Това е положението: Слаба опозиция – критични партньори

В ГЕРБ не са притеснени от ултиматума на ПФ, че ще напуснат властта
Обновена: 29 май 2015 11:33 | 29 май 2015 11:25,
33
Това е положението: Слаба опозиция – критични партньори
Румяна Бъчварова. Снимка: архив, БТА

Румяна Бъчварова, която освен вътрешен министър е и вицепремиер по коалиционната политика, даде да се разбере, че в ГЕРБ не са притеснени от ултиматума на Патриотичния фронт. 

Още по темата
Преди два дни Патриотите поискаха до 1 юли да бъдат изпълнени 7 техни приоритета и заплашха, че ако това не стане, ще напуснат властта. 

"Патриотичният фронт поставя доста въпроси, с които ни провокира да търсим отговори. Не виждам лошо в това при положение, че имаме слаба опозиция, някой от коалиционните ни партньори да има по-коалиционно поведение", каза Бъчварова. 

Тя припомни, че предстои ГЕРБ да отговори на Патриотите, "за да им обясним за какво става време". Диалогът се водел от шефа на депутатите Цветан Цветанов. 

Бъчварова обясни, че според нея е нужен отделен орган за борба с конвенционалната престъпност. Мерките срещу битовата престъпност са едно от исканията в ултиматума на ПФ. 

"Всички са загрижени за битовата престъпност. Но координирането на усилията на практика отсъства", каза вътрешният министър. Тя призна, че й се иска да се работи по-активно и да се предлагат различни мерки.

"Толкова е разнообразна конвенционалната престъпност, че няма универсално решение. Темата ще е постоянно в светлината", каза още министърът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
5
 
! Отговори
Калоян преди 8 години
Бъчварова като стана въпрос за корупция какво става с присъдата на Цветанов?
17
0
 
2
 
! Отговори
selo Gradec преди 8 години
ela edin den samichka v kvartal nadejda do slivenskata gara da vidish kolko e slabichka opoziciata de :-) li v nashe selo :-) :-) :-) :-) :-) :-)
16
0
 
4
 
! Отговори
Калоян преди 8 години
Те ГЕРБ от какво ли могат да се притеснят? Не се притесняват от обедняването на народа, не се притесняват от корупцията, не се притесняват от растящата безработица, от провалената здравна реформа ( това е единствената партия сменила четирима здравни министри), та ще се притеснят от един ултиматум на ПФ....
15
0
 
1
 
! Отговори
пинко преди 8 години
Борбата с корупцията какво стана отнася се въпроса за всички властимащи
14
0
 
8
 
! Отговори
Калоян преди 8 години
Не е слаба опозицията Бъчварова. Слабо е управлението. Корумпирана е властта. Идете си. Нали според Вас сте силни, компетентни. Подайте оставка и идете на предсрочни избори. Или се страхувате, че ще изпаднете от каруцата?
13
0
 
2
 
! Отговори
ru преди 8 години
dragi bulgarki i dragi bulgari, slagaite si snimkite s okradenite darveta, zelenchukovi gradini, cvetni gradini, domove, predmeti, hora, jivotni, drugo... v web mrejite - da pokajem na sveta kolko sa bg jertvite na mafiotskata kriminalna prestapnost v rbg. za dobra turisticheska reklama na Rodinata!
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Както и преди - самонадеяни и ...некадърни.Впрочем те горе май всички са такива,освен ДПС.На тях им пречи корупцията и най-вече турският национализъм и липсата на чувство за принадлежност към българският народ и държава.Защо ли?Ами за корупцията е ясно,а за другото не виждате ли,че вдигат турското знаме,а са уж български граждани.Ако видя,че милеят за България и българският народ,носят българското знаме,може би и аз,а и други българи ще се включат в партията ДПС.ПЪРВОСТЕПЕННА ЗАДАЧА ЗА МЕСТАН.
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бунака от нищо не се притеснява :),той затова е и бунак ,ама са виновни тези ,които го траят !!
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Правилно! Социологическите проучвания показват, че ако има избори сега хората пак ще изберат ГЕРБ! На този народ това му се полага!
9
0
 
12
 
! Отговори
Маги преди 8 години
Г-жо Бъчварова, ако ще се прилагат универсални решения, Вас и целия Ви антураж не трябва да Ви има. Ние обикновените хора ги знаем универсалните решения. Не ни карайте да ги прилагаме. Но все пак имайте едно наум - ТЪРПЕНИЕТО НИ СИ ИМА ГРАНИЦИ.
8
15
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Това е единствената възможност в момента... - няма друго правителство или коалиции...
7
0
 
17
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
НЕОБХОДИМОСТА ОТ НОВ 9 СЕПТЕМВРИ НАЗРЯВА А И ВЕЧЕ НАБЛИЖАВА----ДАДОХ ВИ 3 МЕСЕЦА ДА СЕ СПАСЯВАТЕ ----НЕСЕ БАВЕТЕ---НАТО НЕМА ДА МОЖЕ ДА ВИ СПАСИ
6
1
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Ама точно празни приказки! Нежелание да се противодейства на битовата престъпност, това е истината! Създаването на безкрайно много органи, точно това показва. Абсолютно същия N пробутват като борбата с корупцията!
5
2
 
16
 
! Отговори
бла-бла преди 8 години
Бла-бла-Бачварова: Слабо правителство слаба опозиция!
4
2
 
15
 
! Отговори
гочо преди 8 години
Фитка.
3
3
 
22
 
! Отговори
морски преди 8 години
ГЕРБ ТЕГЛЯТ НОВ ЗАЕМ от 1 милиард лева през юни.А народа спи!
2
3
 
25
 
! Отговори
българин преди 8 години
не зная колко са притеснени от ултиматуми, но май трябва да се притесняват вече от нещо друго, по страшно - а по точно от народа. прекалено много неща надробиха и май някой трябва да опресни паметта им - че са само слуги на народа, които с действията си показват за съжаление, че мислят само за себе си, но безплатен обяд няма и накрая ще трябва да си платят.
1
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази жена ползва едни и същи клишета и ги повтаря до втръсване. Ако се чуе нещо конкретно от нейна реч, това ще е голямо постижение.