ПФ чака 1 юли, после казва за кабинета

Патриотите искат среща с Павлова, Бъчварова и Борисов
16
ПФ чака 1 юли, после казва за кабинета
Валери Симеонов. Снимка: Булфото

Патриотите ще чакат 1 юли, за да кажат тежката си дума дали ще продължат да подкрепят управляващите или вече няма да стоят зад кабинета. Това стана ясно след среща между лидерите на обединението Красимир Каракачанов и Валери Симеонов и председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, който им връчи и папка с писмени отговори на въпросите им.

На 27 май Валери Симеонов постави на управляващите от ГЕРБ седем искания, пет от които се отнасят към кабинета. Те трябва да бъдат изпълнени до 1 юли, защото в противен случай патриотите ще преосмислят подкрепата си към кабинета „Борисов 2".

Още по темата

В гневна декларация от парламентарната трибуна Симеонов разкритикува остро управлението на държавата през първите седем месеца от мандата.

ПФ настоява за незабавно премахване на всички незаконни постройки на територията на кв. "Кремиковци, с. Марчево, община Гърмен, за които е приключила процедурата по премахване, както и ангажиране на институциите да завършат законовите си задължения по установяването на законосъобразноста на останалите постройки. Хората на Симеонов искат още започване на изграждането на защитните съоръжения по границата с Турция и възстановяване в срок до 1 юли на увредените участъци от тях.

Патриотите настояват и за недопускане на увеличаването на цената на електроенергията и предприемането на административни мерки от енергийните дружества и Министерството на енергетиката за прекратяване на мащабните злоупотреби или кражби в бранша.

Сега се оказа, че ПФ чака срещи освен с Цветанов и с регионалния министър Лиляна Павлова, с вътрешния Румяна Бъчварова, евентуално дори и с премиера Бойко Борисов, за да решат дали ще продължат да стоят зад правителството.

Според Цветанов пък условията, които поставиха патриотите всъщност не са ултиматум. Той обясни, че на разговора с него не е била поставяна темата за свалянето на доверието от парламентарното мнозинство.

"Разговорът беше много конструктивен“, отчете Цветанов и добави, че няма неизпълними неща, просто трябва да има диалог.

Според него обаче има закони, които не позволяват да се изпълнят до 1 юли всички изисквания на ПФ, макар че вече се работи по проблемите, поставени от патриотите.

Освен това той призова да се има предвид, че идват избори и напрежението ще се покачва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
******************** преди 8 години
Валери Симеонов много самнителни черти има на Дасикане Рома , тоест много странен за българин , с тези подути очи и лице
11
0
 
1
 
! Отговори
Асеновец преди 8 години
Какво имат да чакат лъжепатриотите... То е видно и за пеленачетата, че това правителство управлява с благословията освен на задлъжнелите към Борисов партии и с тази на ДПС
10
0
 
5
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 8 години
Първо бяха 12 часа, сега го разтеглиха на месец. До юли и на най-големите наивници ще им е писнало да се надяват на чудо от тях, така че решението е ясно отсега - кокалът няма да се пуска.
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Патриотите" са шпиони на ЦРУ.. Които гласуваха за американски бази , за мариците и за грабежа на златото "Патриотите" са инфраструктура на окупатора САЩ
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
kakvi patriote ste vie ALKOXOLICI I DUPELIZA4I
7
10
 
1
 
! Отговори
хризантема преди 8 години
И без "патриотите" ще съмне. Като гледам нагласата и настроенията на по-голямата част от хората при нови избори ГЕРБ може и да няма нужда от патерици.
6
0
 
12
 
! Отговори
атакист преди 8 години
ха ха ха Порно Фронта се напъва да каже нещо
5
0
 
11
 
! Отговори
Нарин преди 8 години
Използвачи лакоми и много алчни безкруполни
4
3
 
18
 
! Отговори
кк преди 8 години
Г-н Симеонов, няма съмнение, че сте глупав човек, първо защото се хванахте на едно хоро с Каракачанчето, и второ, защото не сте разбрал, че на ББ му трябвахте само за параван, за да демонстрира, че ДПС е извън управлението на страната.Сега вече ДПС никога няма да гласува против ББ, така че светиня му ще стои горе колкото си иска...
3
1
 
16
 
! Отговори
internetlumpen преди 8 години
А, някой може ли да ми каже, защо всички медии свалиха новините за ченгеджийския протест!?
2
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мисля, че тези искания на ПФ, ги иска и народът. Хората искат закона да се спазва от всички етноси.Ако Герб не ги изпълнят ще покажат, че са зависими от ДПС.
1
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този артистин кога напусне парламента аз ще стана император. На това му се казва Театър народна сцена. Ще изпусне лапачката като втора няма да има.