Образоваме ли ромите, ще спазват закона, убеден е Местан

Патриотите нападнаха ДПС, че са в основата на конфликта в Гърмен
27 май 2015 11:07,
183
Образоваме ли ромите, ще спазват закона, убеден е Местан
Снимка: архив Булфото

Лидерът на ДПС Лютви Местан за пореден път защити ромите и от парламентарната трибуна призова те да бъдат интегрирани и образовани. Според него само така ромите ще се научат на отговорност и ще започнат да плащат данъците си и да спазват закона.

Партиите в парламента използваха началото на днешното заседание, за да представят партийните си позиции за напражението в село Гърмен през последните дни. Патриотите нападнаха ДПС, че е в основата на конфликта, тъй като управлява общината.

Още по темата

"Според ДПС първопричината за напрежението в ромските квартали е в социалното изключване на ромската общност", каза Местан и поиска целенасочена политика за интеграция на ромите.

Според него това може да стане най-добре с образование и припомни, че според закона за просветата всяко дете е задължено да  посещава детска градина и училище.

"На колко семейства от квартал "Надежда" в Сливен е осигурен достъп до детска градина? На николко", каза Местан и попита българската държава защо не гарантира равен достъп до образование.

Според лидера на ДПС това е единственото решение на ромския проблем, останалото било "дрън-дрън-ярина".   "Образованият ром ще е интегриран ром, български гражданин, който ще е възпитал култура да плаща данъците си и да спазва законите", каза още Местан. Той допълни и че изходът не е в обидни квалификации като "популация", "паразит" или "изгубеното звено между неандертаелца и хомосапиенс".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
13
 
6
 
! Отговори
SCHWARZ FREIHERR преди 8 години
За съжаление само от ДПС чуваме възможни решения на дадени проблеми в обществото. Другите партии особено управляващите само се оправдават с ДПС. В конкретния случай, че управлявала общината. Та вие управлявате държавата драги "патриоти", хайде направете нещо по въпроса, а не само да говорите.
89
0
 
13
 
! Отговори
чичко Фройд преди 8 години
Факт е, че у нас най-големите престъпления се извършват от хора завършили университет със специалност "Право". В този смисъл, образоването на *е едва ли ще намали престъпността.Словесният онанизъм на лицето с разтрояване на съзнанието- лютфи местан/владимир зидаров/агент павел издава единствено еректилна дисфункция с изявен ексхибиционизъм. Това е напълно безинтересно дори за начинаещите колеги. За съжаление за това личностно разтройство няма ефикасна терапия, но препоръчвам студен душ.
88
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Не зная дали ги е защити, но открито призна , че * не спазват ЗАКОНЪТ.А що се отнася за образованието , мисля ,че Местан и ДПС с радост ще се заемат с това.Явно те са по близки към маналитета на * е , отколкото българите.
87
0
 
26
 
! Отговори
художника преди 8 години
Местане е е , а ти като си образован що не спазваш закона, а агитираш на турски? НАЛИ СИ ОБРАЗОВАН???Важно е ВЪЗПИТАНИЕТО и личния пример от родителите, образованието е следствие от възпитанието!!!
86
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бих попитала г-н Местан:Колко точно са интегрирсни младите мюсюлмамки като български гражданки?
85
1
 
22
 
! Отговори
ист преди 8 години
Изходът за решаване на проблем е възстановяване на ТРУДОВИТЕ ВОЙСКИ. Там ги учиха на дисциплина, труд, хигиена и получаваха занаят. Бяха почти интегрирани.
84
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ромите не са българи а са чужденци на българска земя с визи за временно пребиваване и трябва да спазват законите за чужденци. Който иска от тях безплатно образование, помощи и ток, може да емигрира в Германия или Великобритания например. В Бългaрия ром за да остане подава молба за български паспорт като първо научи български език и българските закони на собствени разноски и след 10 години ако спазва законите в България, ще може да стане български гражданин.
83
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като почнат да ги вкарват в затвора, тогава ще се научат да спазват закона. Поне така е при останалите хора
82
0
 
25
 
! Отговори
1 преди 8 години
Образоването не е силов процес, то е осъзната необходимост.
81
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Местане - популистка
80
0
 
2
 
! Отговори
Медузата Горгоната преди 8 години
До Вяра: Има, ама в Англия на тези пари :) Учи английски и си бий камшика за 20-30 години :)
79
3
 
16
 
! Отговори
Асеновец преди 8 години
А защо не вземете и Вие да се образовате г-н Местан? Българската филология Ви е дала някои познания в областта на книжовния български език. Запишете и история. Надявам се тогава да разберете за издевателствата, извършвани над народа ни от любимият Ви турски народ. Защото е имало турско РОБСТВО. Клали сте ни като прасета. Време Ви е да си заминавате за обичаната Турция. Марш от България и политиката
78
0
 
26
 
! Отговори
Ко?Не! преди 8 години
Имам съседка,която продава на лафка в *ско училище.Казала на едно момче-*че ,което е в осми клас ,че ако си напише трите имена ще му подари един голям шоколад.И познайте какво?НЕ МОЖЕ !!!!А вече е в осми клас и ще завърши основно образование!Сами преценете дали образованието ги образова нашите роми...А кой е допуснал това момче/и не само той/ да достигне до осми клас,незнаещо да пише?Учители,Директори,Инспекторат,,Министерство на образованието....колко много хора замесени в мълчание
77
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Откакто Местан заряза учителската професия ромите стават все по-необразовани, и по-неинтегрирани!
76
0
 
8
 
! Отговори
ог преди 8 години
e как , нали им дават храна и всякви привилегии на .. и те пак след 3 клас не ходят и как да ходят като виждат ,че един вишист взима заплата 30 лева а той от помощи - пари, храна , дърва , ток , вода , незаконна къща взима 800 лв!
75
0
 
8
 
! Отговори
Възмутен преди 8 години
Генетичният материал го няма. И да се опитваме да образоваме-няма какво.
74
0
 
19
 
! Отговори
читател преди 8 години
Кой вярва на тези басни за образовани *?Къде има такива, нека Местан каже, дали в Румъния, дали в Унгария, Чехия, Полша, Англия, Холандия и още много други.Никъде няма образовани *. Това е фикция.Но има страни, къде законът се спазва, и важи за всички.
73
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Местан борец за права и свободи ама не можа,като учен и грамотен да докаже на българина,за кого аджеба се бори ! През всичките тия години на управление ДПС имаше времето и свободата да образоват ромите и да подобрят икономическото състояние на техните събратя турците но не го направиха.Защо?.Човек когато е образован тогава си търси правата,то затова си държите ромите в невежество.Не им изнася.
72
0
 
25
 
! Отговори
Anonimen преди 8 години
Моята баба не е ходила на училище,защото са нямали достатъчно пари.Писали са я 16 годишна, когато е била на 14, за да може да започне работа в една фабрика...и така цял живот се е трудила и по интелект и мъдрост не я давам на много висшисти.Но заедно с дядо ми са създали образцово семейство.Не е само до образование!
71
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Единствения начин да се интегрират е да им взимат децата от бебета и да ги настаняват в приемни семейства. Също така да им орежат социалните помощи в пъти и така ще спрат да създават нов живот, без да са готови за него. За такива бебета ще има някакъв шанс, за тези които са зрели в момента почти никакъв шанс за адаптация. Трети и по-краен вариант е да ги натирим в резервати, като индианците. Но това последното няма да е "Демократично"