Образоваме ли ромите, ще спазват закона, убеден е Местан

Патриотите нападнаха ДПС, че са в основата на конфликта в Гърмен
27 май 2015 11:07,
183
Образоваме ли ромите, ще спазват закона, убеден е Местан
Снимка: архив Булфото

Лидерът на ДПС Лютви Местан за пореден път защити ромите и от парламентарната трибуна призова те да бъдат интегрирани и образовани. Според него само така ромите ще се научат на отговорност и ще започнат да плащат данъците си и да спазват закона.

Партиите в парламента използваха началото на днешното заседание, за да представят партийните си позиции за напражението в село Гърмен през последните дни. Патриотите нападнаха ДПС, че е в основата на конфликта, тъй като управлява общината.

Още по темата

"Според ДПС първопричината за напрежението в ромските квартали е в социалното изключване на ромската общност", каза Местан и поиска целенасочена политика за интеграция на ромите.

Според него това може да стане най-добре с образование и припомни, че според закона за просветата всяко дете е задължено да  посещава детска градина и училище.

"На колко семейства от квартал "Надежда" в Сливен е осигурен достъп до детска градина? На николко", каза Местан и попита българската държава защо не гарантира равен достъп до образование.

Според лидера на ДПС това е единственото решение на ромския проблем, останалото било "дрън-дрън-ярина".   "Образованият ром ще е интегриран ром, български гражданин, който ще е възпитал култура да плаща данъците си и да спазва законите", каза още Местан. Той допълни и че изходът не е в обидни квалификации като "популация", "паразит" или "изгубеното звено между неандертаелца и хомосапиенс".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе направо да ги кастрираме , ефекта с тяхното плодене ще го видим за 2 години.
29
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДПС И РОМИТЕ - БЕЗПЛАТНО ОБРАЗОВАНИЕ В АНАДОЛА
28
0
 
20
 
! Отговори
Hitar Petar преди 8 години
Да си се образоват, мамичката им ! На мен някой плащал ли ми е образованието ???
27
0
 
12
 
! Отговори
сасенак преди 8 години
след, като местан призовава за интеграция иобразование на ромитеслед като ги привлича за електоратна момента да ги настани в селата с компактно мюсулманско населенирще цитирам някои филаретово, орлово топузово ябланово соколарци и др.Да видим как ще се итнесат ,към тях учените мюсулмани?
26
0
 
10
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
Е, те тоя *** може да запали гражданската война.
25
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи ако съм необразована да крада и аз ли? На тоя партията за толкова години във властта, защо не го решиха тоя проблем като толкова много знаят? Защото им трябват необразовани избиратели - никой образован не би ги избрал. И защото не им се учи, след като могат да си крадат и да си вземат помощи и без да работят. Единствено наказанията могат да ги вкарат в правия път. Не може българите да се трепят за мизерни заплати, да плащат данъци, а пиявиците да живеят на наш гръб и да грабят
24
0
 
12
 
! Отговори
агент Павел преди 8 години
Най- напред ти се образовай , г-н Влюбен в гласа си многословен празнодумецо , та белким разбереш що е то образован ,т.е. теорията ти куца още в началото си и е абсолютно неосъществима на практика !
23
0
 
5
 
! Отговори
Ali Kemal преди 8 години
Do 8 Yzunov .. Nesali malko mnoshko 10 bona. Na moite roditeli niakoi da ne bi daim e dalll nestooo Maikami i Bastami seeha titun s zemedelia se zanimavaha prez Vidinovo vreme i do sega, i pak ni izuchiha...a tezi kat chakat samo na pomoshti i gi marzi da rabotiat koi e im vinoven. samo pomoshti chakat i tia pomoshti idvat ot nashte danaci... Pommoshti da se davat samo ako decata uchat v uchilishte samo togava
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
за ДПС мога да изнеса цял докторат как е влияел на политиката още през далечната 1989г.Че със тях дръпнахме 100г.назад.
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДПС май твърдо се ориентира към . Явно досегашните им гласоподаватели вече не им вярват. Не може вечно да им казват - не гледай какво правя, а слушай каквото ти говоря.
20
0
 
8
 
! Отговори
?!? преди 8 години
Политическата вина на Местан и ДПС:Два мандата Башев беше кмет на Гърмен сега Местан можеше да изпраща абиториенти, ама ядец все същите неграмотни. Но още, там ромите работят за дърводобивни фирми, за билкосъбирачи и гъбоберачи в строителни фирми и всички без договори, без осигуровки, ама на социални помощи. така че проблема не е социален или от римско изключване, проблема е от прокурорско изключване и от нежеланието на месната власт да въведе законност - властта която ДПС контролира там.
19
0
 
5
 
! Отговори
Гецата преди 8 години
До Веселин Узунов : Защо, бе Веселине държавата да дава 10 000 лева за изучаване на? От какъв зор за тия преференции ? А за българчета - да няма, нали ? Ти какъв си, бе ?
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато Доган се хвалеше,че разпределя порциите на българи и турци,защо още тогава не ги вкарахте в училищата и да ги ограмотите ами чакахте да стане конфликт и тогава да излезете с призива "Видите ли ,българина не си гледа работата,добре,че сме ние турците да им кажем проблема!!"Вие години бяхте част от проблема и сега все още сте! Не ми си прави на патриот,че не ти мяза! Държахте нарочно българи и турци в неграмотност и издигахте мижитурки да ви бъдат угодни за делата,които вършехте.
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С пушка ли ще ги задържи в училище. Това са пълни фантасмагории. Те са изостанали в битово и обществено отношение с векове и не искат да се изравнят с другите етноси. Това е така във всички страни дето се намират.
16
0
 
9
 
! Отговори
Умник преди 8 години
Ако образавате което е невъзможно ... те няма да гладуват за Вас от ДПС
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дъртият козел толкова е крал, че да извади от гепеното и да образова. Какъв му е проблема на мазния козел? Дайте ни го без охрана тази *** или ни кажете къде живее да покажем нашата любов.
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ave prost tur4ino mestan , ne si li razbral 4e nito iska da se obraazova , nito iska da se integrira
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това за образованието и интеграцията е вярно, но вече опитахме и не се получи - причини много. Пък и процесът е бавен и вече няма кой да ги търпи. Хайде сега да опитаме по другия начин - с тояга, с принудителен труд, с принуда.
12
0
 
9
 
! Отговори
Дедо преди 8 години
Дъртият козел отново сее на ляво и на дясно измислици. Ами той ходил ли е някога изненадващо преди обед през седмицата в махала? Май не е, защото щеше да знае точно с какво там се занимават подрастващите.....
11
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Давайте им детски и помощи само до трето дете и със спестените пари им постройте детски градини, ако това е проблемът! Ама не е това, защото като станат на 12-13 г. пак ще напуснат училище, за да раждат и пак няма да им стигат детските градини! В основата на всички са парите, които им дава държавата, за да се плодят. Спрете им парите, да видим ще раждат ли по 10 деца, на които даже не знаят имената!