Орешарски бил виновен за проблемите на полицаите

Напрежението ще спадне, ако се подобрят условията на работа
185
Орешарски бил виновен за проблемите на полицаите
Снимка: Булфото, архив

Бившият вътрешен министър в кабинета "Борисов 1" Цветан Цветанов обвини експремиера Пламен Оршераски за протеста на служителите на МВР.

Още по темата
"През последните две години се взеха решения, които не знам дали бяха най-удачни за системата на МВР. Условията на работа по никакъв начин не се подобряват. Това натрупва определено напрежение и сега, когато се сложи на дневен ред и пенсионната реформа, това съчетаване на казуси провокира напрежение в системата за сигурност”, коментира той по Нова телевизия.

Той препоръчва на Румяна Бъчварова да определи заместник-министри, за да не спира преговорният процес с полицаите, които днес се готвят да издигнат палатков лагер пред парламента.
 
"Ако се подобрят условията на работа и се дадат добрите перспективи за българския полицай, напрежението ще се намали”, на мнение е Цветанов.

Относно инцидента между българи и роми в квартал "Орландовци" Цветан Цветанов коментира, че подобни инциденти са опасни, особено с наближаването на местните избори.
 
"Ако си припомним 2011 г., ще видите, че също имаше подобни инициативи, които бяха реализирани в цялата страна и те бяха точно в навечерието на местните и президентските избори”, поясни той, очаквайки това да се случи и сега.
 
Във връзка с изказването на Радан Кънев от РБ за евентуално партньорство между ГЕРБ и ДПС, Цветанов коментира, че някои политически лидери се опитват под една или друга форма да търсят провокация.  
 
"По никакъв начин не сме дали основание да се мисли по този начин. Ние търсим консенсус по важните национално значими теми. Ако вървим в тази хипотеза, единственото заявено решение за подкрепа на ДПС, това е за евентуалната кандидатура на Соломон Паси, която бе лансирана именно от Реформаторския блок”, заяви бившият вътрешен министър.
 
"Нашата цел на предстоящите избори е да имаме над 100 кмета, над 1700 общински съветници и да създадем устойчивост в стабилността на правителството, за да може да изкара мандата”, поясни Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
30
 
! Отговори
бай Ставри преди 8 години
АМА ТОЯ ПРЕСТЪПНИК ОЩЕ ЛИ Е НА СВОБОДА!!!!
73
0
 
23
 
! Отговори
Разкритие преди 8 години
Този много ми прилича на единия от тримата на Доньо Донев. А може да е единият от тях. Лошото е, че последиците от действията му са за сметка на целия народ.
72
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цв.Цв.е добър политик ,но като държавник е 0.Иначе щеше да спомене,че бюджета на МВР е 1 032 000 000лв.за 2015г. и ранното пенсиониране натоварва данъкоплатците с почти още толкова.Е,не сме толкова богати,даже и богати държави пенсионират военни и полицаи след 60год.Самите полицаи често се замесват в контрабанда,канали и корупция и с нищо не подпомагат бюджета,а колегите които не участват в схеми солидарно си мълчат,защото рибата се вмирисва от главата.Хайде,изкарайте корумпираните си колеги
71
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя не го ли е срам да се показва?
70
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От тези политици само ние можем да се отървем, като се вдигнем и ги *** като ***, след това ще станем страна поне като Австрия. Те само се връткат и все някой им е виновен за нещо.
69
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доя додук не управляваше ли МВР 4 години, след него беше за 7 месеца Орешака и сега пак една година на ЦЦ партията и за всичко в виновен този със седемте месеца управление. Брей колко подло, плитко и нагло твърдение! Амо когато бе ВМ Ц. Цветанов защо не си спомним протестите на полицаите, те тога да не протестираха от много хубаво?Господа полицаи, като се вдигне народът защо ги пазите тези изчадия в парламента?
68
0
 
11
 
! Отговори
бай Петко преди 8 години
Ти да не си с бай Ставри бе...?
67
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ИЗЛЪЖАТ ЛИ ТЕ ВЕДНЪЖ ЛОШО ЗА ТЕБ!!!ИЗЛЪЖАТ ЛИ ТЕ ВТОРИ ПЪТ ЛОШО ЗА МЕН!!!!ГЛАСОПОДАВАТЕЛИТЕ НА БУДАЛИСОВ СА БЕЗСКРУПОЛНИ ИЛИ МЕГА ПРОСТИ ХОРА ДОКАЗАНО!!!!!
66
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1 МИЛИОН *** ГЛАСУВАХА НА БУДАЛИСОВ И ПРОТЕЖЕТО МУ ЦВЕТАНОВ!!!!!!!1 МИЛИОН *** ИСКАТ БЪЛГАРИЯ ДА БЪДЕ УБИТА ФИНАНСОВО!!!!!!!1 МИЛИОН *** ТОВА Е ПРОБЛЕМА НА БЪЛГАРИЯ НЕ ПРОСТАТА ЛЪЖЛИВА СЕЛСКА МУТРА!
65
2
 
12
 
! Отговори
ББ преди 8 години
Проблема са 20 000 администрация първа категория,бюрокрацията,постоянната смяна на началници липса на бензин и униформи и т.н.
64
0
 
10
 
! Отговори
dogan преди 8 години
незнам от брюксел щом им дават добра оценка то явно някой се стреми да затрие българия.с тези трезо мислещи и егоистични политици шанса ни е по малко от 0
63
0
 
10
 
! Отговори
1 преди 8 години
До OMG_Lucker,просто др.физкултурникпетапартаментов,защото продаде единия,е най-гнусния,точно по негово време,се вземаха неудачните решени,,побои над мирни граждани,гръмки полицейски операции,които завършваха с извинения и грешни адреси.
62
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма присъда за Цв.Цв. защото, здраво е стиснал Боко за топките.Ако го осъдят топи и Боко.Милинкият премиер стои сам, като куче с високо кръвно.Я прати някой да го гръмне и край на проблема,че ако се разприказва тоя ще надминем Румъния по класни пандизчий.
61
1
 
10
 
! Отговори
dogan преди 8 години
изборите са по важни от това което случва в страната
60
0
 
41
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 8 години
Хайде стига вече сте се оправдавали с Орешарски или с когото и да било. Бяхте поспряли малко, сега пак същата песен.А този на снимката е от най- най- гнусните политици и само няколко в най- новата ни история могат да се сравняват с него.
59
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
mili Hora, ne hodete da glasuvate, za da njama taikiva prestapnizi po visokite etagi...taka ste e, dokato ima podkrepa na prostia i zabluden narod....zatova sme posledni v Evropa, dokaraha ni do prosehska tojaga, tija mrasni nekadarnizi. kradlivi, nagli i bezbogni...kak da tragnat s takiva nestata....ne stava
58
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цецо Наглецо...
57
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да се подобрят условията, но и трябва повече от половината полицаи да бъдат заменени с хора с нормално интелектуално ниво. Сега освен да се водят на работа 60% от тях друго не правят. Резултатите са катастрофални.
56
0
 
19
 
! Отговори
dogan преди 8 години
незнам докога българина ще гледа тази пиеса от театъра наречен парламент
55
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** и наглец