Борисов пред папата: Подкрепяме признатите изповедания

Дар за Франциск - камък от гроба на Св. Иван Рилски
Обновена: 23 май 2015 14:31 | 23 май 2015 13:21, Веселина Йорданова
52

Снимка: Правителствена пресслужба

Министър-председателят Бойко Борисов и водена от него делегация бяха приети днес от папа Франциск по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Аудиенцията е традиционна и с нея се отбелязва ролята на България за съхраняване и развитие на делото на  Кирил и Меродий, обявени от Светия престол за покровители на Европа.

Българският премиер разговаря на четири очи с Негово Светейшество в Апостолическия дворец „Библиотечна зала“ във Ватикана, съобщи правителствената информационна служба.

Министър-председателят Борисов отбеляза, че българското правителство се отнася с дълбоко уважение към правото на хората да изповядват своята религия, винаги е подкрепяло признатите изповедания и разчита на тяхното отговорно отношение към обществено значими каузи.

Министър-председателят поднесе на папа Франциск подарък с изключително духовна стойност. По специална молба на премиера до игумена на Рилската Света обител беше изработена хранителница, на която е изобразено Успението на Св. Иван Рилски.

В хранителницата от филигранно сребро е поставен камък от гроба на светеца – подарък, какъвто за първи път се прави на папата.

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна и с Държавния секретар на Ватикана Негово Високопреосвещенство кардинал Пиетро Паролин.

Като подарък от премиера кардиналът получи изработени по поръчка два напрестолни свещника, които се поставят на олтара по време на служба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
Не пише на какъв език са си говорили на 4 очи. Знае ли някой?
33
0
 
0
 
! Отговори
Да ама Не преди 8 години
Честно казано като толкова уважава другите религии правителството Борисов би трябвало да започне с строежите на Католически Катедрали като в Италия и Испания на Българска Територия Стигат вече с Тези Джамий че стана смешен
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вижте къде е Борисов и къде сте вие.Пък го плюйте, ***, все тая.
31
0
 
1
 
! Отговори
Петров преди 8 години
Много малко знаят или не искат да знаят, че мозайката на гроба на Свети Методи в Ватикана е създадена от скулптора Любомир Далчев, чието име бе изкъртено от неговите произведения в България по заповед на Мирчо Спасов от ДС. Те и сега не са възстановени за неговата галерия до Синода. Имаме пари за българския Лувър, но нямаме пари за няколко табелки с името на автора, който е може би най голямата фигура в българската скулптура с над сто произведения само в София.
30
0
 
0
 
! Отговори
До лекар-пенсионер преди 8 години
Аз мислех, че лекарите са измежду най-интелигентната прослойка на нашето общество. Ти, докторе, защо не си научил българския език, а пишеш неграмотно? И глупаво! Точно по това заплюто от такива като теб време, българският народ се ограмоти масово, практически неграмотните бяха рядкост. Имахме великолепни лекари, инженери, специалисти в най-различни отрасли на знанието и практиката.Създадоха се стотици културни институции - опери, филхармонии, театри, читалища. Книги, филми, музика! Да, сега пъту
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Борисов отбеляза, че българското правителство се отнася с дълбоко уважение към правото на хората да изповядват своята религия, винаги е подкрепяло признатите изповедания". И колко станаха те у нас? 130? 150? Направиха всички секти вероизповедания, а главатарите имне вогат да си поделят кръвта и плътта Христова! В Република Австрия неотдавна един беше решил да регистрира вероизповедание, в което да носят на главите си гевгири! Един скеч, протест срещу многото църкви в страната! ЦЕЛИ 16! А ние?!
28
1
 
3
 
! Отговори
е бокич преди 8 години
как е преди 2 седмици да ти дават орден от бпц ,да ти ходят митрополитите на крака и да те славославят ,а ти сега на един еретик ръка целуваш ,не е ли те поне малко срам ,къде спят твоите от протокола,че ние не целуваме техните ръце,че не може на еретик да даваш каквото и да е от православен светец,що не отнесе целия Св. Иван Рилски или да беше демонтирал и рилския манастир да им го занесеш,просто не ми стигат думите за тебе,гнус ме е
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До:Кога пък папа Франциск е научил българския език за да проведе разговор на 4 очи с нашия управник?Може бате Бойко да е научил латински :) Нали е прочел две книги, от които едната е "Винету", сега с учебника по латински са му станали 3 за щастие :))
26
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Камък от гроба на Православния светец Иван Рилски за "подарък"???!!! на папата-ересиарх????Какво безчестие!!! Как не се отвори земята да ги глътне и двамата?????Светините не се продават, нито се подаряват, а се ДАВАТ С БЛАГОСЛОВЕНИЕ ОТ ДУХОВНО ЛИЦЕ - свещеник или монах, епископ, митрополит.
25
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Научил се е да целува банкянския гражданини.На какъв език си е говорил с папата на четери очи не е ясно.Май очите са били повече от четери кого лъжите а??????????2222
24
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Nama indulgencia za grehovete ti g n BB kadeto i da hodich kakvoto i da celuvach kolkoto i da se pachich.kolkoto i pari da trupach....ot Bogieto vazmezdie nama kak da izbagach..nama takova necho kato bezplaten obad...
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Podkrepa toi podkrepa samo parite...izkara se po katolik i ot papata...v kakvo varva BB ako beche varvach cheche da misli za naroda si..a ne kak da se pachi i oche da trupa
22
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този *** само за една става, да гледа лошо и сърдито, и да се показва като паун в странство. Папата ако знае какъв *** му се е натресъл ще се кръсти до Рождество. Да попита 6 милиона които страдат от неговота корумпираност и простотия. Резултатите му са в купените и зависими медии. Останалото е празнота и театър.
21
2
 
2
 
! Отговори
дo: 4 преди 8 години
не са 500 а 485 като не можеш да смяташ Аспарухов българизиран ***
20
0
 
12
 
! Отговори
До аз преди 8 години
И аз ще ти кажа нещо .Нашите предприемачи преди войстващия атеизъм на БКП и създадената от нея мафия са били като Димитър Ценов .Скромни ,работливи - създател на първата рафинерия в Бургас,на първите трамвайни линии в София.Накрая след като дарява всичко за висше училище в родния си град отива в Червения кръст, където дарява останалото и живее по християнски.Като скромен християнин обитавал една стаичка .Ако знаеше какво поколение днешни милионери и силиконки има може би щеше да размисли !??
19
21
 
8
 
! Отговори
лекар-пенсионер преди 8 години
Някой задавал ли си е въпроса , защо БКП-БСП-ДС толкова мразят ЕС и НАТО . Ето и моето скромно мнение. Вече не може да държиш хората в невежество и мизерия каквато беше до 1989 г. Народа пътува навсякъде в Европа и по света и нещата станаха пределно ясни . Западна Европа хората си живеят богато , а ние 50 години тънем в мизерия и заблуди от БКП-БСП-ДС . Не ми се говори какви глупости съм слушал от другарите за запада . Просто е срамно , че сме живяли с тези простотии.
18
28
 
11
 
! Отговори
лекар-сексолог преди 8 години
Другари и да се *** от злоба Борисов целува ръка на Папата , а вашия недоразляг Станишев целуваше по устата Местан .Айде у лево .
17
6
 
16
 
! Отговори
do 21 преди 8 години
Е как няма да хвалят юдеите Папата , като римокатолическата църква се кланя на сатаната като тях ! Освен това Ватиканът прави всичко възможно да компроментира християнството / гей-скандала или поляка който каза кланяйте се на мен , аз съм бог /По този начин се отблъскват много хора от християнството , а това е всъщност древната цел на евреите , да унищожат вярата в Спасителя Исус !
16
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чрез медиите можеш да накараш хората да гласуват за всеки, който има пари и може да си позволи реклама, независимо дали е грамотен или не.
15
7
 
25
 
! Отговори
Соц преди 8 години
Махнете го тоя Бойко бе. Айде ОСтаква