Не реформа, а просто скок на стажа и възрастта!

Ръководството на БСП се срещна със синдикатите за промените в КСО
28
Не реформа, а просто скок на стажа и възрастта!
Снимка: БСП

Според БСП предложенията за промени в Кодекса за социално осигуряване не са реформа, а само увеличаване на стажа и възрастта, заяви лидерът на партията Михаил Миков след среща с представители на синдикатите.

От партията са поели ангажимент част от отхвърлените предложения на синдикатите в процеса на преговорите с бизнеса и държавата да бъдат внесени като предложения от "БСП лява  България" в защита на правата на трудещите се.

БСП и синдикатите са съгласни, че каквито и параметри да се пренастройват на системата, ако в държавата не се увеличат заетостта и доходите, решението ще е временно, посочи президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов. Според него трябва да е ясно, че е исторически факт, че предложенията за промени в КСО са продукт на работа на четири правителства и не са само политическа хрумка, а сериозна експертна работа.

“За нас е важно, че по отношение на пенсионирането на категорийните работници няма много планове и е необходимо около това да не възникват излишни спорове и дебати”, каза Манолов. Той допълни, че синдикатите също не харесват идеята за увеличаване на пенсионната възраст, но е друг въпросът какво показват балансите и какво ще ни пишат всяка година от Брюксел.

Според Манолов е важно, че възрастта ще расте до определено време, а след това ще се определя по обективни демографски критерии като продължителността на живота.

Председателят на БСП Михаил Миков коментира и появилите се информации, че му е предлаган подкуп, за да се откаже от лидерското място в полза на друг кандидат. "В правото има един принцип – който твърди, той доказва. Нека тези, които разтягат тази история, да излязат поименно“, посочи Миков.

Той е на мнение, че приказките и преразказите в трето и четвърто лице не са сериозни за политиката. "Атаката не е срещу мен, а срещу БСП. Има напластяване на хора, които искаха да участват в управлението и още тъгуват, че не сме там. Аз продължавам да смятам, че партията взе правилното решение да остане в опозиция“, допълни Миков.

По думите му в процеса на кампанията за лидер на БСП към различни представители са правени различни намеци, различни убеждавания за отказване. Що се отнася до частните разговори, не е въпрос на политическо, а на елементарно възпитание, тези разговори да не бъдат раздухвани, хиперболизирани и преразказвани, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: БСПКНСБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.