Зовем САЩ да кажат как наше оръжие попада в Сирия

Лукарски категоричен: Не изнасяме!
13 юни 2015 13:34,
89
Зовем САЩ да кажат как наше оръжие попада в Сирия
Снимка: архив Булфото

Министърът на икономиката Божидар Лукарски поиска американските власти да дадат обяснение дали българско въоръжение попада в Сирия, след като страната е в забранителния списък на ООН за износ на оръжие.

„Ние не издаваме разрешения за краен потребител Сирия. Как попада такъв вид въоръжение от България в Сирия, трябва да отговарят официалните американки власти, защото ние изнасяме оръжие, включително и руско, за Америка”, каза Лукарски пред „Дарик”.

Още по темата
Лукарски отново обяви, че България не изнася и не разрешава от нейна територия да бъде изнасяно оръжие за Сирия.

Така министърът коментира тиражираната през седмицата информация от Ройтерс, позоваваща се на източници от американската армия, че тримата доставчици на оръжие на правителството на САЩ, които пострадаха от взрив на полигона в Анево, са тествали оръжия за доставка на сирийската опозиция, бореща се срещу „Ислямска държава".

Един от американците загина при инцидента на 6 юни, а други двама бяха ранени. При експлозията пострадаха и българи.

Министър Лукарски опроверга и информацията, че на полигона в Анево се е извършвало изпитание: „Не става дума за изпитание, а за обучение на специалисти. Не е изпитание на оръжие, защото става дума за РПГ-та, които се използват още от времето на Варшавския договор. Това е руско въоръжение. Да кажем, че става дума за изпитание, е все едно да кажем, че заводът за велосипеди в Ловеч изведнъж решава да прави експерименти и изпитания на „Балкан"-четата, които всички ние помним от нашето детство", каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
0
 
! Отговори
Jayvee преди 8 години
Of the panoply of website I've pored over this has the most verciaty.
58
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя мръсен плъх НЕКА каже как чрез българската фирма "Балкомерс" американско оръжие "снайпери" отива в Украйна.
57
1
 
4
 
! Отговори
кой? преди 8 години
Зовем САЩ да кажат как наше оръжие попада в Сирия. Декодирано означава: кой ми с*а в гащите?
56
1
 
4
 
! Отговори
антиседераст преди 8 години
Кои гласува за тези НПО-джийски ***?.
55
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
никак не е трудно нали се познаваме със сирийските другари , злото по цял свят е едно и добре обединено
54
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
to i caria ne iznasiashe no zadarjaha samoleta bez dokumenti v izrael hahaha ,kvo sa praite na uhapani ,neznaeli ade be dali.averadji
53
1
 
9
 
! Отговори
Пак ги... преди 8 години
... разкриха. Сега се правят на ни лук яли, ни лук мирисали. Турлюгювечът на Борисов е наводнен от протежета на неолибералните, чуждоспонсорирани NGOта, които оставят САЩ да правят каквото си искат. Разбира се, че САЩ продават наши оръжия на Ислямска Държава в Сирия, прикрити така от Конгреса.
52
1
 
13
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
Няма лошо да кажат как нашето оръжие попада там, но нека първо да кажат как американското оръжие попада у Ислямска държава. Докато това не стане, можем с чиста съвест да продължаваме да си продаваме нашето оръжие. Так ще следваме американските (или, както казват от ДПС, евроатлантическите) ценности. А, както е известно, най-голямата ценност за американците е печалбата.
51
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До е, а що ре4е ТО ТЪРГОВИЯТА С ПУШКИ не е като да се продават дюнери
50
1
 
13
 
! Отговори
е, преди 8 години
От къде сте толкова сигурни че американските граждани дошли да пробват оръжието ни са натовци. ....? Ами ако са ислямисти ? И такива май ги има из Америка ....Факта че не обявиха имената на тримата американци малко понамирисва
49
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Registriran Ти бе *** не свашташли ИСИЛ си е дар от Алаха за нас или Турция ще ги претрепи или те нея и в двата слу4ия ние ще спе4елим пари от това за да има за *** ти пица
48
3
 
14
 
! Отговори
Registriran преди 8 години
Защо ГРБАвият министър Лукарски се прави на луд, не знаели не разбрали минсърчето на отбраната ръси откровени простотии, не бил знаел, ами що си министър бе куан, тия да са тествали сеялка или плуг. Това е снабдяване на Ислямските терористи с оръжие, това е международно престъпление, и тука невинни НЯМА. "Един от американците загина при инцидента на 6 юни, а други двама бяха ранени" е това е добрата новина.
47
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що не се радвате вместо да го *** го продаваме Идват някакви приходи в България
46
1
 
18
 
! Отговори
Гроб преди 8 години
Лукарски вика, че не изнасяме оръжия за Сирия...те просто се появяват там от въздуха :) Американската демокрация ги е пренесла с летящи прасенца!
45
8
 
5
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 8 години
До Скоро! Сидеров първо да постъпи войник , да се закълне и след редовната служба ще се види какъв " Главнокомандващ " ще е и на кого ?!
44
1
 
7
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 8 години
До Васо Тия щом нищо не знаят , а се правят на управленци най-добре да питат чистачките по летищата и граничните пунктове , че те накрая освен " *** " замитат и следите ................
43
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Продажницииииии!!!!!
42
1
 
22
 
! Отговори
Васо преди 8 години
Лукарски и Ненчев са смешни.
41
1
 
18
 
! Отговори
Кикс преди 8 години
Господин Лукарски, поограмотете се малко за процесите, които се извършват в повереното Ви ведомство и не правете глупави паралели с балканчета! На всяко оръжие с изтекъл срок на годност, срока може да се удължи на два пъти с по 5 год след като се извърши пълен цикъл изпитвания. Освен това при всеки ремонт за опресняване, чрез подмяна на остарелите огневи елементи (капсул детонатор, електродетонатор, капсул възпламенител, ВВ на предавателен заряд и т.н.) се извършват задължителни изпитвания.
40
9
 
22
 
! Отговори
Скоро! преди 8 години
Скоро Сидеров ще оглави президентството на България.Скоро Сидеров ще бъде главнокомандващ на една истинска българска армия.Скоро от страната ни ще бъде прогонена всяка нечиста ***, като американци, псевдоевропейци и техните ***, на последните от които ще се търси сметка.Скоро България ще е президентска република.Скоро!