И ще смените фонтанчетата в градинките със Джамии и до макс3г ще се поздравяваме със салам алейкум нали.
23
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нямаше ли една "история" за летище София и дали е приключила вече?
22
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха-ха... Само едно "споразумение за борба с престъпността" ли им се откъсна от сърцето на шейховете?... Преди няколко години щяха да текат към нас реки от катарски милиарди. Или, тогава едно са говорили, друго наш Бойко е разтръбил по медиите като грандиозен негов успех с тях, та сега са максимално предпазливи. Да не станало като приказката за лъжливото овчарче...
21
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има някаква яка схема с катарците.Румен-пикльото щеше да строи писта за Ф-1 с катарски пари при правителството на Тиквата.По същото време катарския държавен фонд (собственост на кралската фамилия) придоби 30%в КТБ.После Тиквун отиде в Катар за пари ама единствено хората направиха едно депозитче в БНБсъс 100 милиона$ а после си ги взеха с съответната лихва (незнайно колко над пазарната).Сега Тиквун е пак в Катар.???Тук се върши някаква ЯКА крАжба.ГАРАНЦИЯ!
20
0
 
12
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
Hubava novina,no ne mi stana iasno kato kak shte boriat prestapnosta. nishto chudno v Katar da niama prestapnost. dano ne gi zarazim.
19
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изстински мъж срешу бухъл в бела престилка. Ама вижте снимката!
18
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
бе за едно спор нема - нашто изглежда на снимката достолепно