Двойно са се увеличили бежанците тази година

Да се борим за увеличаване на квотата за преразпределение
41
Двойно са се увеличили бежанците тази година
Снимка: Булфото, архив

България може да приеме тази година не повече от 11 хил. бежанци. Този капацитет вече е почти запълнен, каза в предаването "Неделя 150" на БНР председателят на Държавната агенцията за бежанците Никола Казаков.

Още по темата
Той обясни, че броят на имигрантите към нашата страна тази година е много по-голям в сравнение с миналата и правителството трябва да се пребори за увеличаване на квотата на бежанците, които трябва да бъдат преразпределени към други европейски държави.

„Към момента, в сравнение с миналата година за първите пет месеца, потокът ни е увеличен двойно. Имаме 5 720 молби за закрила, а капацитетът за настаняване в агенцията е 5 300 души. В момента са настанени към 3 800 души. Имаме места за настаняване за още около 1 200 души и възможности, държа да подчертая, за разширяване на капацитета с още около 1000 места. До края на октомври, може би, потокът ще бъде увеличен с около 20%“, предупреди той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
2
 
! Отговори
Ганчо преди 8 години
До Анонимен 31Аз и да не взема, те сами ще ме вземат мен, както и теб, и всички. Природата празно не търпи. Като си изгонихме младите, чакай да ни цъфнат налъмите сега.
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма икономика и държава в света, която да издържи на такова преселение на народите! И никой не може да ни задължи да ги приемаме, храниме и отглеждаме! Нито сме ги раждали, нито ме интересуват!! Който говори за свободно придвижване на капитали и хора да си ги взима!!! Колкото повече ги обгрижваме, толкова по настървено ще идват! Прогонихте децата ни, натрисате ни *** и араби, че сме се "обезлюдили" и пустеела страната! ВЪРХОВЕН ЦИНИЗЪМ и стремеж да ни ликвидират! Кой има сметка??
22
18
 
2
 
! Отговори
Ганчо преди 8 години
България трябва да приема колкото може повече бежанци и да ги заселва в обезлюдените и изоставени (от нас българите) села и градове.В противен случай до десетина години ще изчезнем от лицето на земята като народ и държава.Бежанците са близки по бит и душевност до българите, защото коренът ни е ориенталски, а не като на белите хора.
21
0
 
8
 
! Отговори
Ник преди 8 години
Това вече е идиотско!НЯМА БЕЖАНЦИ!!!! Белким някой направи връзка с главния си мозък.Или сте платени *** за манипулация!
20
0
 
13
 
! Отговори
ние преди 8 години
много е просто . България трябва да затвори границите си, да закрие лагерите за бежанци и да промени законите си. според волята на българският народ . Има имигранти - има и проблеми с тях, няма имигранти ,няма и проблеми.
19
0
 
6
 
! Отговори
разочарован преди 8 години
За какво е гранична полиция ,колко пари се вложиха за ограда и каква ли не модерна техника,навремето границата по въздрастните разказват с поръчни средства са я охранявали и пили не е могло да прехвръкне. Сега всичко на готово им се предоставя и пак недоволни.От това състояние по границата има хора коити правят състояние а народа плаща да ги издържа .Тези потенциални терорист наречени емигранти живеят по добре от бедните пенсионери
18
9
 
0
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 8 години
" СТРАШНО ГОЛЯМА ЦИФРА - 5 000 КАНДИДАТ БЕЖАНЦИ НА ГОДИНА " !
17
0
 
17
 
! Отговори
545435 преди 8 години
Ей този на снимката е типичен "сириец" избягал от войната.........България доколкото съм учил няма граница със Сирия и всички които преминават нашата граница се явяват нелегални имигранти а не бежанци...
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
A chestito...e tva vi dokara Gerb...beganci..USA tankove i bednost..mnogo bednost...
15
0
 
16
 
! Отговори
Гневен българин преди 8 години
Само купени *** и национални предатели могат да правят дъвка от тази тема и да я разтеглят като локум.Всичко е много елементарно-влезли,влезли-хубаво-затваря се едно стабилно и като хората границата и всички тъмни субекти,които ми се пишат "бежанци" и "българските" медии и журналисти се надпреварват да си дерат платените гърла да ги наричат именно така се връщат обратно и точка.Нито да ни пука за мнението на ЕС,нито за нечие друго.Уж съюз,но всеки си гледа неговата черна.Само не и ние.
14
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ами в Турция 2 милиона 500 хиледи в България 11000 нищо работа
13
0
 
7
 
! Отговори
тими преди 8 години
така ще на всички стана ясно че европа не ги иска и сега ще ги връща в държавите от където са дошли затова европйската комисия гласува че трябва да остават на теиторията на държавата която ги е приела
12
0
 
7
 
! Отговори
Герб преди 8 години
И виновен е... Орешарски ... Или Костов?
11
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГЕРБ не ви е виновен, а EU който задължава страните да приемат бежанци и не им дава да ги изтребват на границата, щото са меки китки! А политиците ни само слушат и изпълняват, щото ще затворят кранчето с парите !!! Всичко е заради пари навсякъде, за всичко !
10
1
 
20
 
! Отговори
ами преди 8 години
БГ Днес,пак ли този маймун давате?Побързайте пак да ме изтриете/*** ще си е пак маймун/
9
3
 
5
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
По 5 лв. за всекаи и на изборите само ГЕРБ. След това на соц. помощи :)))
8
0
 
29
 
! Отговори
Лошо иде преди 8 години
Всяка втора сирийка е бременна имат по 10 деца... Лъжат в България има около 20 000 нелегални бежанци... след 5г. Ще са 30 000 хил... Абе на зле икономиката е почти няма...
7
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колкото повече приемаме, толкова повече ще идват!! Това е направо преселение на народите, няма икономика и държава, която може да го издържи! Или това е начина за унищожаване на националните държави по пътя към световния нов ред с хегемон щатския ционизъм? НЕ СМЕ ДЛЪЖНИ ДА ГИ ПРИМАМЕ И ИЗХРАНВАМЕ!!! Мултиетнически модел не може да съществува, козите се движат с кози, овцете с овце, биволите с биволи!! Какво, като всичките са тревопасни?
6
1
 
42
 
! Отговори
Валентин преди 8 години
Срам ме е от това предтелство наречено "бежанци". Дедите ни са ляли кръв за тази земя и ще се обърнат в гроба си ако знаеха как допускаме да ни лъжат и третират като роби в собствената ни земя. Срам и позор.
5
13
 
5
 
! Отговори
САЩ преди 8 години
малко са - трявбат още