Местан смъмри Радан, скочи на Патриотите: Фашисти!

Призова властта спешно да се изчисти от Валери Симеонов
102
Местан смъмри Радан, скочи на Патриотите: Фашисти!
Лютви Местан. Снимка: архив Булфото

Лидерът на ДПС Лютви Местан използва искането на управляващите за промени в Конституцията, за да разкритикува участието на партията на Валери Симеонов НФСБ, част от ПФ, във властта.

Доколкото конституционният проект се внася с тезата, че от успеха на конституционната реформа зависи стабилността на кабинета и пълния му мандат, ако с тази тези някой казва на ДПС: "подкрепете Конституцията, за да укрепите властта на фашистите в управлението", мисля, че е сбъркал адреса", коментира той.

Според него въпреки че депутатите от ДПС са готови и отворени за разговори в полза на националния интерес, избирателите на движението няма да им дадат мандат с политически решения да укрепват участието на ултранационалистите във властта на страната.

Местан призова мнозинството първо да реши вътре в коалицията споровете, които има, защото към момента няма консолидирана позиция, а след това да се обърне към опозицията.

Той смята, че освен това управляващите трябва да убедят ДПС и БСП, които засега имат резерви към промените в основния закон на страната, че предложените промени в Конституцията могат да бъдат гласувани от обикновено Народно събрание, а не са в компетенциите на Велико народно събрание.

Според него е добре да се чуе и позицията на един виден конституционалист като Георги Близнашки, който беше и служебен премиер.

Местан припомни, че реформаторите "изрекетираха" Борисов да приеме в коалицията ПФ и сега не може да се очаква да се види подпис на депутат от ДПС до такъв на човек от НФСБ.

"Искам да успокоя Радан Кънев (лидерът на ДСБ, част от РБ – бел.ред.), че нямам компромати за него, да си успокои нервите, защото смятам, че той сам по себе си е самодостатъчен компромат за дясното, и не само не го атакувам, а му дължа една благодарност - нека да говори повече, колкото повече говори Радан Кънев, толкова по-малко на Местан ще му се налага да прави сериозна кампания", обвини лидерът на ДПС.

Относно поканата за дебат от страна на Радан Кънев към него, Местан призна: "Би трябвало да си даде сметка, че заклинанието не е езикът на диалога. Малко ми е скучен г-н Кънев".

"Компромати нямаме, но ще коментираме истината за менторите му, за бащиците му, но ще коментираме само фактите", добави той.

Радан Кънев веднага отвърна на критиките на Местан с обвинението, че ДПС е политически защитник на мафията в съдебната система.

"ДПС са защитници на мафията в съдебната система, да обяснят на избирателите си, че съдебната система работи добре, ние казваме истината на нашите", заяви той.

Според него при това положение нищо не зависи от ДПС, защото позицията на движението е ясна и не иска реформи.

"От БСП обаче зависи, защото да си опозиция е едно, а друго е да си защитник на мафията в съдебната система", коментира реформаторът и добави, че социалистите са постъпили политически коректно, защото още не са излезли с конкретна позиция дали ще застанат до управляващите за промените в Конституцията, а първо  са поискали да се запознаят с конкретните текстове и да се проведе дебат по темата.

Кънев увери, че готвените промени не са козметични, защото ако бяха нямаше да има такава съпротива.

"Всички мерки за реформи са заложени и в закони,така че промени в съдебна система ще има, но много по - добре би било да се направи с конституционни промени", обобщи Кънев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
0
 
! Отговори
иван няголов преди 8 години
Иван няголовЭащо още агентът на ДС -Павел Лютви Местан/ и преседател на създадената по нареждане на предателя на българщината Луканов незаконната турска партия ДПС още не е изгонен от българския Парламент.
53
0
 
5
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Кой сте Вие г-н Местан за да мъмрите когото и да било? Вие сте един доносник, един кариерист без идеали и ценности. Ръководите се единствено от това да трупате блага за сметка на околните- за това бяхте агент Павел, Владимир Зидаров, сега Лютви Местан. Вие сте предал и продължавате да предавате хората около Вас. Като агент Павел предавахте хората на комунистическия режим, като Вл. Зидаров предавахте етноса си, а сега като Л. Местан предавате БЪЛГАРИЯ.
52
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Истината е една: ние българите сме видели от турците най-голямото зло. И 300 години още са ни малко да забравим преживяното. А пък турците още не могат да преглътнат загубата на тази територия.
51
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Радан е от агентурата на чуждото разузнаване. Агент е на УДБА - добре платен, и на МОССАД и ЦРУ - мнооого добре платен.
50
1
 
6
 
! Отговори
ицо преди 8 години
Много го е яд тоя селски даскал и неговите купешки думички,че сега за сега никой за нищо не го бръсне.....Леко Местанка пази си кръвното брато-нови избори идват и те няма да са по-различни от предните.
49
3
 
0
 
! Отговори
Fesa преди 8 години
Do No:49.Razbrah te,no tova sa evroatlanticheskite tsennosti.Nali za tova ima gey brakove,Konchita Vurst.Vanshniat ministar(Mikov beshe familiata mai) nali za tova govori ''tsennosti''.Haide kazhete tia ''tsenostti'' bre mama mu Europa.Nikoi ne ibe BG za stotinka(dazhe i vashite partniori).Lavrov bil vinoven,che kazal ''Makedonia iskat da ia razdeliat mezhdu Albania i Balgaria''.Ne,kaza go Borisov,che armiata e na granitsata,i chaka 90.000 grazhdani.Aman ot haivani.
48
12
 
4
 
! Отговори
Fesa преди 8 години
Bravo Mestane.Ne sa ni nuzhni fashisti.''Koito see etnicheski spor,shte zhane mezhduetnicheska voina''-niakoi go beshe pisal tuka niakade.Kade beshe plevnio(prezidenta)?Znaete li?
47
11
 
15
 
! Отговори
/// преди 8 години
Не вие срам Манипулатори с Манипулатори , Османската Империя не е забранила българския език цели 485 години , само ако са искали сега и един българин нямало да има
46
2
 
5
 
! Отговори
ФАШИЗМЪТ преди 8 години
- това е бъдещето на Човечеството !!! Sieg heil !!!
45
4
 
1
 
! Отговори
ЛЮБО преди 8 години
До турчин: НАВЯРНО,ИМА ПРЕДВИД БЕЗХАБЕРНИКА ,КОГОТО ДС И СЛУЖБИТЕ НЕПРЕКЪСНАТО НИ ПОДАВАТ ЗА ПРЕМИЕР , А СЕГА ВЕЧЕ И ЗА ПРЕЗИДЕНТ !
44
1
 
14
 
! Отговори
ФИЛИП преди 8 години
"РЕФОРМАТОРИТЕ " ПЪРВО ДА СИ КАЖАТ ИСТИНСКОТО ИМЕ ,ЗА ДА ИМ ПОВЯРВАТ ХОРАТА ! А , ТО Е , СДС-ЛИКВИДАТОРИ НА БЪЛГАРИЯ СЛЕД 1989 Г. -НЕ СЛЕД 1997 Г.,КАКТО ОБИЧАТ ДА ЗАБРАВЯТ ГОДИНИТЕ ДО 1997 !
43
3
 
14
 
! Отговори
Хризантема преди 8 години
От цялото изявление на Местаня разбирам, че много, ама много яко си изпуска нервите. Губят позиции навсякъде и това ги кара да беснеят. Остава да загубят доста и на местните избори и ще му се види краят на измисленото ДПС. Даже техните избиратели вече не ги искат.
42
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турците в Турция Местанее Бустане Местане Бустане
41
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДПС започва масово купуване на гласове по селата в обл Видин,Монтана и Враца
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обединявайте всички патриоти и и да идват тези от Куманово и хооп.
39
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде стига с тоя мазен фес и на слепите и *** вече е ясно че българския етнически модел с който тоя толкова се хвали е само за парлама и залъгалка за пред света -иначе при първа възможност ще ни забият ножа в гърба та стой та гледай ! На този потомък на еничари -толкова му личи вече злобата към българския етнос ,а и той не я крие ,че вече няма на къде повече !!Онзи ден като се гласуваше декларацията за Батак от групата на ДПС в която има и дьонмета -само дето не викнаха "пак ще ви колим".
38
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До турчинне лъжи! турчин ще да е със скъпоценно българско тескере.
37
1
 
19
 
! Отговори
политолог преди 8 години
Мали.и..и..и..и ДОНОСНИКА НА ДС др. Местан вече е изпушил окончателно. За него важи с пълна сила поговорката , хитрата сврака с двата крака. Хайде сега питай Христо Бисеров боли ли като ти вадят зъбките.
36
10
 
16
 
! Отговори
турчин преди 8 години
На капалъ чаршъ един българин собственик на магазин го попитах не искали да се върне в България каза че никога няма да се върне държава където крадците и бандитите управляват.
35
2
 
11
 
! Отговори
333 преди 8 години
До АнонименСмешници са Плевнелиев, Кунева, Станишко, Костов и други досега управлявали продажници на националните интереси. Патриотични партии досега реално не са управлявали страната.