Пращат още полицаи в Гърмен, проверяват регистрации

Местните освиркаха Бъчварова, изпратиха я със скандиране: "Мафия!"
Обновена: 25 май 2015 20:59 | 25 май 2015 20:35, Камелия Цветанова
131
Пращат още полицаи в Гърмен, проверяват регистрации
Снимка: Булфото, архив

Започва проверка за адресната регистрация и законността на всички жилищни постройки на община Гърмен, обяви вътрешният министър Румяна Бъчварова след продължилата близо два часа работната среща с главния секретар на МВР Георги Костов, областния управител на Благоевград Бисер Михайлов, кмета на община Гърмен Минка Капитанова, представители на местната власт и на инициативния комитет. 

Още по темата
До това се стигна след настъпилите безредици в общината заради напрежението между роми и българи.

Бъчварова заяви, че незаконните постройки до този момент са 124 и срещу тях ще се действа според силата на закона.

По-рано днес от регионалното министерство също съобщиха, че има над 100 заповеди за премахване на незаконни строежи в землището на гърменското село Марчево и те са влезли в сила преди 3 години. Ромите ще получат нови покани за доброволно премахване на незаконните постройки, ако не бъдат предприети действия за доброволно премахване, ДНСК ще започне процедура за избор на изпълнител за принудително премахване, заканиха се оттам.

Бъчварова обаче призна, че постройките не могат да се разрушат, ако общината не е намерила жилища за временно настаняване.

Тя разговаря с местните жители за техните проблеми на централния площад в Гърмен, но беше посрещната „на нож“.

„Справедливостта трябва да бъде за всички в това число и за ромите, които са български граждани. Фактът, че представители на институциите са тук, говори за сериозността на проблема и желанието ни да го разрешим, тъй като не може напрежението да продължи да съществува по този начин”, заяви Бъчварова, цитирана от „Фокус“.

Тя бе категорична, че ще се приложат всички мерки, допустими от закона, за да се санкционират нарушителите.

Силовият министър обеща и засилено полицейско присъствие в общината, като даде срок от една седмица да се намерят мерки за комуникация.

В отговор на това местните започнаха да освиркват вицепремиера и да скандират „Мафия”.

Жителите на селата от общината се оплакаха, че домовете им ежедневно стават обект на набези от ромското население в общината.

Според хората от Гърмен и на съседни населени места проблемите са предимно от новозаселили се роми.

Недоволните жители се заканват, че само след седмица отново ще се стигне до масови безредици и сериозни сблъсъци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те това се казва Бойков матреал, хем краде, хем реве, хем лъже та се дере
19
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Горкият С. Лазаров! Добре, че не е главен секретар сега. Въпреки, че оня ден наследника му Постов когато даваше интервю за бомбата в туристическия автобус говореше така, сякаш току що го е сполетял лек инсулт. Да е здрав и да пази Господ всеки!
18
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чернокожите ги събира ДПС за да печели изборите и да печели пари от държавата.да се връщат откъдето са и незаконната тумба да се разчисти с танкове
17
10
 
30
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 8 години
Русия предупреди Македония за групата мюсюлмански сепаратисти в Куманово ...Русия предупреди и България, че се готвят етнически сблъсъци с цел откъсването на територии от България и налагането на военна диктатура от САЩ и НАТО в района.Русия знае всичко и вижда всичко !
16
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А къде е всевишният повелител ? Може би полива магнолиите или разсажда тиквите!
15
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До дааааИмам една малка новинка за теб. Европа има по-голям проблем от България, така че едва ли ще стигнад до целта си господата от Брюксел. Африкано Азиатската имиграция в Европа е бомба с часовников механизъм. Въпрос на време е
14
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не бързайте да псувате Бъчварова!като ги изселят от Гърмен ще започнат да безчинстват веднага на новото място. И какво правим?Нашите американски братя имат дълголетен опит с отлични резултати с местните индианци .Трябва да го приложим докато е време при неуспех следва германският да не дава господ.
13
9
 
35
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 8 години
До дааааРазбира се, че в България се води политика на подмяна на етническия състав на населението.Разбира се, че целта на това е да се намали и дори спре завинаги влиянието на Русия.Българите никога няма да се откажат от Русия.Щом е така ще сменим българите с НЕбългари и ще решим проблема с влиянието на Русия на Балканите.Точно по този начин са разсъждавали умопобърканите егоцентрици, които наричат себе си "световен елит". И го правят чрез подставените си марионетки, които управляват БГ !
12
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да им заделим няколко общини и да си правят даржава там.Без никакви пропускателни пунктове. Тел, ров пълен с киселина, мини и изолация. Там да си живеят по техен тертип. Но от Брюксел не дават.
11
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ясно! Ще се емигрира в Сибир! Щото ако отидеш в Брюксел, манганите са вече там.
10
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как няма да са нагли? Нали те избират властта. Лидера им Ц. Кънчев сутринта каза, че познава гена на едните и другите, че може да загубят само тези, които имат какво да губят, тоест българите. Докъде сме пропаднали! Преди 100 години българинът с една пушка и няколко паласки патрони премина надлъж и шир Балканския полуостров, би се с кого ли не и го разби - турци, сърби, румънци, руснаци, гърци, французи, англичани с колониалните им полкове.... Днес един ром ти казва, че генът ти е мухльовски.
9
8
 
44
 
! Отговори
даааа преди 8 години
на пишещите тука трябва да им е ясно,че за българия идват много тежки години...само на крачка сме от гражданска война...никой не иска да признае,че за 1.5 милиона,турците 800 хил,а българите само 4 милиона...до 10г това съотношение ще бъде променено...политиката която се води тайно срещу бг е да се унищожи на балканите руското влияние,а това няма как да стане като не се промени етническия състав на населението...ето това е целтта на господата от брюксел...
8
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бат Бое се спотайва и когато вече е подходящо ще се изкаже рейтингово.
7
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нещата отново опират до калпавата съдебна система,реформа и законодателство!Как искаме някой да се съобразява и да спазва законите,когато за 26 години,няма нито един виновен за положението,в което се намираме,за разрухата която завлада страната и се стовари върху икономиката,пенсионната,образователната система,върху системата за сигурност и отбрана? Кой е виновен-Бай ,Бай Стоян или Бай Мазен и Лоясал депутат,с лъскав джип,взет на заем от приятел?
6
3
 
15
 
! Отговори
до 4 преди 8 години
Точно Атака каза, че някои планират етнически сблъсъци и призова, да не се участва в антиромски манифестации, организирани от ПФ. До вчера мислех, че е поради това, че с ПФ се надцакват кой е по националист, но може и да са прави с оглед на събитията.
5
0
 
50
 
! Отговори
савов преди 8 години
НЕЗАКОННАТА КЪЩА ЗАТОВА Е НЕЗАКОННА , ЗАЩОТО НЕ ОТГОВАРЯ НА ЗАКОНА И МОЖЕ ДА БЪДЕ БУТНАТА ВЕДНАГА!!! ПО ВАШАТА ЛОГИКА ТРЯБВА ДА РАЗДАДЕТЕ ЖИЛИЩА НА ЦЕЛИЯ НАРОД, НЕ САМО НА НЯКАКВИ АБСОЛЮТНИ ТЪРТЕИ ДЕТО ИМ ПЛАЩАМЕ СМЕТКИТЕ 25 ГОДИНИ!!! И Е ВРЕМЕ ДА ЗАПОЧНЕТЕ ДА БУТАТЕ ОЩЕ ПРИ ПЪРВАТА ТУХЛА, КОЯТО ТЕЗИ СЕ ОПИТВАТ ДА ПОСТАВЯТ В ЧУЖДИ ИМОТИ, А НЕ ДА СЕ ОСЛУШВАТЕ ДОКАТО ПОСТРОЯТ ПРОГИМНАЗИИТЕ И ДА НИ ЗАЛЪТВАТЕ С ГОРНИТЕ ЛЕГЕНДИ!!! ЗАЩО НЕ ПРОВЕРИТЕ КАТО СТЕ ПОЧНАЛИ , С КАКВИ ПАРИ И ОТКЪДЕ ГО ПРАВ
4
1
 
39
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
Пост тоталитарната държава не защитава редовите български граждани,спазващи реда и законите.Примерите са много и фрапиращи.Назрял е момента народът сам да се самоорганизира,за защита на гражданските си права и свободи.Пътят е ясен,да се сформират по места граждански отряди,а там където няма достатъчно млади и активни хора,да се действа на регионален...принцип,като Хвърковатата чета,на Бенковски.Не става иначе.Няма да се дадем на хора с два пръста чело да ни тероризират.Събуди се народе.
3
2
 
52
 
! Отговори
Истинита преди 8 години
А са видяхте кой храниме??? Храним ушевци а те в замяна те бият!!! И прииждат но в маалата не влизат!!! Дошло е Време Разделно.....
2
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ох, то да е само в Гърмен проблема... По всички населени ромите си правят какво искат!
1
0
 
20
 
! Отговори
Don Claude преди 8 години
Дума "проверям" няма. Също както няма "оценям", "пазаря" (вместо пазарувам) и т.н.