Цачева оптимист за референдума, очертава се подкрепа

Тя заяви, че ГЕРБ ще подкрепи и трите въпроса за допитването
4 юни 2015 10:19,
20
Цачева оптимист за референдума, очертава се подкрепа
Снимка: Булфото, ахрив

Аз съм оптимист, ще бъде проведен референдум, заяви пред Нова телевизия председателят на Народното събрание Цецка Цачева.

Още по темата

"Мисля, че след проведените консултации между екипа на президента с парламентарно представените партии се очертава подкрепа за референдума като цяло. Всяка парламентарна група има резерви по отношение на някои от въпросите. Парламентарната група на ГЕРБ ще подкрепи и трите въпроса", коментира още тя.

По думите й в Народното събрание има няколко законопроекта за изменение и допълнение на Закона за прякото участие на гражданите. Те са  включени в седмичната програма на парламента за тази седмица.

"Лично аз се надявам границата за валидността на референдумите да бъде намалена", заяви Цачева.

"Наясно съм с всички аргументи "за" и "против" задължителното гласуване, но не можем да си затваряме очите пред факта, че все по-често при избори гласуват само твърдите електорати на партиите, като повече от половината избиратели с право на глас не упражняват това право", коментира тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Гуфи преди 8 години
Стига сте ревали! Направете най-накрая нещо за бъдещето на България мама му стара, а не да мислите само за вашия си. Използвайте шанса!ДА на задължителното гласуване!
12
0
 
1
 
! Отговори
Калоян преди 8 години
*** плевенска кокошка
11
0
 
2
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Народа не може да ги гледа тия, те чакали подкрепа. Най-интересното е свалянето им от протестиращите и последвалото им избиране. Прецедент в историята на човечеството. Странно...Дали не са фалшифицирали бюлетините?
10
1
 
4
 
! Отговори
ханко преди 8 години
Не е ли срамно тази КОКОШКА да ни казва кое ще бъде и кое няма да бъде,каква нация сме ние бе хора ,защо не виждаме правилно нещата,как може да се оставим на крадливите богати политици да се подиграват с нас раята българска !!!Стига сме били вечно,предатели,доносници,завистници и какви ли не още други ,та не виждаме как някои ПЛАЗМОДИИ като тази квачка да ни диктува положението и то вечно да е БЕДНО !!!!????!!!!????
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** Цачева! Я ми обясни, моля те, след като уж си завършила 'право' през комунизма и си била юристконсулт в БКП, как точно ще задължите хората да гласуват, след като в Конституцията пише ''Гражданите, навършили 18 години, с изключение на .. имат ПРАВО да избират държавни и местни органи и да участват в допитвания до народа'. ПРАВО, А НЕ ЗАДЪЛЖЕНИЕ! Елементарно е не за Д-р Уотсън, а за бай Асан от Горно ***.
8
0
 
3
 
! Отговори
Асеновец преди 8 години
А защо не подкрепихте този за строежа на АЕЦ, защо не подкрепихте развалянето на концесиите за златото
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
како Цеци,пак изпращя.
6
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
shtom kato ne iskate zadaljitelno da glasuvate,posle ne marmorete,che sme izbrali takiva ili onakiva.Kato ne glasuvate-drugi shte glasuvat vmesto vas.Nali za tova se registrirat po 50 4oveka v staia.
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Mnogo e losha tazi jena. Ima kasmet che Borisov i e shef.31925
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
за какви въпроси става дума. Всички политици казват, че са съгласни, но но обществото никой не съобщава какво искат да ни питат.Да не би единият от въпросите да е за възстановяване на член 1.
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Винаги съм се чудил защо *** избираха за партийни секретари най-големите грозилища. Може би защото никой не ги пожелава и с грозотията си поддържат верността към партията. Така оставаха морално чисти. А тази тетка където е целувала портретите на Тато, Маркс и Енгелс как е прозряла неистиността на комунизма. Или е безкрайно *** или безкрайно меркантилна. Да скочиш в лоното на капитала от идеите на Ленин, какво е? И няма срам грозилището! И кои му вярват??? Забравиха ли миналото й?
2
1
 
7
 
! Отговори
Жо преди 8 години
ЗА РЕФЕРЕНДУМ е много важно в каква форма и точно как са зададени въпросите. Един и същи въпрос може да се зададе по няколко начина с които да се манипулират хората в една или друга посока.При население на България, което е 70 % с основно и по-ниско образование, провеждането на РЕФЕРЕНДУМ не е най-доброто решение на проблемите. Малограмотното население ще чака да му кажат "от горе" как да гласува.
1
4
 
8
 
! Отговори
Аз пък преди 8 години
Аз пък не ща задължително гласуване. Но на всяка цена електронно! Електронно и лесно! И избирателната активност ще се вдигне повече, отколкото със задължително гласуване!Много от хората не гласуват не защото бойкотират ВСИЧКИ партии, а защото гласуването е трудно - ходиш някъде, редиш се на опашка с баби, показваш лична карта (унизително е) и т.н.