Промените в Конституцията крият рискове

Казак: Дебатите не трябва да се свързват с предстоящите избори
22 май 2015 14:35, Анисия Иванова
6
Промените в Конституцията крият рискове
Четин Казак. Снимка, Bulgaria On Air

Предвижданите корекции в Конституцията трябва да бъдат обстойно дискутирани, защото крият много рискове. Това коментира в Сутрешния блок на телевизия Bulgaria On Air депутатът от ДПС Четин Казак. Той изтъкна, че вече четири пъти са правени изменения в основния закон, но те не са подобрили работата на съдебната система.

Затова е необходима сериозна подготовка, която да доведе до истински и ефективни резултати, а не само отчет пред Брюксел.

Предсрочното прекратяване на мандата на ВСС е основното притеснение на депутата. Според зам.-председателя на прaвната комисия намаляването му ще засили политическия натиск, тъй като ще съвпадне с парламентарния мандат., а разделянето на две колегии може да капсулира ВС.

Дебатите за корекциите в основния закон не трябва да се обвързват с популизма около предстоящите местни избори, категоричен е Казак. По думите му управляващите са подчинени на популизма и дискусиите няма как да се ограничат само в експертни мнения.

Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air.


Гледайте още новини от "България" в bgonair.bg.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
месара преди 8 години
промените плашат не само дпс , плашат и атака и бсп - продажните и работещи против интересите на БЪЛГАРИЯ
3
0
 
4
 
! Отговори
Някой преди 8 години
ВСС следва да се избира ПРЯКО (не с подставени делегати),само от съдиите и да назначава само съдиите. Мандат на ВСС- 3 години, за да могат да ги сменят ако са некадърни.Главният прокурор трябва да се назначава от парламента за 4 години и парламента да може да го сменя- за да се носи политическа отговорност. Главпрокурорът да си назначава прокурорите. Така ако се повдигат кухи обвинения или не обвиняват ще знаем кой е виновен и ще падат пред независимия съд. Така е в Европа!Така е в Европ
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какъв Казак, бе, тоя е Татар.
1
3
 
1
 
! Отговори
SILENCE преди 8 години
Измислена "телевизия",измислен дупетат и кухи клишета ... Чудничко!