Орешарски бил виновен за проблемите на полицаите

Напрежението ще спадне, ако се подобрят условията на работа
185
Орешарски бил виновен за проблемите на полицаите
Снимка: Булфото, архив

Бившият вътрешен министър в кабинета "Борисов 1" Цветан Цветанов обвини експремиера Пламен Оршераски за протеста на служителите на МВР.

Още по темата
"През последните две години се взеха решения, които не знам дали бяха най-удачни за системата на МВР. Условията на работа по никакъв начин не се подобряват. Това натрупва определено напрежение и сега, когато се сложи на дневен ред и пенсионната реформа, това съчетаване на казуси провокира напрежение в системата за сигурност”, коментира той по Нова телевизия.

Той препоръчва на Румяна Бъчварова да определи заместник-министри, за да не спира преговорният процес с полицаите, които днес се готвят да издигнат палатков лагер пред парламента.
 
"Ако се подобрят условията на работа и се дадат добрите перспективи за българския полицай, напрежението ще се намали”, на мнение е Цветанов.

Относно инцидента между българи и роми в квартал "Орландовци" Цветан Цветанов коментира, че подобни инциденти са опасни, особено с наближаването на местните избори.
 
"Ако си припомним 2011 г., ще видите, че също имаше подобни инициативи, които бяха реализирани в цялата страна и те бяха точно в навечерието на местните и президентските избори”, поясни той, очаквайки това да се случи и сега.
 
Във връзка с изказването на Радан Кънев от РБ за евентуално партньорство между ГЕРБ и ДПС, Цветанов коментира, че някои политически лидери се опитват под една или друга форма да търсят провокация.  
 
"По никакъв начин не сме дали основание да се мисли по този начин. Ние търсим консенсус по важните национално значими теми. Ако вървим в тази хипотеза, единственото заявено решение за подкрепа на ДПС, това е за евентуалната кандидатура на Соломон Паси, която бе лансирана именно от Реформаторския блок”, заяви бившият вътрешен министър.
 
"Нашата цел на предстоящите избори е да имаме над 100 кмета, над 1700 общински съветници и да създадем устойчивост в стабилността на правителството, за да може да изкара мандата”, поясни Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
14
 
! Отговори
Смешници преди 8 години
Сутринта слушах изказване на зам.-министъра Ципов. Били приети предложенията на синдикатите за възможността служителите да се пенсионират и да продължат да служат без да напускат. Това е откровена ЛЪЖА. България е осъдена по този въпрос в Страсбург и нашите управляващи са длъжни да приведат законодателството ни в съответствие с това на ЕС. Всеки полицай, който към момента е изпълнил условията за пенсиониране и сега може да се позове на това съдебно решение и да започне да получава и пенсия и заплата. Втората лъжа, която изрече е тази, че всеки полицай вече ще може да се пенсионира и ако послед
53
0
 
16
 
! Отговори
Физкултурника преди 8 години
Искането за оставки е насочено неправилно. Реалните виновници за напрежението са Калфин и Горанов. Калфин е удобен на Борисов, защото винаги може да си измие ръцете с него - той е от друга партия. Горанов беше заместник на Дянков - този път няма да има и постна пица. Ръководствата на самите министерства са пионки, от които нищо не зависи.Настройването на другите професии и обществото срущу протестиращите е работа на троловете на ГЕРБ. Опитът да се изкара протеста политечески - също.
52
1
 
25
 
! Отговори
баба преди 8 години
спрете го вече този *** да го давате
51
6
 
8
 
! Отговори
ДАРДАМАН преди 8 години
ПРОБЛЕМА НА ПОЛИЦАИТЕ Е ЧЕ ПОВЕЧЕТО ОТ ТЯХ НЕ МОГАТ ДА СИ ВИДЯТ ОНАЯ РАБОТА като пикаят Тулумите им пречат Някои да ми покаже полицаи да ходи пеш из провинциален град ДАне говорим за обстинска полиция търтеи на заплата
50
0
 
15
 
! Отговори
dogan преди 8 години
трябва всички дя се качите на един боинг и посока бермудския триъгълник
49
0
 
4
 
! Отговори
dogan преди 8 години
nyama oturvane ot starata shkola
48
0
 
29
 
! Отговори
Боко преди 8 години
Орешарски е виновен и за скъсания ми менискус да знаете.
47
0
 
4
 
! Отговори
dogan преди 8 години
az sum vinoven za vsichko.a vie kvo pravite za da upravite polojenieto
46
0
 
2
 
! Отговори
dogan преди 8 години
futbolna dirjava vseli prehvirlya topkata na drugia.toy zezo e prosto nekompetenten
45
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цецо, имаш 4 годишна присъда, която трябва да излежиш, само да напомня.
44
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нагъл,по-нагъл,най-нагъл,Гербер,Цветанов
43
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И Аспарух и хан Крум и Осман паша
42
0
 
32
 
! Отговори
Шефа преди 8 години
Борисов се оправдаваше със Станишев , тоя никаквец, Цветанов се крие зад гърба на Орешарски !!!А бе в тоя ГЕРБ, няма ли един истински мъж, да поеме отговорност и да направи нещо полезно за народа си, за хората?
41
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ха ха милиционерите могат да пазят само БЕЛИЯ АВТОБУС там е гювеча
40
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
уволниха единствения свестен човек - Вучков, защото не искаше да му дърпа конците Цветанов, и сложиха тая лелка с елементарна мошеническа физиономия, която е кукла на конци на тоя бандит от снимката. нормален човек във властта може да попадне само по погрешка...
39
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
айде сега другари милиционери под строй при Станишев и Орешарски за гювеча дето ви го обещаха или ви обещаха нещо ако падне правителството
38
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Осъден на 2 инстанции за злоупотреби в МВР............ Този може ли да бъде още по-нагъл ? Срокът за произнасяне на 3-та инстанция мина отдавна, а присъдя НЯМА !!! Ще имаме работеща и независима съдебна система, само ако този си влезне там където трябва !!С какви очи се появява този в медиите ???
37
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Княз Фердинанд е виновен заедно с ортака му Батенберг.
36
1
 
35
 
! Отговори
шоп преди 8 години
Ай стига ве! Аз си мислех, че Жан Виденов е виновен!
35
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе Цветанов ,какво ви пречеше да отмените тъпотиите на Орешарски и Йовчев и то за една седмица време ???Вместо това твоя началник от Банкя се заинати като магаре на мост и си изгони най-свестния министър от кабинета -Вучков ,който можеше да направи нещо по въпроса ....и сложи на негово място една послушница ,която си няма хал хабер от работата на МВР и от проблемите на това министерство!!!!!!!!!!!!!!!!!!!