Сигнали в МВР: Знаем кой е тичащият след убийството на Георги

Исканията на протестиращите полицаи - невъзможни, според Бъчварова
Обновена: 12 юни 2015 16:09 | 12 юни 2015 13:25,
77
Сигнали в МВР: Знаем кой е тичащият след убийството на Георги
Снимка: архив Булфото

В МВР са подадени няколко сигнала за тичащото момче, чиято снимка полицията разпространи вчера. Разследващите подозират, че неизвестният е съпричастен с убийството на 16-годишният Георги.

Момчето беше намушкано с нож посред бял ден в Борисовата градина на 2 юни. Оттогава полицията издирва безуспешно убиеца.

"Има няколко подадени сигнали, но те се проверяват и това изисква време", коментира резултата от разпространената снимка вътрешният министър Румяна Бъчварова.

Още по темата

Тя увери, че колегите й работят изключително активно и много по този случай.

Вътрешният министър коментира и готвените полицейски протести тези дни. "Опитваме се да намерим диалог", каза Бъчварова и обясни, че исканията са познати, но и полицаите били наясно, че те са в рамките на невъзможното.

"Струва ми се, че основанията за този протест имат по-друг характер, по- скоро да се покаже сила срещу новото ръковадство", обясни министърът. Тя допълни, че не знае какво очакват синдикатите от министерството при положение, че са наясно с всички теми, свързани с изпълнението на бюджета.

Вътрешният министър съобщи и част от мерките, които се предприемат срещу битовата престъпност. Сред тях е реорганизация на дежурните части, за да се освободят повече униформени полицаи за патрули. Работи се активно и по видеонаблюдението в населените места.

По-рано по време на традиционния парламентарен контрол Бъчварова разясни и отговорностите на МВР по отношение на полигона в Анево, където на 6 юни избухна граната и уби американец. "Дейността по изпитване на изделия, произведени от завода според разпоредбите на закона за боеприпасите не изисква контрол на МВР", обясни министърът. Тя допълни, че отговорностите на полицията са били сведени до контрол по охраната на складовете, а не на полигона.

"Вие току-що подписахте оставката на министър Лукарски и намекнахте за оставката на министър Ненчев, защото опровергахте техни изявления", отвърна й депутатът от БСП Атанас Мерджанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 48и аз няма да кажа.
35
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз пък знам към кое число клони интелектуалният потенциал на МВР на Република България, *** няма да кажа.
34
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разбира се, че трябва да го проверят момчето, никой не твърди обратното!Но каква е гаранцията, че то просто не е минавало оттам, а убиецът да е някой друг, например ром, бежанец, т.е. някой неудобен за обвиняем?
33
2
 
30
 
! Отговори
прокурор-пенсионер преди 8 години
МВР трябва да се закрие в този му вид и да се започне от начало. Какви пенсии какви пет лева. В всяка престъпна група има участие на полицията . Това се знае от всички , но всеки си трае . Тогава работете до 70 години и ги издържайте .
32
6
 
17
 
! Отговори
NoName преди 8 години
Това, че нямат никакви доказателства, не означава, че трябва да бездействат. Какво е лошото да проверят това момче? Според мен няма лошо. Може пък да им помогне с информация, ако е видяло нещо или някой. Според мен, не е редно да плюем по МВР в един от малкото пъти, когато работи засилено.
31
7
 
8
 
! Отговори
eni преди 8 години
До АнонименПодкрепям те в твоя коментар за протеста на полицията.Те са като кърлежи, само смучат от бюджета, без да работят!Няма нужда от такава полиция!
30
0
 
2
 
! Отговори
NoName преди 8 години
До 38 АнонименХайде, обясни ни какво означава терминът "по-адекватни улики"!
29
3
 
16
 
! Отговори
СС преди 8 години
Бъчварова не може склададжии,счетоводители,чантаджии и много други да са първа категория!!От 20012г няма униформи,коли,само съкращения на редови полицаи,а търтеите си стоят!!
28
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки, който бяга в парка, убиец ли е?Що за логика?!Нали затова е парк?Тия нямат ли по-адекватни улики?
27
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойковата слугиня -да не остане учудена когато хората почнат пак да протестират и тогава на полицаите та които ще им е писнало вече от измамници като нея -да им обърнат гръб -тогава ще се сети кое е възможно и кое -невъзможно!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
26
4
 
29
 
! Отговори
Гневен българин преди 8 години
Дъртата *** Бъчварова е толкова неграмотна милата.За нищо не става.Дори и за чистачка в МВР,а те ми я направиха шеф точно на това министерство.Само в нашата страна на такива недоразумения като нея се дават подобни постове.Хубаво беше написал един човек преди мен,че от назначаването й бабичката само се оправдава,замазва,дава вяли отговори,мрънка,вдига рамене и въобще не знае за чий такова е там.Много е жалка.
25
3
 
10
 
! Отговори
Aman преди 8 години
Момчето си тича...много момчета виждам да тичат насам натам... Горкия сигурно, като е разбрал че го издирват заради тичането в парка е решил че ако се разкрие ще го обвинят в убийство...
24
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До с- защо браво ? Та полицаите нямат никакво основание да стачкуват. Те са най-големите търтей на държавна ясла. Охраняват мутрите, крадците и престъпниците. Като не им изнася да напуснат и да отидат при тях и да ги пенсионират рано. Хората работят до 65 г.,а те като ги гледаш са охранени като *** и само гледат от къде да вземат рушвети.Да сложат камери навсякъде и половината от тях са излишни.
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ще го хванат,вярвам,въпрос е вече не на дни,а на часове !!!!! очаквам скоро да чуя от новините,или да прочета,че са го хванали.щом вече знаят самоличността му,да го извикат и детектор на лъжата,ако е той,да го прибират.
22
0
 
12
 
! Отговори
и аз преди 8 години
До ИвоИ аз като теб всеки ден очаквам да кажат дали са хванали убиеца на момченцето! Това е нелепо и необяснимо убийство.Съжалявам и за детето и за близките му.......тежко е,отвратително е гадно е.Защо?
21
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Знаете ,че нищо не знаете.Възможно е да е момче,което бърза за някъде.Защо толкова шум.
20
2
 
20
 
! Отговори
Иво преди 8 години
Еми най-вероятно е този младеж щом не се е предал до сега ако е невинен не виждам защо да не се предаде.Да го хванат най-накрая всеки ден гледам новините с очакването този *** да бъде хванат и да си получи заслуженото.
19
2
 
16
 
! Отговори
бг преди 8 години
Дай Боже да се разплете случая по-бързо,защото е няка странно и нереалистично посред бял ден в парк в центъра на София на оживено място -без камери без свидетели да бъде отнет живота на момче,на ученик,който описват като добър и лъчезарен.Направо е ужасно това.А полицаите на фона на престъпността,корупцията,грабежите несигурността и на фона на другите пенсионери как си мислят,че са привилегировани?Ранното им пенсиониране и 20-те заплати на куп са несправедливост към останалите
18
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
навсякъде стават престъпления, но тук никога няма виновни, човек блъснал куче може да лежи повече от такъв блъснал и убил човек!?
17
3
 
9
 
! Отговори
с преди 8 години
Браво, милиционери. А ще има ли арест тая година, или не?