Ботевградски общинари си искат кмета, напускат ГЕРБ

Сметната палата уличи Георги Георгиев в злоупотреби за милиони
18 май 2015 20:36,
31
Ботевградски общинари си искат кмета, напускат ГЕРБ
Георги Георгиев. Снимка: архив, Булфото
Ръководството на местната структура на ГЕРБ в град Ботевград депозира молба за оставка до Изпълнителната комисия (ИК) на партията, съобщиха от пресцентъра на партията.
 
"По този начин ние заявяваме нашето несъгласие с решението на ГЕРБ да не подкрепи издигането на досегашния кмет Георги Георгиев за следващ мандат. В знак на солидарност всички общински съветници, избрани с листата на ГЕРБ, напускат партията и стават независими", пишат те до медиите.
 
Миналата седмица Изпълнителната комисия на ГЕРБ прекрати членството на кмета на Ботевград Георги Георгиев в партията, след като комисията разгледа подадено от него в заявление за прекратяване на членството му по собствено желание.
 
До оставката и изключването на кмета на Ботевград се стигна след разследване на bTV, което постави редица въпроси, свързани със спорни решения на местната управа. 
 
Сред тях бяха обявени от Сметната палата злоупотреби за над 1,3 млн. лева, платени при строителството на депото за битови отпадъци в Ботевград. Там фирма вози пръст на 500 метра, а получава пари за 10 километра.
 
"Ние смятаме, че Георги Георгиев е достоен кандидат, който през последните години работи много в името на града и партията. Очевиден е опитът да бъде почернен един градоначалник в навечерието на предизборната кампания, която явно е започнала. Безспорни са успехите, които Георги Георгиев постигна през годините – зала "Арена Ботевград", нови детски градини и училища, плувен басейн, зимна пързалка са малка част от обектите, на които прерязахме лентата", заявиха в декларация от местната структура.
 
"Няма друга община в България, която осигурява безплатни пътувания за пенсионерите, безплатно море за 500 деца всяко лято, по 600 лева за всяко новородено и още много. Очевидно нашите разбирания и тези на централното ръководство на партията се разминават, затова депозирахме искане за напускане на партията. Не желаем никой да се подиграва безпринципно с нас прегазвайки устава на партията", заключват те в изявлението си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
4
 
! Отговори
до 26 преди 8 години
Имаш предвид Герб нали ?! Защото тези са точно от герб.
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Komunisticheskite kmetove triabva da si otivat zaedno s vsichki obshtinari sviknali da marzeluvat i reketirat naselenieto s burokracia. Pri komunisticheski obshtinar ne se otiva bez podkup. Iskash si pravoto po mzakon ? Za da ne te razvartat dai im podkup i shte poluchish pravata si. Tova sa obshtinarite koito stoiat po 1 v staia. Kmetove,zamestnici, glavni arhitekti, ingeneri, otgovornici za obshtestveni porachki. Korumpirani sa vsichki do edin.Da napuskat predi da badat izhvarleni
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прикрити комсоциалисти от най-лошия тип са и кмета и сбирщината от общината.Така ли ви наредиха от Позитано.Кой знае какви още сте ги свършили през годините.Сигурно по времето на Станишев всички строежи сте били само на книга и сте прибирали парите.
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименКомунистите узакониха мафията и това се нарича ПСЕВДОдемокрация по ОЛИГАРХИЧЕН, североизточен образец.
17
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Незнам на кои викате комунисти, но добре че бай Тошо който се опитваше да строи нещо като комунизъм, не е жив да види какво се е случило с БГ.Страшен Срам, простотия, мизерия, безработица, убиййства, катастрофи, наводнения, луди, самоубийства, съсипана икономика, земеделие,енергетика и промишленост.
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
комунистите узакониха мафията и това се нарича демокрация
15
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е много ясно, нали без кмета няма да са в общинския съвет и те. Супер нагласена работа! Мазни, нагли и преяли! Долу! И проверка от НАП на всички и роднините им за 5 години назад! Ай, честито, кмете! Мошеници дребни, колко милиона окрадохте??? Не се наядохте...
14
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тук не става въпрос за напускане на партия, а за разпореждане на кмета да го последват.Ако някой се осмели да се колебае даже, бива изгонван от работа заедно със всичките му роднини.Изобщо в Ботевград никой не си го иска, с изключение на *** му, с които краде и няколко страхливи учителки, т. нар.общински съветници. Иначе е несъпоставим с никой друг кмет.Не знам да има другаде кмет, който да не зачита решения на съда и други институции.А в кражбите е най изкусен.
13
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хаха, крадците - солидарни с крадеца. хаха.
12
2
 
24
 
! Отговори
Men преди 8 години
Тоя съсипа града, направи в центъра една баня(фонтан) и нацвъка лампи през 50см, в целия град няма толкова колкото на това площадче. А града тъне в мизерия, навсякъде е пълно с хора с физиономии на престъпници или олиго*рени. Ботерград е град е един замиращ град.
11
1
 
22
 
! Отговори
dd преди 8 години
ГЕРБ си чисти къщичката и нищо чудно че така става. Този и сина му смениха триста партии. Какво очаквате. целия Ботевград е настръхнал срещу него защото след Дупница това е вторият феодален град, който се управлява с железен тоталитаризъм, и незачитане на никакви закони. Законът това съм АЗ(ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ).
10
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А според мен наказанието за крадци на държавни пари е едно - САТЪР, а не както до сега, крал, мамил, и накрая за наказание го изгонили от партията
9
0
 
4
 
! Отговори
до 2 преди 8 години
Като гледам раздаваните плюсове и минуси, нещото им, за което говориш, е толкова примитивно, че няма как да се нарече 'мислене'!
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
искат си МАБ-а, "капото", остават сираци брей!
7
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Комунистите изплуваха ...
6
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е как няма да си искат кмета. Нали той им урежда далаверките,а те узаконяват неговите. А с новият кмет идват нови далавераджии и старите почват да вият на умряло. Ужас.
5
7
 
6
 
! Отговори
до 5 преди 8 години
До Анонименсериозно ,аз съм от Казанлък -няма крадене -виж лесно е да се пише в нета :)ps пиши как се кардеше при кметовете от БСП /на едниняи дори хванах сина му в Испания за убийство ,ама това дай да не го пишем нали....
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Зад Мамин Ваньо (засега) всичко е спокойно....
3
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
I V KAZANLAK KMETIZATA E OT GERB,GOLQMO KRADENE PADNA ,I NIKOI NISTO
2
1
 
22
 
! Отговори
Таралеж преди 8 години
Господи,каква невероятна партийна драма !