Адемов: Пенсионната реформа да се обсъди при Борисов!

Промените ще имат положителен ефект в сектор "Сигурност"
16 юни 2015 13:19, Анисия Иванова
5
Адемов: Пенсионната реформа да се обсъди при Борисов!
Хасан Адемов Снимка: Bulgaria On Air

Тежката задача пред управляващите по отношение на пенсионната реформа, която трябва да бъде решена в момента, е постигането на политическо съгласие. Това посочи д-р Хасан Адемов, председател на Комисията по труда и социалната политика в НС, в сутрешния блок на Bulgaria On Air.

За съжаление в рамките на управляващата коалиция такова няма, подчерта той. Трябва да се организира лидерска среща начело с премиера Бойко Борисов, на която да се обсъдят основните параметри на пенсионната реформа, смята Адемов.

По думите му социалният министър Ивайло Калфин трябва да инициира подобна среща. Той напомни, че разногласията за реформата са се появили още при сформирането на правителството и дори в управляващата коалиция няма единодушие по въпроса.

Предвижданите промени за пенсиониране ще имат положителен ефект върху работещите в сектор „Сигурност“, категоричен е експертът. Той уточни, че тези, които продължават да работят, след като се пенсионират, ще получават пакет от отстъпки.

Целият разговор във видеото на Bulgaria On Air.

Гледайте още новини от "България" в bgonair.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
vasilaki49 преди 8 години
На Борисов пенсия не му трябва, за какво пък му е на бедняка. С труд не можа да сколаса, а с мижавата пенсия едва ли. Да си ходи на заслужена, "вечна почивка". Това на шега. Истината е друга. Човек сключва "обществен договор" с държавата. Петдесет години стриктно изпълнява договореностите, внася си пенсионните вноски. Обаче държавата уфуква парите и за да залъгва обществото, променя едностранно договеронстите. Въпрос: Имали право държавата да променя петдесет годишни договори със стара дата.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Толкова е просто-имаш реален 40 г.осигурителен трудов стаж и се пенсионираш.Да вдигаш възрастта и стажа не е реформа-това го може и магарето!
3
0
 
3
 
! Отговори
Калоян преди 8 години
Каква пенсионна реформа при застаряващо население, при липса на работни места за хората в трудоспособна възраст, при липса на средства в сребърния фонд? От къде и как ще се вземат пари за пенсии? Или за това целта е хората да работят до като не умрат и да не се пенсионират, защото няма от къде да им се изплащат пенсиите. Като ще има реформа, като ще се увеличава възрастта за пенсиониране защо тогава не се намалят вноските от хората?
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига с този Борисов. Какво му се слагате всички?
1
0
 
4
 
! Отговори
м преди 8 години
ОТ 2000г е вдигнат стажа эа мъже на 36 години и эа жените34 години и годините ,какво още искате да вдигате эа същите хора,вместо да вэемете да оэаптите престъпноста това да мотивира хората да эапочнат да работят в България и напълнят фондовевете и касата на държавата,да станат повече осигуряващите се ,не да эаминават эа терминал 2,това е реформата,условия да станем повече осигуряващите,не както калфин ви подвежда вдигайме годините и стажа и не даваме пенсии ,иэкарваме хората на улицата,спрете с