Борисов съгласен с Маковей: Политическа воля трябва!

Премиерът съжалява, че не бил поканен на срещата с румънката
27 май 2015 20:57,
97
Борисов съгласен с Маковей: Политическа воля трябва!
Снимка: Булфото

Министър-председателят Бойко Борисов изрази пълно съгласие с румънския евродепутат Моника Маковей за необходимостта от политическа воля в борбата с корупцията. Премиерът посочи, че от началото на годината предприетите мерки срещу сивия сектор и повишеното доверие от страна на европейските партньори са довели до 2,125 млрд. лв. повече в държавния бюджет. Това съобщи БТА, цитирайки пресслужбата на кабинета и стенограмата от днешното правителствено заседание.

Премиерът Борисов изразява съжаление, че не е бил поканен на срещата с Моника Маковей, четем още в стенограмата, публикувана на интернет страницата на правителството. Финансовият министър Владислав Горанов отчита пред министрите, че към края на април има излишък по консолидираната фискална програма в размер на 1 милиард и 66 милиона лева. По думите му тази тенденция се запазва и при фискалното изпълнение за месец май. Очакванията са в края на май излишъкът да е минимум 1 милиард 236 милиона лева. Финансовият министър отбелязва също, че това е третият пореден месец, в който на месечна база се отчита излишък по Консолидираната фискална програма.

Още по темата

"Приходите и помощите за първите пет месеца на 2015 година се очаква да бъдат в размер на около 13,8 милиарда лева или 45,4 сто от годишния план. Към края на май в частта на приходите имаме 17,1 на сто номинален ръст - 2 милиарда 14 милиона повече спрямо същия период на 2014 година. Разходите са съпоставимо същите, както същият период на миналата година - 12 милиарда 554 милиона", казва Горанов.

Министър-председателят Бойко Борисов посочва, че ако не е било това правителство, тези пари сега нямаше да са в бюджета на държавата. "Само това да сме направили, си заслужава нервите, заслужава си упреците, заслужава си каквото и да било. Това са пари, които са влезли в държавата, а не в сивия сектор. Това именно и госпожа Маковей каза: политическа воля! Хиляди нови закони, хиляди нови конституции, ако щете, да променим, няма ли я политическата воля, нищо няма да се случи. Затова ние даваме, според мен, по най-чистия прозрачен и проверуем начин отговор на въпроса за борба с корупцията", заявява премиерът.

Борисов отбелязва и разговорите си сутринта с ръководствата на приходните агенции, службите и прокурорите, на базата на които гарантира, че в следващите седмици приходите ще се увеличат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
2,125 млрд. лв. повече ?!И къде отидоха?!!!И защо тогава все ревеш,че няма пари?!И за к`ъв тогава ни вкарахте в нови дългове ,аз ли съм *** или ти за *** ни взимаш .....
44
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дори и френският посланик каза преди месец-два, че нашата правосъдна система е по-добра от френската. Разберете: ХОРАТА СА НИ КЬОПАВИ.
43
0
 
7
 
! Отговори
Бацка преди 8 години
Бойко, това си е чисто замазване на положението! Ако цифрите са вярни, хубаво! Браво! Но ако преборите и корупцията, можеше да са 2-3 пъти повече, нали!?Истината е, че се изказа неподготвен по случая и се изложи! Сега и да замазваш все тая! Айде другия път мисли преди да говориш, че иначе ще загубиш интелигентния електорат! Успех!
42
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко, може да е всякакъв, но първи направи прозрението за качеството "на материала". А по принцип това ни каза Маковей. Нямаме качествени хора, и ако може поне на възловите постове да намерим такива. Закони и сега си имаме, но не ги спазваме, защото сме си смотани от всякъде.
41
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЧЕ КАК ТАКА СЪГЛАСЕН ? АЗ СЪМ ГО ЧУЛА ДВА ПЪТИ ДА КАЗВА ,ЧЕ У НАС ПРАВОСЪДНАТА СИСТЕМА БИЛА ПО-ДОБРА ОТ ТАЗИ НА РУМЪНИЯ. ЗАЩО СЕГА СИ ИЗВЪРТЯ *** ? НЕ МОЖЕ И НА МАЛКИЯТ ПРЪСТ НА МАКОВЕЙ ДА И СТЪПИМ ,ЗАЩОТО У НАС И СЪДЕБНА СИСТЕМА И ВЛАСТ СА ЗАЕДНО С ДВАТА КРАКА В КОРУПЦИЯТА !
40
2
 
13
 
! Отговори
www преди 8 години
АКО СЕ СЪГЛАСИ С РУМЪНКАТА ПЪРВО ТРЯБВА ДА СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА..
39
0
 
12
 
! Отговори
кук преди 8 години
ГЕРБ имаха пълно мнозинство в парламента по време на първото си управление и нищо. сега е малко по-трудно и ще бъде ползвано масово за оправдания от типа "ние предлагаме, но те не гласуват"
38
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов първо да очисти България от педофилията, коятое завладяла страната. И да спре да праща любовни СМС-и нанепълнолетни помичета.Закон за кастрация на педофилите!
37
10
 
4
 
! Отговори
галиибааа преди 8 години
Лаете ли ***? Вижте колко елегантно, учете се и ще ви плащат повечко рубли!
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 41 Ааа! Не мълчат ! Оттървал си да прочетеш ,, Гротескна мрежа,, и И. Добромирова .Румънката ,,не била казвала такива неща за червеният гербер,,
35
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Пешо ГЕРБ=БКП.И Тиквата е комунист....Кой го създаде ....демократ и ...........................................свиреп антикомунист - КОЙ...? КОЙ....
34
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само на мен ли ми прилича на Тадър Живков ?
33
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на румънката. В прав текст каза, че източникът на корупцията в България са именно управляващите от ГЕРБ, начело с лидерът им Борисов. Но естествено, че слугинажните бойкомедии си замълчаха и този път.
32
0
 
9
 
! Отговори
Мунчо преди 8 години
До 36,само Станишев ли,а Костов,Доган,Първанов,четете хора,поне сега има информация.
31
1
 
21
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
Приказките, че гербаджиите имали воля за това и онова се тиражираха доста още през първия мандат на Бойко Борисов. Сега той говори така, като че ли първи мандат изобщо не е имало, а тъкмо сега от т.н. воля за промени ще произлезе нещо полезно. Да му верваме ли?
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
I ponege trabva politicheska vola kandidaturata na gerb za chef na BNB e chovek rabotil za MVF...osnovnata ni banka ..za tapi li ni vzima a
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
sagalaval...a be BB dali sam si varva a...ili smata che moge fa ni lage kakto predi..
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
A koi prie plana Ran At..pravitelstvoto na Lukanov otkoga pochna padenieto na stranata ni 1989 vsichkite sa ot BSP vsichki a nai mnogo BB
27
0
 
9
 
! Отговори
Мунчо преди 8 години
Ех тази Римска Република .....защо още трябва да сърбаме нещо създадено преди 20 века.Реално погледнато,ако изключим цветната фотография и интернет -няма.кой знае, колко промени.Пак ,който има пари има власт,пак се купува по един и същи начин-сенатор в Рим=депутат в НС.
26
3
 
5
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
До АнонименХахахахахахахахахахахахаах, те даже не са и комунисти, а абсолютни предатели. Кой създаде според теб БСП? Това са предателите на БКП, а именно Андрей Луканов и Петър Младенов.