Борисов съгласен с Маковей: Политическа воля трябва!

Премиерът съжалява, че не бил поканен на срещата с румънката
27 май 2015 20:57,
97
Борисов съгласен с Маковей: Политическа воля трябва!
Снимка: Булфото

Министър-председателят Бойко Борисов изрази пълно съгласие с румънския евродепутат Моника Маковей за необходимостта от политическа воля в борбата с корупцията. Премиерът посочи, че от началото на годината предприетите мерки срещу сивия сектор и повишеното доверие от страна на европейските партньори са довели до 2,125 млрд. лв. повече в държавния бюджет. Това съобщи БТА, цитирайки пресслужбата на кабинета и стенограмата от днешното правителствено заседание.

Премиерът Борисов изразява съжаление, че не е бил поканен на срещата с Моника Маковей, четем още в стенограмата, публикувана на интернет страницата на правителството. Финансовият министър Владислав Горанов отчита пред министрите, че към края на април има излишък по консолидираната фискална програма в размер на 1 милиард и 66 милиона лева. По думите му тази тенденция се запазва и при фискалното изпълнение за месец май. Очакванията са в края на май излишъкът да е минимум 1 милиард 236 милиона лева. Финансовият министър отбелязва също, че това е третият пореден месец, в който на месечна база се отчита излишък по Консолидираната фискална програма.

Още по темата

"Приходите и помощите за първите пет месеца на 2015 година се очаква да бъдат в размер на около 13,8 милиарда лева или 45,4 сто от годишния план. Към края на май в частта на приходите имаме 17,1 на сто номинален ръст - 2 милиарда 14 милиона повече спрямо същия период на 2014 година. Разходите са съпоставимо същите, както същият период на миналата година - 12 милиарда 554 милиона", казва Горанов.

Министър-председателят Бойко Борисов посочва, че ако не е било това правителство, тези пари сега нямаше да са в бюджета на държавата. "Само това да сме направили, си заслужава нервите, заслужава си упреците, заслужава си каквото и да било. Това са пари, които са влезли в държавата, а не в сивия сектор. Това именно и госпожа Маковей каза: политическа воля! Хиляди нови закони, хиляди нови конституции, ако щете, да променим, няма ли я политическата воля, нищо няма да се случи. Затова ние даваме, според мен, по най-чистия прозрачен и проверуем начин отговор на въпроса за борба с корупцията", заявява премиерът.

Борисов отбелязва и разговорите си сутринта с ръководствата на приходните агенции, службите и прокурорите, на базата на които гарантира, че в следващите седмици приходите ще се увеличат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Prihodite rastali a zacho naroda stava vse po beden
24
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интераса му клати феса
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Stranga smeni si nika ne go srami nito e dargavnik nito e politik toi dori ne e chovek nama chovechko otnochenie kam naroda si za nego naroda e brachnan chuval koito iztupva do dupka s cel toi da e dobre
22
0
 
6
 
! Отговори
do 19 преди 8 години
Ili si tap ili si prodagnik tochno BB e nai golemia ubiec na Balgaria no verno Gospod veche go sadi ot Bogieto vazmezdie nama da izbaga ako che i da spi pri papata
21
19
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Не само политик... - а и ДЪРЖАВНИК...
20
1
 
33
 
! Отговори
взгляд преди 8 години
румънската прокурорка не би разговаряла с мутра *** трафикант на хероин
19
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Gledaite v Yuo Tube kakvo kazva za BB Parvanov i Dogan bivchi polkovnik ot NCO Chopov..kazva che tezi trimata izvarchvat darhavna izmana che Dogan stoi zad pravitelstvoto na BB i che dvamata si imat dargava..govori i za ministarkata na MVR..togava che vi stane oche po asno kakav tochno e BB I zacho vinagi se obracha i kazva necha s koito zamita prestaplenia ili hvarla prah v ochite na lochi material za nego sme takiva dledaite
18
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така и предположих, че ще бъде съгласен. Ако ще е артист, да бъде до край.
17
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко е продажник, който продава България на ционистите.Няма да го коментирам. Господ ще го съди.Започва мача. Бате Минко да каже на кой заложи и какви пари.Желая на бате Минко да познае и да спечели някой лев!
16
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само Бойко ще спаси България.
15
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди 2 дни оплюхте Маковей,сега обърнахте плочата,ще видим утре откъде ще духа вятъра.
14
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Опaсен мошеник, кaто видя че е сгaфил яко веднaгa обърнa пaлaчинкaтa и стaнa по-нисък от тревaтa! Винaги е бил тaкъв двуличник и подлизурко!
13
1
 
27
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
Голяма воля ще трябва да арестуваш сам, себе си:-) Нал тъй, Дон Тиквоне?
12
3
 
13
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Корупция има по цял свят !Темата за корупцията е удобна за богатите държави, за да могат да мачкат с нея бедните и малки държави като България. Тя се преекспонира умишлено, за да се оправдава с нея изкуствената бедност, в която държат малките народи.Докато има пари - ще има и корупция.Когато парите изчезнат - ще се плаща подкуп по друг начин ... Примерно в натура. :)Така, че много здраве на ЕвроГЕЙСКИЯ съюз и неговите измислени теми за дъвчене !
11
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха, ха... Не бил поканен! Спокойно е можел да отиде, той е премиер на държавата и никой нямаше да го върне, ама не му е стигнала смелостта да се изправи очи в очи с Маковей.
10
1
 
20
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Боко стига бе майна... само пупулизми... Излез, кажи това, това и това направихме и т.н. Стига с това, тоз ме похвали, съгласни сме с ония и онез са много лоши...
9
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боце, жената вероятно е казала, че не иска да говори с престъпници, та може това да е причина да те пропуснат с поканата?! Пък и Ти беше посочен, че си такъв! Няма за какво да съжаляваш, че не си бил пак пред прожекторите! Свиквай с мрака на панделата!
8
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този е просто ***. За каква събираемост говори, като говорим за дължими данъци, КОИТО СА ПОВИШЕНИ. нЯМА НИ ЕДИН ИНВЕСТИТОР, НАПРОТИВ ВСИЧКИ СА ИЗНАСЯТ ЗАРАДИ КОРУПЦИЯТА И ПРОДАЖНИТЕ СЪД, ПРОКУРАТУРА И ПРОЧИЕ..
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А КТБ кога? А Лукойл?М?
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
BOKO E PRAV ZA PANDELATA !!!