Философията на Местан: Понякога партньорите са врагове!

ДПС: Популисти и ултранационалисти – вън от кабинета
27 май 2015 16:05,
39
Философията на Местан: Понякога партньорите са врагове!
Лютви Местан. Снимка: архив Булфото

Лидерът на ДПС Лютви Местан за пореден път разкритикува Патриотичния фронт - сега заради заплахите, че могат да напуснат властта.

"Всеки си избира партньорите", каза Местан и уточни, че понякога партньор е и синоним на враг.

Още по темата

По-рано днес съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов даде срок до 1 юли на ГЕРБ да приемат 7 законодателни мерки от програмата им, в противен случай Патриотите обявиха, че ще оттеглят подкрепата си за кабинета.

Днес лидерът на ДПС приветства инициативата на ГЕРБ да представи кандидата за управител на БНБ Димитър Радев на всички групи. Партията на Местан ще има среща с него утре и след това ще обяви позицията си.

Шефът на движението отново даде да се разбере, че партията му няма да подкрепи промените в Конституцията. "Не може конституционните промени да се правят с нарушения на Конституцията", каза Местан. 

Той отново обясни тезата си, че е необходима промяна на властовата фрмула и от нея да излязат "популистите и ултранационалистите".

"При друга властова формула ДПС може да участва в дебатите и с друга позиция", каза още Местан. Той допълни и че дори и властовата формула да е променена, ДПС трябва да бъдат убедени, че измененията в Конституцията могат да се направят от обикновено Народно събрание и че ще доведат до промени в съдебната система.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
SCHWARZ FREIHERR преди 8 години
Тея от ПФ разбраха, че нещата не отиват на добре и сега поставят ултиматуми и т.н. Впрочем те казват че ще напуснат управлението още докато избраха Орхан Исмаилов за зам. министър, но това е друг въпрос. Още се чудя как Борисов ги търпи тези смешници!
25
0
 
1
 
! Отговори
tz92 преди 8 години
Едно е сигурно - България НЕ се нуждае от Патриотичния фонд!!! По-добре ДПС да участва във властта, отколкото някакви псевдопатриоти, които създават напрежение в обществото.
24
4
 
4
 
! Отговори
избухнал преди 8 години
Доган е виновен, Местан е просто марионетка.Въобще не трябваше да припарват до политиката.Като са турци да заминават в Турция!Като са българи да милеят за България ,а не да я съсипват всеки ден.
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МОЯТА ФИЛОСОФИЯ МЕСТАНЕ Е ,ЧЕ ТВОЯТА ИСТИНА НЕ Е МОЯТА ИСТИНА!!! КОЛКОТО И ДОБЪР УЧИТЕЛ ДА СИ И ФИЛОСОФ ,НАУЧИ СЕ ДА ЦЕНИШ ОТ КЪДЕ ИЗЛИЗА ХЛЯБА,КОЙ ТИ ПРИГОТВЯ ХЛЯБА И НАУЧИ СЕ ДА БЛАГОДАРИШ НА ТАКИВА ТРУДОЛЮБИВИ ХОРА И ДА ГИ ЦЕНИШ.ЗАЩОТО БЕЗ ТЯХ СИ НИКОЙ И ЩЕ УМРЕШ ГЛАДЕН.НИЩО ЧЕ СИ ОБРАЗОВАН!! НАУЧИ СЕ ДА БЛАГОДАРИШ,ЧЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТИЯ ТРУДОЛЮБИВИ ХОРА ВСЕ ОЩЕ СИ ЖИВ.ТЕ БЕЗ ТВОЯТА ФИЛОСОФИЯ МОГАТ,НО ТИ БЕЗ ТЕХНИЯ ТРУД НЕ МОЖЕШ!!
22
0
 
2
 
! Отговори
4epa преди 8 години
MESTAN VIZIRA BSP I ATAKA !!!!!
21
4
 
12
 
! Отговори
Вълчев преди 8 години
Османисти и ислямисти - вън от кабинета !!!
20
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДПС вън от България
19
4
 
12
 
! Отговори
аз бе преди 8 години
е може ли лидер на противоконстотуционна партия да дава мнения. срам за българия
18
2
 
9
 
! Отговори
мустан преди 8 години
С две думи: "Стани да седна аз."
17
0
 
6
 
! Отговори
Ваньо преди 8 години
дано не изберат Радев, това ще е престъпно и в ощърб на българските граждани.
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Казал някой,че с избори се решават нещата.Сигурно е така,но в истинските демокрации.В БГ има олигарси с пари и който посочи народа той взима властта,обаче реално парите управляват.Демокрация все още няма тук и няма да има докато има частен монопол.Когато дребния бизнес печели и гласува,чак тогава ще се зароди Демокрацията.Тя обаче не е даденост и трябва да се протестира масово,когато се отнемат права на народа!
15
8
 
29
 
! Отговори
Стар набор преди 8 години
Братя и сестри българи, ГЛАСУВАЙТЕ ВСИЧКИ за да ИЗОЛИРАМЕ тази ЕТНИЧЕСКА ОЛИГАРСКА ФОРМАЦИЯ ДПС ! ДПС никога повече на влас !
14
3
 
16
 
! Отговори
ген.Луков преди 8 години
Псе....
13
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А ТИ ТАВАРИШ ПАВЕЛ ЧИИ ИНТЕРЕСИ ЗАЩИТАВАШ НА БЪЛГАРИТЕ ИЛИ НА ДЪРЖАВАТА ТУРЦИЯ??? Я ПОМИСЛИ МАЛКО НА ЧИЯ ТЕРИТОРИЯ ЖИВЕЕШ ТАВАРИШ ПАВЕЛ!! НА ТУРСКА ИЛИ НА БЪЛГАРСКА???
12
6
 
7
 
! Отговори
българин преди 8 години
Тъжна история. Стигнахме дотам, Местан - основен агент на КГБ и ДС, да казва истината, че от властта трябва да излязат "популистите и ултранационалистите". И точно "ултранационалистите" от ПФ да настояват за промяна в избирателния кодекс, гарнирана с още 6 популистки точки, в ултимативна декларация. Опорочава се всяка читава идея. А гласуват за ДПС, отрепките - за "ултарнационалистите" и т.н. и т.н., до трап. Защо ГЕРБ НАИСТИНА не поискат промянта на избирателния кодекса?
11
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато не се обедините всички българи в една партия БКП срещу ГЕРБ, СДС и ДПС нищо няма да направите. Вие се цепите и богаташите, турците и ромите ви мачкат.
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Популисти и ултранационалисти - вън от кабинета - ами то трябва да си отидат почти всичките тогава...
9
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТОЗИ НАГЛЕЦ НЯМА КАПКА СРАМ. ЗА МЕН ПОЛИТИЦИ И РОМИ СА В ЕДИН КЮП. ТОВА СА СЪСИПИТЕЛИТЕ НА БЪЛГАРИЯ !ОТ НЕБЕТО ДА ПАДАТ БЛАГА ПАК НЕ МОГАТ ДА НАСМОГНАТ ДА НАПЪЛНЯТ ГУШИТЕ ИМ !
8
1
 
17
 
! Отговори
?!? преди 8 години
ДПС си знае изборните резултати от сега, другото от нея е капалъ черни! Каквото изкопни в труден момент изкопчи алъш вериш да става.
7
5
 
14
 
! Отговори
ЧИЧО ГОШО преди 8 години
ДА ОСОБЕННО ВИЕ ОТ ДПС СТЕ СТРАХОТНИ ПРЕФАТЕЛИ И ИЗНУДВАЧИ