Полицията да е постоянно до гетата, зове Радан Кънев

Етническото напрежение се нагнетява с политически цели
Обновена: 14 юни 2015 14:08 | 14 юни 2015 13:42, Камелия Цветанова
54
Полицията да е постоянно до гетата, зове Радан Кънев
Снимка: Булфото, архив

ДСБ настоява за изграждане на постоянни полицейски постове и здравни пунктове в населените места, където най-често има сблъсъци между жителите, главно на етническа основа.

Още по темата
Държавата трябва да влезе в тези зони, а не да оставя проблемите на неправителствените организации, заяви на лидерът на ДСБ Радан Кънев, като уточни, че проблемът е сериозен и е разгледан от националното ръководство на партията.

Мерките могат да дадат резултат за три-четири години и няма да струват повече от пръснатите, по думите на Кънев, милиарди през ромската декада, от които според него няма резултат.

Анализът на ДСБ показвал нагнетяване с политически цели на етническото напрежение в предизборен период, и най-вече преди местен вот, което имало тежки последици за обществото.

Някой трябва да назове истинския проблем и неговите решения, каза председателят на партията, цитиран от БТА.

Той отбеляза, че все по-големи групи от граждани са изключени от здравеопазване, образование и правораздаване. Това, по думите му, криминализира все повече хора, създава условия за купуване на избори и печелене на вота.

Затова едно от изискванията към кандидатите на ДСБ, респективно - на Реформаторския блок, за кметове на предстоящите избори ще бъде ангажиране с адекватни мерки по места.

"Категорично сме против политическата употреба на хората в гетата и насаждане на омраза към тях", заяви Радан Кънев.

Сред интеграционните стъпки, предлагани от ДСБ, е и осигуряване на място за социални услуги в проблемните зони, постоянни анкети сред населението и надзор дали децата от рисковите групи редовно ходят на училище.

Лидерът на ДСБ отрече повдигането на темата сега за полицейско присъствие в гетата да е в подкрепа на ултиматума на Патриотичния фронт към ГЕРБ.

Ние реализираме нашата предизборна програма, обясни Кънев.

Той отказа да коментира дали ДСБ са "за" споразумение с партиите от Реформаторския блок за общи кандидатури на кметския вот през есента с аргумента, че няма да обсъжда предварително коалиционни преговори и споразумения, докато не са готови за подпис.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До много по гневен бг Е как да се борят ,след като Тиквата им забрани да спират колите ,дори и при нарушение .И по закон ,полицаят може да се защитити с оръжие ,само ако е мъртъв . Системана ни е виновна ,системата с безумните си закони .
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен Делян Пеевски + Тиквата = БОСТАН!
29
1
 
16
 
! Отговори
Бургас преди 8 години
Гетата са незаконни Да се премахнат На мен никой ми осигурява жилище ако ми бутнат незаконна постройка Затова кметовете да бутат смело и полицаите това да осигурят.
28
7
 
4
 
! Отговори
до 30 преди 8 години
Абе ***, информирай се малко преди да пишеш глупости. Тези, които са на протеста са там в извънработно време. Ама ти откъде да знаеш. Също така не знаеш и че според новия закон срещу който протестират, ако са били в отпуска или болнични и не им стигат часове после трябва да ги отработят. Ама на такива лапнишарани като тебе им се поднася само малка част от истината. На теб ако ти кажат,че трябва да си отработиш болничните няма ли да протестираш
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
tozi sait e na Delian Peevski
26
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Министър Вучков беше започнал реформа в МВР и бързо го разкараха. Сега оставиха този раздут щат да дразни хората с претенции. Докога чиновниците в МВР ще са I категория труд и ще вземат заплати по-големи от момчетата, които носят службата на улицата???
25
1
 
16
 
! Отговори
много по гневен бг преди 8 години
То тези полицаи като личен състав вБГ според населението са пре много но в момента са пред парламента ВМЕСТО ДА БОРЯТ битовата престъпност. Времето на барикадите да бъде за сметка на отпуските им.
24
0
 
14
 
! Отговори
тими преди 8 години
лошото е че всички политически партии ги използват за платени избиратели иначе няма кой да гласува за тях всички разбраха че те определят избирателната концепция и без тях не може да дийде никой на власт затова са маша в ръцете на всички
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Kato dadete prava na policaite..da si izpolzvat i silata i oragieto vsichki che se krotnat.
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Radancho a koi cge im placha izvanrednis trud i na kakva cena..za tavana koito ste slogili...idete vie da pazite detata..
21
2
 
18
 
! Отговори
Къде дават така?! преди 8 години
Г-н Радан Кънев да не преразпределя своеволно парите на данъкоплатците!Някои създават проблеми, а според Кънев, вниманието, което сме длъжни да им обърнем, било дундуркане с нови и нови придобивки, за които *** не са платили нищо!Това е скандална предизборна агитация!Който създава проблеми на обществото, да бъде принуден да работи и по този начин да реши своите проблеми, а също и да компенсира щетите, които е нанесъл на цялото общество!Само така ще се разбере, че имаме държава!
20
2
 
22
 
! Отговори
Да не си правиИлюзии преди 8 години
г-н Кънев. Откъде накъде ще им се обръща по-специално внимание?Във всеки район на градовете има и РПУ, и здравни заведения.Но някои на своя глава си правят незаконни коптори (или пък палати - неизвестно с какви пари) и по този начин създават гета, не ходят на училище, не работят, не плащат данъци.На такива проблемни райони наистина трябва да се обърне внимание, но такова внимание, каквото са си заслужили - чрез закон срещу безделничеството. Работа за тях има колкото щеш, в селата и в мините!
19
1
 
3
 
! Отговори
milanska skala преди 8 години
Pravo pee Radan. Amin.
18
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега се берат черешите, ако не са ги обрали червенокожите. Как от градината до магазина цената се повишава 5 и повече пъти. Редно ли е прекупвачите да вземат печалбата от производителите и КОЙ е виновен за да е така.
17
4
 
24
 
! Отговори
ДНД преди 8 години
Този не може ли поне веднъж да каже нещо смислено,
16
3
 
52
 
! Отговори
Фъндък преди 8 години
Моето предложение е много просто - изпращат се за половин година (по желание и повече) другарите Радан, Бойко, Цеци и Фъндъкова да поживеят сред милите им роми и после да решават "държавнически".
15
3
 
9
 
! Отговори
lapad преди 8 години
Razpuskaite mvr. Radan da ide da pazi.
14
12
 
8
 
! Отговори
mda преди 8 години
До Анонимен 14Щото живеещите извън България българи се чувстват "перфектно" ама всичките.И на който не е ясно повечето българи извън БГ са отишли някъде си заради това че имат дългове или някакви други проблеми.
13
12
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хубаво е да сложите полицаи, ама им дайте повече правомощия, защото е крайно време ромовете да престанат да се чувстват недосегаеми и над закона. Полицаите, ако са сигурни, че няма сто НПО-та да ги обвинят в прекомерно използване на сила и ако имат подкрепата на министерството си, ще попилеят ромовете за нула време и ще ги научат на ред.
12
1
 
31
 
! Отговори
рара преди 8 години
Кауза която може да обедини много агитки в едно.Да видят ония в парламента как СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА