ГЕРБ бламира Москов: Без повече държава в Касата

Министърът получи подкрепа само от РБ и ПФ
Обновена: 16 юни 2015 14:15 | 16 юни 2015 12:32,
21
ГЕРБ бламира Москов: Без повече държава в Касата
Снимка: Булфото

Депутатите от ГЕРБ гласуваха с опозицията срещу предложението на здравния министър Петър Москов да се увеличи присъствието на държавата в Надзорния съвет на НЗОК. Искането беше една от промените в закона за здравното осигурявана, внесани от Москов и подкрепени от правителството. 

"За" увеличаването с двама членове на държавата гласуваха Реформаторите и Патриотите. Сред гласувалите против бяха ГЕРБ, БСП и ДПС. 

Здравният министър отново защити предложението си. "Държавата сте вие, това не е нещо имагинерно", каза Москов на депутатите. Той обясни и че ако те искат волята им да се чува в Касата, трябва да й осигурят възможността да защитава решенията им. 

Тунчер Кърджалиев от ДПС нарече предложението на министъра "практическо одържавяване на Надзора". "Увеличаването на Надзорния съвет с още двама члена представители на държавата се нарича приватизация", каза още той. 

Здравният минисър пък попита дали депутатите знаят защо една операция в онкологията струва 1200 лева. "Докато нямате отговор, не ми казвайте, че браните обществените пари", каза Москов на депутатите.   

Георги Търновалийски от БСП му отвърна, че хората, които той е утвърдил в Касата, трябва да му дадат отговор на този въпрос. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: НЗОКГЕРБПетър Москов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
5
 
! Отговори
Калоян преди 8 години
Не е за бламиране- за изхвърляне от министерството е, както и за оставка на цялото правителство. Не може при дефицит на средства в касата, при намаляване бюджета на болниците с десет процента касата да обявява съмнителен конкурс за закупуване на автомобили. И още нещо, видно от административния регистър- касата обявява конкурс за експерт в София със заплата 2300!!! Щом един обикновен експерт взема 2300 колко получават в борда на директорите?
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И още малко статистика :----В Австрия с население около 8 000 000 души за здравеопазване се отделят над 69 млрд лева. (при тяхното качество на живот и здравна култура)У нас се отделят 3 млрд. лева.От тях само около 180 млн. отиват за труда на персонала.Останалото е лекарства консумативи и други...С ТРИЦИ МАЙМУНИ НЕ СЕ ЛОВЯТ, МОСКОВ !
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гербааджийте пак навреме се усетиха - наясно са, че псевдореформите на тоя син комунист ще катурнат цялата трудно сглобена Коалиция наесен на изборите, и овреме му слагат юздите !
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименTук би трябвало да има оставки >>>>>>>Не, само смях в залата. Заради подвити опашки
11
1
 
9
 
! Отговори
Боце преди 8 години
Паричният Фронт подкрепят всякъкви безумия за да се налапат здраво ! След подмяната на вота и грозните лъжи ПФ и РБ нищо друго не им остава те повече трудно ще влезнат в парламента
10
4
 
9
 
! Отговори
Китов преди 8 години
Тоя нагъл турчин знае ли какво е приватизация, бе? :D
9
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Но 1 е абсолютно прав. А за 2015 статистиката е още по-забавна: 2015 - Касата няма парти, *** клинични пътеки; 2015 (по-късно) - Касата си сменя автопарка, понеже няма пари за ремонти (?!???)
8
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Радан каза, че при несъгласие от страна на Герб с Москов, следва край на коалицията. Сега започвам всеки ден да питам по познатия за протестърите начин:#КОГА?
7
8
 
27
 
! Отговори
Нарин преди 8 години
Уж беше мъжкар какво чака ОСТАВКА ама баницата сочна
6
22
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Москов, как върви коката днес? За колко кинта си купи грама?
5
2
 
14
 
! Отговори
бай Курти преди 8 години
Това "бламира" е почти като фламбира...Москов! Ей, големи чуждогъзопродавници сте брей...
4
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Москов единя, Москов, другия, Москова, Московски, айде стига с тия.Искаме Вашингтонски, Берлински, Парижки, в края на крайщата Киевски.........
3
3
 
15
 
! Отговори
м преди 8 години
как да го приемат,връэкарите обрали народа държавата и еврофондове повръщат от пари , а другите беэ връэки работа не могат да си платят эдравните вноски,москов ги иэпраща както каэва Хикимян на улицата или живи на грабитата да си чакат смърта,това му е реформата,дано да има и хора в парламента които не са се самоэабравили като нег
2
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тук би трябвало да има оставки
1
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тук би трябвало да има оставки