Борисов съгласен с Маковей: Политическа воля трябва!

Премиерът съжалява, че не бил поканен на срещата с румънката
27 май 2015 20:57,
97
Борисов съгласен с Маковей: Политическа воля трябва!
Снимка: Булфото

Министър-председателят Бойко Борисов изрази пълно съгласие с румънския евродепутат Моника Маковей за необходимостта от политическа воля в борбата с корупцията. Премиерът посочи, че от началото на годината предприетите мерки срещу сивия сектор и повишеното доверие от страна на европейските партньори са довели до 2,125 млрд. лв. повече в държавния бюджет. Това съобщи БТА, цитирайки пресслужбата на кабинета и стенограмата от днешното правителствено заседание.

Премиерът Борисов изразява съжаление, че не е бил поканен на срещата с Моника Маковей, четем още в стенограмата, публикувана на интернет страницата на правителството. Финансовият министър Владислав Горанов отчита пред министрите, че към края на април има излишък по консолидираната фискална програма в размер на 1 милиард и 66 милиона лева. По думите му тази тенденция се запазва и при фискалното изпълнение за месец май. Очакванията са в края на май излишъкът да е минимум 1 милиард 236 милиона лева. Финансовият министър отбелязва също, че това е третият пореден месец, в който на месечна база се отчита излишък по Консолидираната фискална програма.

Още по темата

"Приходите и помощите за първите пет месеца на 2015 година се очаква да бъдат в размер на около 13,8 милиарда лева или 45,4 сто от годишния план. Към края на май в частта на приходите имаме 17,1 на сто номинален ръст - 2 милиарда 14 милиона повече спрямо същия период на 2014 година. Разходите са съпоставимо същите, както същият период на миналата година - 12 милиарда 554 милиона", казва Горанов.

Министър-председателят Бойко Борисов посочва, че ако не е било това правителство, тези пари сега нямаше да са в бюджета на държавата. "Само това да сме направили, си заслужава нервите, заслужава си упреците, заслужава си каквото и да било. Това са пари, които са влезли в държавата, а не в сивия сектор. Това именно и госпожа Маковей каза: политическа воля! Хиляди нови закони, хиляди нови конституции, ако щете, да променим, няма ли я политическата воля, нищо няма да се случи. Затова ние даваме, според мен, по най-чистия прозрачен и проверуем начин отговор на въпроса за борба с корупцията", заявява премиерът.

Борисов отбелязва и разговорите си сутринта с ръководствата на приходните агенции, службите и прокурорите, на базата на които гарантира, че в следващите седмици приходите ще се увеличат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
Поканиха Маковей само заради пиар акцията и кьорфишек приказки на бат' ви Бойко, че те имали воля за нещо. През предния си мандат гербаджиите често приказваха, че имали воля за нещо, а сега говорят така, сякаш първи мандат изобщо не е имало.
64
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 64Ами точно защото образованието ни е такова. По света образование = на можене. Естествено в съответната област. Да, безсмислен е спора, ако нищо не правим, а само констатираме. Правилата на играта ги определят хората: с гласуване, с гражданско поведение, с всекидневните избори, които правим.
63
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 64Ами именно. Не сме румънци или словенци. Има добра новина. Хората се променят. За сведение до края на 60те години Финландия е изостанала аграрна страна с икономика като на Швеция през 1910 година. През 70-те години правят драстична реформа на образованието, заделят до 10 процента от държавния бюджет, и след 30 години по някои показатели са дори пред Швеция. Просто, но трябва да се проумее. Иначе преливаме от пусто в празно, констатираме, все някой е виновен, все някой ни с.а в гащите.
62
1
 
4
 
! Отговори
Калоян преди 8 години
Господин Премиер, Вие имате ли воля и ако да, за какво? За промени, реформи, за борба с корупцията или за грабеж, трупане на капитали?
61
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 64А за последните 25-26 години кой ни е крив. Дори едни румънци, които преди 25 години ги управляваше кървав дииктатор излязоха пред нас. И те си имат роми, дори повече, и те си имаха комунизъм. Да не говорим за чехи, поляци, словенци, и т.н.
60
1
 
6
 
! Отговори
1 преди 8 години
И стова че го нарече ЛЪЖЕЦ,бил съгласен.
59
1
 
8
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Не Тикво. Трябва да влезеш в затвора и да си платиш за всички беди, които с шайката ти причинихте на народа.
58
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 64Е и? В САЩ живеят мексиканци, афроамериканци, всякакви, но в краина сметка са си американци. Образователната им система не толкова взискателна, но именно там ги учат да различават кое добро, кое зло, кое може, кое не може. И ако детето ти не е на училище 600 долара глоба, ако не ги платиш обществено полезен труд. А за провинените има съботно училище и други наказания. Та така. От маргинални хора, за има няма 50-60 години са направили най-успешната икономика в света.
57
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов се прави на умряла лисица,абе Бойко нали журналята е направиха на бъзе и коприва тая жена омерзиха е, плюваха я защото ще бръкне в мафията и тогава платените *** отиват на кино
56
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 64Ами хубави констатации, ама пак опира до хората в цялата им съвкупност. Само си представи нещо такова да стане в Германия например. Във Франция живеят по определен начин, защото има французи, в Дания защото има датчани.. в България...? Хората създават средата в която живеят. Ако не го разбереш, здраве да е и продължавай с иначе верни констатации от които нищо не следва.
55
1
 
5
 
! Отговори
Ана преди 8 години
- Ало, Ваньооо, абе обади ми се г-жа Маковей...
54
1
 
4
 
! Отговори
кой преди 8 години
И колко души са хванати за корупция, тя си остава въпреки приходите
53
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 64Защото сме будали и защото не си знаем правата. Защото ако някой ни избере, и ние ще правим така. Защото сме си тарикати на дребно и не искаме да се променим.
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 64Тези, които избираме са само статистическа извадка от народа. Те не са дошли от Марс. По тази причина те не могат да бъдат различни от нас, т.е. некачествени. Не став въпрос за някаква формална образованост, а за харктери.
51
0
 
9
 
! Отговори
незнаен воин преди 8 години
абе защо показващият се пред камерите ленторез мутрафон мълчи като риба за събитията в гърмен друго е да те снимат с папата
50
0
 
9
 
! Отговори
Асеновец преди 8 години
Циничен си повече от обикновено пожарникарче. Не ставаш за премиер. Връщай си се при приятелите мутри и не се появявай повече
49
1
 
12
 
! Отговори
на снимката преди 8 години
На снимката: един богат безделник.
48
3
 
13
 
! Отговори
WWW преди 8 години
Гангстерът Борисов краде и ще продължава да краде с всичките си анатомични части. Такъв грабеж нямаше дори по времето на Жан Виденов. Просто народът си иска такива управници и си ги получава заслужено. Не е луд тоя, който де баницата, а онзи, който му я дава!
47
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може да препишете съдебната система от Англия, Холандия или от която и да е успешна страна дума по дума. Може да препишете и конституцията примерно от САЩ. Резултатът ще е НИКАКЪВ. Разберете Х-О-Р-А-Т-А са проблемът. А как се променят те? Единствено чрез образование на всички нива, дори и някъде да е принудително занякои слоеве от обществото.
46
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То политическа воля трябва,но кой ще се"самоосъди"????