Сигнали в МВР: Знаем кой е тичащият след убийството на Георги

Исканията на протестиращите полицаи - невъзможни, според Бъчварова
Обновена: 12 юни 2015 16:09 | 12 юни 2015 13:25,
77
Сигнали в МВР: Знаем кой е тичащият след убийството на Георги
Снимка: архив Булфото

В МВР са подадени няколко сигнала за тичащото момче, чиято снимка полицията разпространи вчера. Разследващите подозират, че неизвестният е съпричастен с убийството на 16-годишният Георги.

Момчето беше намушкано с нож посред бял ден в Борисовата градина на 2 юни. Оттогава полицията издирва безуспешно убиеца.

"Има няколко подадени сигнали, но те се проверяват и това изисква време", коментира резултата от разпространената снимка вътрешният министър Румяна Бъчварова.

Още по темата

Тя увери, че колегите й работят изключително активно и много по този случай.

Вътрешният министър коментира и готвените полицейски протести тези дни. "Опитваме се да намерим диалог", каза Бъчварова и обясни, че исканията са познати, но и полицаите били наясно, че те са в рамките на невъзможното.

"Струва ми се, че основанията за този протест имат по-друг характер, по- скоро да се покаже сила срещу новото ръковадство", обясни министърът. Тя допълни, че не знае какво очакват синдикатите от министерството при положение, че са наясно с всички теми, свързани с изпълнението на бюджета.

Вътрешният министър съобщи и част от мерките, които се предприемат срещу битовата престъпност. Сред тях е реорганизация на дежурните части, за да се освободят повече униформени полицаи за патрули. Работи се активно и по видеонаблюдението в населените места.

По-рано по време на традиционния парламентарен контрол Бъчварова разясни и отговорностите на МВР по отношение на полигона в Анево, където на 6 юни избухна граната и уби американец. "Дейността по изпитване на изделия, произведени от завода според разпоредбите на закона за боеприпасите не изисква контрол на МВР", обясни министърът. Тя допълни, че отговорностите на полицията са били сведени до контрол по охраната на складовете, а не на полигона.

"Вие току-що подписахте оставката на министър Лукарски и намекнахте за оставката на министър Ненчев, защото опровергахте техни изявления", отвърна й депутатът от БСП Атанас Мерджанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
2
 
! Отговори
Ме4о преди 8 години
Поразгледах цялата ситуация и как медиите я отразяват. Навсякъде масово са писали за тези 23 мин., които заподозреният е бягал, в посока телевизионната кула, а такава цифра няма как да не се набие на очи. После разгледах снимките от двете камери и на първата(от паркинга) часа е 11:30, а на 100-150м. на следващата(автокъщата) е 11:53. И ето ти ги 23 минути, които са всъщност една евентуална несинхронизация. Всички били стоели на едно място? Сирените не се ли включват в 12:00ч.
55
0
 
6
 
! Отговори
Пъргавелко преди 8 години
Да се ЗАБРАНИ със закон над 100 килограмови ПОЛИЦАЙ да се ПЕНСИОНИРАТ!
54
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Баси, колят посред бял ден дете на едно от най-оживинете места в София, опасано отвсякъде с камери и ГЕРБ-омилиционерите 10 дни не могат да намерят убиеца. Така беше и преди 3 години, когато пак на същото място изнасилиха и убиха Яна. Цветанов обвини някакъв клошар и майка му, които впоследствие се оказаха невинни.
53
1
 
0
 
! Отговори
будало преди 8 години
... ОЩЕ ЗНАЕМ КОЙ Е УБИЕЦА НА ГЕОРГИ .
52
2
 
3
 
! Отговори
Обама преди 8 години
До ГъдюТи си луд,бря..изпуснали са те от лудницата
51
3
 
12
 
! Отговори
кривия преди 8 години
Надявам се този да го хванат и да ни го дадат на нас , очакваме го с нетърпение. Приготвили сме булчинска рокля за него и жартиери. Вазелин няма. Криза е но ще сме щастливи този да дойде при нас, за дълго. Ще му направим халката като отворена консерва. Много обичам такива като ревът и викат аз не исках моля ви пуснете ме. Хайде ченгета казвайте кой е за да го сложим по скоро в младоженческата квартира. Само незнам как ще го поделим , толкова го искаме.По 4 наведнъж дали ще остиска хм ше видим
50
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тя допълни, че не знае какво очакват синдикатите от министерството при положение, че са наясно с всички теми, свързани с изпълнението на бюджета.- Да не се прави на ощипана, допреди малко време звезди им сваляхте на полицаите и ги подстрекавахте да протестират. Сега всичко си продължава постарому и обърнахте палачинката безсрамници. Имам един двама познати които работят в полицията - шефовете тия дни са ги събирали да им забраняват участие в протестите / пардон - пиенето на вода!
49
25
 
11
 
! Отговори
Гъдю преди 8 години
България като Руска лаборатория за социални експерименти няма да прокопса. Видиш ли руснак хвърли камък по него. А пари в България има Много..............Но отиват в русия.....
48
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Считано от началото на следващата година се спира плащането на пенсии, защото пари за такива няма, както няма и държава! Който не му харесва да напусне и да иде на живее в Австралия, например...така харесва ли ви?! ***, плащали сте пенсионни вноски- да не сте! ***, плащали сте данъци- да не сте! ***,клели сте се да поддържате агонизиращата България- да не сте! Нека наркоманите и да направят държава със столица Банкя...
47
1
 
6
 
! Отговори
МРАВКА преди 8 години
ПАРИ НЯМА ,ДЕИСТВАИТЕ!
46
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ACAB!!!
45
7
 
20
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Каквото и да правят подкрепа от обикновените хора няма да получат.
44
3
 
11
 
! Отговори
аз преди 8 години
Моля,отговорете на въпросите:Ако се съди по външния му вид,освен дилър на наркотици,какво друго работи?При бягането петите му са силно вдадени навътре,което е характерно за...нехристияните т.е....
43
17
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изпитана гербаджийска тактика - почнаха с димките за да отвлекат вниманието на материала от увеличението на тока, който го чака съвсем скоро.
42
8
 
38
 
! Отговори
Кофти работа преди 8 години
Остана ли някой, който да вярва, че бъчварова (да с малка буква) може да направи нещо полезно за държавата след повишението на 2-*** корумпирани полицая през последните дни? Които место вече да са извън системата, биват издигани.АЗ НЕ ВЯРВАМ! Женицата е кукла на конци в ръцете на мафията и престъпниците в системата, просто е една балама, която могат да я разиграват докато си искат! На това и ставаме свидетели.
41
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЗА ЕДИН МИЛИЦИОНЕР Е ПО ДОБРЕ ДА СЕ САМОУБИЕ ОТКОЛКОТО ДА РАБОТИ.КВИ СА ТЕЗ СТАЧКИ И ПРОТЕСТ?КАТО НЕ ИМ ХАРЕСВА ДА НАПУСКАТ И ДА ОТИВАТ НА РАБОТА ЗА 350 ЛЕВА ПРИ КАПИТАЛИСТИТЕ..АМА БЕЗ ПОЧИВКИ..ОТПУСКИ..ШЛЯЕНЕ НАСАМ НАТАМ И НИКАКВИ ПРИВИЛЕГИИ.
40
1
 
12
 
! Отговори
До 46 преди 8 години
Ами точно затова трябва да го разпитат за да се види каква е гаранцията. Иначе как ще стане ясно каква е гаранцията? Бягал за здраве, не бягал за здраве, можело да е той, можело да не е той, ами затова практиката е всеки който буди съмнение да бъде разпитан, а ако няма нищо общо "със здраве" дето викат. Става въпрос все пак за убийство, а не кражба на колело.
39
2
 
29
 
! Отговори
психолог от МВР преди 8 години
След като са недоволни от заплати или пенсии или ...каквото се сетиш да напуснат МВР . Така или иначе нищо съществено не се върши освен поръчковите неща . Правилното е да се назначават полицаи по определени критерии с конкурс , а не *** и Пульо от сержантското училище или полицейската академия. Това не работи .
38
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И к'во майка си проста дремят ченгетата? След като има 90 % съвпадение от сигналите за някое лице що не са го издирили вече?
37
3
 
43
 
! Отговори
Бивш полицай преди 8 години
Докато не почнат да назначават полицаи с конкурс обявен в медиите няма нищо да се промени . Спомням си едно момче говореше как отишъл в шесто районно да си подаде молбата и дежурния полицай се втрещил . Питал го ама кой те изпрати, отговорът никой. След това го изгонил и никой не му приел молбата . Тази случка казва всичко за МВР .