Станишев си иска ПЕС, а не да е президент на България

Като шеф на евросоциалистите отварял повече врати за страната ни
27
Станишев си иска ПЕС, а не да е президент на България
Снимка: БТА

Подкрепата, която получих от конгреса на ПЕС, не е само личен успех и признание за работата, която съм вършил, но е успех и за моята партия - БСП, и за България. Това каза новоизбраният лидер на ПЕС Сергей Станишев на брифинг в централата на левицата в София, цитиран от БТА.

Още по темата

Той благодари на председателя на БСП и на партията за подкрепата, която са му указали за кампанията.

"Колкото повече българи заемат висока позиция в Европа, толкова по-висок е и авторитетът на страната ни, толкова повече врати се отварят, за да се налагат нашите интереси", отбеляза Станишев.

БСП извървя много дълъг път, каза Станишев. Помня колко много усилия трябваха, за да получим европейска легитимност. Тогава не съм си и представял, че българин може да застане начело на ПЕС. Ние трябва да надграждаме европейската легитимност на БСП, добави той.

Лидерът на БСП Михаил Миков заяви на свой ред, че прозрачната, мотивирана кампания е довела до успеха при избора на Станишев. Това според него е успех за БСП, за България и за бъдещето на лява Европа.

По отношение на предстоящите местни избори Станишев заяви, че няма предрешена кампания и предварително спечелен вот.  Той окуражи кандидатите на БСП за местния вот и посочи, че България има нужда от силна, социална алтернатива.

Попитан каква ще е ролята на ПЕС в подкрепата на БСП за предстоящите местни избори, Станишев посочи, че помощта се реализира от началото на годината със серия семинари.

По думите му несправедливостите в България се задълбочават и затова мисията на БСП е да работи за възстановяване на надеждата. Станишев отчете, че за три години ПЕС е станала по-силна.

"Имахме трима премиери, сега имаме 11", мотивира се той. Успяхме да стабилизираме броя на нашата парламентарна група, за разлика от ЕНП, която загуби 50 депутати", пресметна Станишев.

Целта за ПЕС е да започнем още от днес създаването на всички необходими механизми, за да получим доверието на европейците през 2019 г., посочи той.

За социалистите властта не може да е самоцел, за нас е важно да печелим изборите, за да имаме силата да променим ЕС, заяви той.

По думите му в Европа има нужда от промяна, има разочарование, дори гняв. Трябва да помислим за механизми за детска гаранция. Ако децата нямат бъдеще в Европа, какво бъдеще има Европа, попита лидерът на ПЕС.

Попитан дали ще се кандидатира за президент в България, Сергей Станишев каза, че е на позицията президент на ПЕС, за да  връща доверието, което е получил, и няма други амбиции, свързани с кариера в България.

Евродепутатът Илияна Йотова посочи, че е имало кампания срещу кандидатурата на Сергей Станишев за лидер на ПЕС от различни политически среди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Станишев е поредното доказателство за българи, успели в Европа и света, но не признати в собствената си държава. Не му трябва да става президент. Той е признат в Европа и света. Там където съдят за хората по делата и способностите, там където не отричат заслугите му...
17
3
 
1
 
! Отговори
възмутен от троловет преди 8 години
Сергей, нормалните трудови хора от цяла България сме с теб, подкрепяме те и ти желаем успехи в борбата срещу злите *** и техните лакеи !
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЗНАЕШ КЪДЕ Е ПАПОТО. ЗА КАКВО ТИ Е ДА СТОИШ В КОЧИНКАТА КАТО МОЖЕ ДА СИ ЖИВУРКАШ В ШВЕЙЦАРИЯ С 25 000 ЕВРАКА ЗАПЛАТКА. БАЛА *** СИ. МНОГО ГОЛЯМ БАЛАМА СИ. ДА ГО ДУАТ ТАРИКАТИТЕ У БУЛГАРСКО КОИТО 25 ГОДИНИ ТЕ КАЧВАХА НА КЛОНЧЕТО.
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сороският възпитаник Съси, бе избран за шеф на Пес с щедрите рушвети на ЦРУ, за да проваля всеки опит социалистите да вземат властта. Съско и Сорош са хазари и са от една и съща мафия.
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тука не си ни потребал!
13
1
 
3
 
! Отговори
naco преди 8 години
ХУЛЕН,ИЗГОНЕН от България от "СВОИ" и "ЧУЖДИ" ,но избран в Европа?! Не можем да РАЗБЕРЕМ! Това ли е МАФИЯТА? Може би?!
12
1
 
4
 
! Отговори
Стоян преди 8 години
От двама кандидати,единият се отказал.Кой остава?Моника толкова можа да му купи,да се издължи че я взема за жена.
11
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въпрос - ако уж европейските партии се грижат за "народите на Европа", но същевременно си избират избират начелно хора от българския политически "елит", не е ли това очевидно доказателство че КАЧЕСТВЕНА разлика между политическите партии в целия западен свят на практика няма и НИЩО не е истински в името на обикновения човек.
10
4
 
5
 
! Отговори
Станишка и Бойка преди 8 години
Кой ще избере този за президент? Я го вижте какъв е кирлив и продажен, в по-окаяно състояние е от тиквата Бойко. Тези двамата защо не вземат да се гръмнат? Ще се отървем от Станишев и Борисов веднъж за винаги.
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След като вкара БСП в батака иде ред на ПЕС И ЕС.Нека им е честито.
8
5
 
8
 
! Отговори
всс преди 8 години
няма ли кои да му каже че не става за нищо. това че баща ти е бил някой не значи че ти ставаш.
7
4
 
11
 
! Отговори
радио Ереван преди 8 години
Водач на пес - демек кучкар! Какво падение и унижение! След като не може да стане президент на БГ, какво друго му остава освен да стане кучкар.
6
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви врати отваряш бе плъх, тука никой не те иска .Май от поражението си се опитваш да се изкараш победител.
5
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СЕРЕЖА ПОБЕДА!!
4
4
 
17
 
! Отговори
изнервен преди 8 години
Не съм видял по-голям лицемер от този.
3
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви врати отваряш бе лъжец кой ще дойде тука след като и ти не искаш да се връщаш след подобно изказване тука и кьорав инвеститор няма да дойде.
2
3
 
23
 
! Отговори
Серго-Идиот преди 8 години
Станишка колко още ше отваряш вратите? ти направи България разграден двор за целия свят. Моляте изчезни от лицето на България.
1
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То и България не го иска! Да си седи там по-добре че го няма