Трагедия ще е, ако депутатите не "пуснат" референдума

Президентът би приел редакция на въпросите
Обновена: 6 юни 2015 15:33 | 6 юни 2015 12:50,
88
Трагедия ще е, ако депутатите не "пуснат" референдума
Снимка: архив Булфото

Президентът Росен Плевнелиев обяви, че очаква депутатите да дадат зелена светлина на поискания от него изборен референдум.

Преди няколко дни държавният глава внесе предложението си в парламента. Той настоява допитването да е по въпросите за задължително гласуване, мажоритарни избори и електронен вот.

Още по темата
От БСП атакуваха президента, че е нарушил закона, защото не е изчакал едногодишния срок от отхвърлянето на искането му миналата година. Според Плевнелиев и ГЕРБ обаче нарушение няма.

"Ще бъде изключителна трагедия за българската демокрация, ако и този път Народното събрание се отнесе толкова национално безотговорно, колкото и предишното”, каза държавният глава.

Той допълни, че миналия парламент вече е в историята, но отказал да чуе гласа на над 500 000 българи. Плевнелиев прогнозира, че този път ще бъде демонстрирано по-отговорно отношение.

"Възможно е не всички въпроси да бъдат одобрени, това зависи от Народното събрание. Ще играя по правилата. Така както решат те - така и ще бъде. Вярвам, че и трите въпроса са добри, много смислени и се желаят от хората. Очаквам референдум и след това-глас народен, глас Божий", каза още Росен Плевнелиев.

Какво още каза президентът вижте във видеото на Bulgaria On Air


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
2
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
ГЛАС НАРОДЕН-----РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЛИ ИЗЛИЗАНЕ ОТ НАТО И ЕС
51
0
 
4
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 8 години
Така формулираните въпроси за референдума са глупави и безсмислени! Така ,че нрочно е това предизвикване на парламента да отхвърлят референдума!Главните въпроси бяха - да бъдат ли изборите мажоритарни ? да има ли електронно гласуване ? И дали гласуването да е задължително? Главния въпрос обаче бе искривен и формулиран - да има ли мажоритарен елемент при гласуването! Че то и сега го има бе ***! Нарочно ли искриви нещата, за да няма никаква промяна?
50
0
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
U4ENI4KAAA
49
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това недоразумение родено с външни полови белези на мъж а в душата си е жена, без да се обиждат всички жени с качества, натикано от един Банкенски психопат да му е послушник и слуга в пъклените му действия,да граби и *** един беден народ който му имаше доверие. Това природно прегрешение ни предава и продава по начин който е унизителен за България. И вижте как го охраняват. Кой би посегнал на този *** да мърси ръцете си. ***!
48
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
3 - Дистанционно гласуване - никога! Предвид манипулациите които са възможни! Но регистрация на гласуващите, с цел предотвратяване на многократно гласуване, винаги!В края на краищата, капитализмът е система, при която както работим, така и живеем! На който не му харесва, да върви на майната си!
47
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1 - Всички депутати трябва да бъдат избирани мажоритарно! Те са представители на народа а не на която и да е партия! Свободни са да членуват където си искат. Избирателите им да ги оценяват.2 - Задължително гласуване ли, този не е със всичкия си! Този си мисли че все още ние строим тяхното светло бъдеще. Показател за неговата "партийна" принадлежност.3 - Дистанционно гласуване - никога! Предвид манипулациите които са възможни!
46
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Езикът на Вазов и Ботев, излязъл от устата на *** "политик", винаги е помия върху слушателите. Референдумите са небходими, но не провеждани от грешните "управляващи". Наслушах се! Време е да накараме всички като този по-скоро да замлъкнат.
45
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трагедия е Г-жо "президент", че ви позволихме да продадете България за жълти стотинки!
44
0
 
11
 
! Отговори
От кака ти Сийка преди 8 години
Како Росице, скрий се някъде, че само глупости плещиш!Ще одим да гласуваме всичките на референдума, ще изкараме 70-80 % ЗА, и току-виж Мая Манолова се е намесила, открила 20 тона фалшиви бюлетими, Цецка Цачева ще реве, Бойко ще се тръша, Местаня ще пие кафе и ще псува на турски.И накрая пак ще си прецакате народа и те така, знаем ви вас!Ако си мъж, подай си оставката и те така!Ама ние знаем, че си Росица...
43
0
 
12
 
! Отговори
ИСКАМЕ РЕФЕРЕНДУМ преди 8 години
ИЗЛИЗАНЕ ОТ НАТО И ИЗГОНВАНЕ НА АМЕРИКАНСКИТЕ ВОЕННИ ОТ БЪЛГАРИЯ
42
0
 
11
 
! Отговори
до 54 преди 8 години
:) Чакай феодалите да ти върнат Демокрацията.
41
0
 
11
 
! Отговори
До 56 преди 8 години
Тогава неграмотните Борисов и Цветанов не могат да "управляват".
40
0
 
12
 
! Отговори
Най-голямата ... преди 8 години
... трагедия е политическата каста, начело с Борисов и Плевнелиев. Народът не може да ги гледа и слуша безмислиците им, а Плевнелиев иска да накара хората да ги избират на сила, за да може да им легитимира поразиите и затвърди неолибералната им, либертарианска, обективистка, анархокапиталистическа, олигархична ***! Никакъв референдум!
39
1
 
10
 
! Отговори
Най-добре е... преди 8 години
... депутатите да не пуснат тази безмислица! Защо се излага постоянно да говори и върши глупости!
38
0
 
7
 
! Отговори
край преди 8 години
Неграмотните могат да са недееспособни политически и да бъдат лишени от право на глас. Това може да стане и не съвсем явно със сложно машинно гласуване.
37
0
 
5
 
! Отговори
Край преди 8 години
Великото народно събрание от 90г. беше избана - половината мажоритарно - другата половина пропорционално. Тогава още имаше партии с различни идеи за бъдещето на България. Мажоритарните избори после ви бяха забранени - защото това са изборите които променят нещо. Разрешено ни е да потвърждаваме изборана вождовете - сега даже щяла да е задължително.
36
1
 
2
 
! Отговори
Край преди 8 години
МАЖОРИТАРНИТЕ ИЗБОРИ са стожера на реалната демокрация и връщане на към нормалността. С мажоритарен избор в парламента влизат представители които ще се стремят да защитават интересите на болшенството си гласоподаветели - /отчаяни кучелюби, защитници на дрогата, крайни националисти и хомофили, всякакви крайности -просто няма да бъдат представени/.и не част - Мажиритарни - това се прави само с цел да се компроментира мажоритарния избор защото така системате не работи.
35
0
 
1
 
! Отговори
Край преди 8 години
Промяната се прави с кардинална промяна на начина по които се формира Народното събрание от там и всички власти в страната. Това става със смяна на избирателната система. Да не ви разправят че така щяла да се облагодетелства олигархията - Мечтите на олигарсите са сбъднати отдавна - вашите не са. Мажоритарните избори /но не част от депутатите а всички/ не са панацея но ще дадат шанс на българите ако са кадърни да си организират държавата.
34
0
 
1
 
! Отговори
Край преди 8 години
Сега Президента предлага народа да си върне част от властта на суверен - ЧАСТ от депутатите мажоритарно другите ще ви ги назначава партииния вожд /по скоро капо ди тути капи/. Партиите имат идеология, имат членове които не очакват постове а имат идеалния порив да променят политиката /плащат си и членски внос/ нищо подобно няма в Българските партии. Лидерски портии и пропорционални избори е пълна липса на демокрация.
33
0
 
1
 
! Отговори
Край преди 8 години
Всичко лоше се изтъква от телевизора против мажоритарната система - значи там е края на прехода. При мажоритарна система олигархията щяла да си пазарува депутати - сега е много по лесно хващаш ББ АД и Радан и мнозинството ти е готово - те си назначават службогонски послушници за гласумане и вие им ги гласувате на "избори" без даже да ги познавате. После се чудите кой е "избра" Лъчо Мозъка в парламента - избрал ви го е ББ нищо че при мажоритарен избор няма да стане даже домуправител на входа.