Образоваме ли ромите, ще спазват закона, убеден е Местан

Патриотите нападнаха ДПС, че са в основата на конфликта в Гърмен
27 май 2015 11:07,
183
Образоваме ли ромите, ще спазват закона, убеден е Местан
Снимка: архив Булфото

Лидерът на ДПС Лютви Местан за пореден път защити ромите и от парламентарната трибуна призова те да бъдат интегрирани и образовани. Според него само така ромите ще се научат на отговорност и ще започнат да плащат данъците си и да спазват закона.

Партиите в парламента използваха началото на днешното заседание, за да представят партийните си позиции за напражението в село Гърмен през последните дни. Патриотите нападнаха ДПС, че е в основата на конфликта, тъй като управлява общината.

Още по темата

"Според ДПС първопричината за напрежението в ромските квартали е в социалното изключване на ромската общност", каза Местан и поиска целенасочена политика за интеграция на ромите.

Според него това може да стане най-добре с образование и припомни, че според закона за просветата всяко дете е задължено да  посещава детска градина и училище.

"На колко семейства от квартал "Надежда" в Сливен е осигурен достъп до детска градина? На николко", каза Местан и попита българската държава защо не гарантира равен достъп до образование.

Според лидера на ДПС това е единственото решение на ромския проблем, останалото било "дрън-дрън-ярина".   "Образованият ром ще е интегриран ром, български гражданин, който ще е възпитал култура да плаща данъците си и да спазва законите", каза още Местан. Той допълни и че изходът не е в обидни квалификации като "популация", "паразит" или "изгубеното звено между неандертаелца и хомосапиенс".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
5
 
! Отговори
565 преди 8 години
положението е тежко, защото семето ни е таково. В кой век и в кои времена Крум въведе законите - за кръжба рязане на ръка до локътя; за лъжа рязане на езика; за пианството изтръгване на лозята и т.н. Колко века след него, в 21 век отново трябва да се въведат крумовите закони, като се допълнят с нови точки. На България не и трябва "демокрация" , чатал на врата - да се научи отново да работи, да не краде, да не лъже, да не убива, да учи и т.н.Да няма българи, роми, турци равни права и задължения
49
0
 
7
 
! Отговори
сигурно... преди 8 години
И как да стане това с интегрирането и образоването?На човек насила можеш само да му отнемеш нещо, но насила нищо не можеш да му дадеш - особено образование (акъл)!От малки , после стават големи , а * не прави БВП - той само смуче от него...
48
0
 
17
 
! Отговори
долу ДПС !! преди 8 години
ТУМОР в обществото! А Местан иска да е само на власт и да краде!
47
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като отказват да ходят на училище как да стане бе Местане?Я първо си ги възпитайте (ако трябва с бой), пък тогава приказвай глупости. То като гледам и на тебе 100 камшика на голо ще са ти малко.
46
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що бе Павле, да не би някой да ги е спрял да влизат в класната стая. Училището е еднакво достъпно, стига да искаш да влезеш в час.
45
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Местане, баба ми беше 4 отделение/ тогава така се наричаше/, но никога не е нарушавала закона.На пусто всуе се морите от девет кладенеца вода да носите!"Съвсем вярно! Защото ние, българите, винаги сме били учени на любов и уважение към труда. Докато една друга прослойка от народа предпочита да краде и да проси, но пръста няма да си помръднат, ако трябва да свършат нещо полезно.
44
1
 
11
 
! Отговори
жажажажажа преди 8 години
Но дали знаете кои са най-мръсните ромски думи? - Работа и труд :D
43
0
 
10
 
! Отговори
Т. Георгиев преди 8 години
Там е въпросът - че не ние трябва да ги образоваме, а те сами трябва да положат усилия да се образоват. А те не искат да полагат усилия, искат всичко на готово. Ами не става - все още не е намерен начин да се наливат знания с фуния. Трябва яко бачкане и много пот.
42
0
 
6
 
! Отговори
възмутен преди 8 години
този е еб...си и лютата чушка.Да вземе да се образова заедно с *, та белкем започне да спазва законите.
41
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
видяхте и чухте *ката която каза по тв че синът и е в 6 клас но не може да синапише името и другото дете което не можеше да отговаря на журналисткатазащото не разбираше български какви са тези училища в които деца 6 клас да немогат да пишат и говорят прибират парите от бюджета осигуряват работни местаза учители и накрая какво излиза едно голямо нищо
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
претенциите да кажеш ,че си някой.А да си излязал от калта,и си решил да крадеш и отмъщаваш и Ти едно семейство да не можеш да сплотиш и задържиш за каква образованост ми говориш Павле.От семейството тръгва всичко ПРОБЛЕМИТЕ ВЪВ ВСЯКО СЕМЕЙСТВО ИДВАТ ОТ ИКОНОМИКАТА ,КОЯТО ТИ ИМАШ ПРЕТЕНЦИИ,ЧЕ ПОЗНАВАШ А СИ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО ПО ДОХОДИ В ЕС. АКО СЕ ИМАШЕ ЗА ТОЛКОВА ВЕЛИК ПОЛИТИК И ИКОНОМИСТ БЪЛГАРИЯ ЩЕШЕ ДА ПРОЦЪФТЯВА А БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТВОЯТА ОБРАЗОВАНОСТ НИЕ ТЪНЕМ В БЕДНОСТ И НЕГРАМОТНОСТ.
39
0
 
9
 
! Отговори
Валентин преди 8 години
Явно след като ги "интегрирахме" за няколко милиарда, сега е време да стартираме нова схема да ги образоваме, пак за няколко милиарда. А защо просто не започнем да спазваме закона? Престъпниците в затвора, а на кокошкарите затвор или трудово възпитание.
38
1
 
11
 
! Отговори
Кратун преди 8 години
Местанееее, лукав си като змия! Образованието няма нищо общо с морала. Доказателството сте всички вие крадливи депутати, някои от които сте с титла професор, а крадете като че ли ще живеете вечно или ще си го занесете на ония свят. Ама ви е сладко деситилетия наред да папате парите за ромската "интеграция". Все пари от които един лев не е стигнал до обикновените римляни.
37
1
 
12
 
! Отговори
тъжна история преди 8 години
В кой век живеем ? Кога са се образовали ? Това племе не става за нищо. Като слушам патриоти и нагаждачи да обясняват за интеграция, отношение, съпричастност и т.н. и т.н. ми се повръща.Били гладни - колко земя има за обработване и за гледане на птици и животни, но е по-лесно да се краде. Може ли да раждаш деца и да ги продаваш, да ги правиш крадци и просяци.Ходят по света и какво правят - катуни и кражби. От всякъде ги гонят. Защо там не виждат хубавото. ДПС да се грижи за тях образ
36
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лустрация за всички *** включително и за тоя козел доносник агента Павел.
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГОСПОДА и ДРУГАРИ работещи в Днес.бг,ИМА СВОБОДА НА СЛОВОТО И ПЕЧАТА в демократичните държави, а при ВАС - ЦЕНЗУРА и угодничество на партиите.ЗАЩО ИЗТРИХТЕ ПОСТА МИ ? от ха, сега де.....
34
1
 
10
 
! Отговори
Образовател преди 8 години
Хайде сега господина филолог да вземе и да ги образова - и без това вече са техен електорат,че да видим как ще ги интегрира като нормални граждани ??? Много е лесно да плещиш глупости, от трибуната ,но когато се изисква конкретна работа да се свърши.....ДПС може само едно- да усвоява кинти !!!!!
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ZA KAKVO OBRAZOVANIE GOVORIM, ROMITE PROSTO NE ISKAT DA SE OBRAZOVAT I DA RABOTIAT. CAKAT DA SI POLUCAT POMOCHTITE ,DA NE PLACHTAT ZA VODA I ELEKTRICESTVO I DA GIVEET V NEZAKONNI POSTROIKI SACHTO DA NE PLACHTAT ZA TEH DANAK. DOSTA SME GI OTPUSNALI...
32
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Великият манипулатор да си затвори поне веднъж устата. Като сте партия за права и свободи, защо не защитавате българите - те в момента нямат такива. Позор за българите е, че в ДПС членуват индивиди, наричащи се българи. Къде са те - сега защитават . Поне да млъкнат, що за наглост!
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Г-н Павле ела да живееш сред народа.Нищо ,че си толкова образован.Когато не познаваш мъките на българина можеш много да си учил ама пак да не разбираш.Можеш да познаваш потребностите на елита,но не познаваш потребностите на народа.Но аз ги познавам.Познава ги защото в тая държава живея от близа полови век и съм изчел сигурно повече книги ,колкото ти ги имаш в библиотеката нищо ,че си богат.Когато отгледаш със мизерни заплати децата си и ги изучиш и ги направиш честни граждани,тогава ще имаш прет