Миков за "Орландовци": Част от спуканите язви на София

Обвърза напрежението повече с мизерията, отколкото с изборите
16 юни 2015 14:40,
25
Миков за "Орландовци": Част от спуканите язви на София
Снимка: архив, Булфото

"Орландовци" е част от спуканите язви на София, обяви лидерът на БСП Михаил Миков в коментар на напрежението в столичния квартал. Според него протестите там са извадили на бял свят "големия проблем на София - лъскавият център и задния двор с всички проблеми".

Миков беше категоричен, че основната причина за напрежението е социална. "Избори има всяка година, този въпрос и да се повтаря или не, хората живеят по един особен начин в тези затворени общности", каза Миков.

Още по темата

Той допълни и че напрежението често ескалира от изявления. "Тези дни един кмет на областен град правеше фашистки изявления и всички му се радваха", приприпомни лидерът на БСП изявите на кмета на Кюстендил, който забрани на ромите да гласуват в местен референдум. 

На въпроса дали очаква да се появят още гнезда на напрежение, Миков отвърна, че това е обективно заложено. "Ние трябва да сме много сляпо общество, ако си затваряме очите пред предпоставките", каза соцлидерът. 

Той се противопостави на етнизирането на незаконното строителство и обвърза напрежението повече с мизерията, отколкото с изборите.

Михаил Миков беше категоричен и че вътрешният министър на се е справила със ситуацията. "Колкото се справя кметицата в София, толкова се справя и вътрешната министърка", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
3
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Миков се прави на доктор ,а е част от диагнозата.
16
1
 
2
 
! Отговори
ЧЕРЕШКА преди 8 години
ПАУНОВ СИГУРНО ИМА ПЪЛНО ПРАВО, ЗАЩОТО КЮСТЕНДИЛ Е ЕДИН ОТ ТРИТЕ ГРАДА С НАЙ-МНОГО НОВОРЕГИСТРИРАНИ РОМИ-НЯКОЛКОСТОТИН ДО МОМЕНТА! ВЕРОЯТНО ОТСЕГА СЕ ПРАВИ ОПИТ ДА СЕ ОСИГУРИ КУПЕНА, ФАЛШИВА ПОДКРЕПА ЗА ТАКИВА КАТО БАТ САЛИ И ДРУГИ ПОДОБНИ "АВТОРИТЕТИ" ОТ СЪЩАТА ПАРТИЯ! КЮСТЕНДИЛЧАНИ ОЩЕ НЕ МОГАТ ДА СЕ ОСВОБОДЯТ ОТ НАТРАПЕНИЯ ИМ С ПОЛИТИЧЕСКИ ТРИКОВЕ И НЕЖЕЛАН ОТ ТЯХ БАТ САЛИ!
15
1
 
6
 
! Отговори
Срам преди 8 години
МИКОВ, ТОВА ЛИ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПРОБЛЕМ НА БЪЛГАРИЯ-ЧЕ ПАУНОВ ПРЕЧИ НА КЮСТЕНДИЛСКИТЕ РОМИ ДА ГЛАСУВАТ НА МЕСТНИЯ ВОТ! АБЕ МИКОВ, МНОГО ПО-ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ Е ПРЕСТЪПНОСТ, КРАЖБИТЕ , ПОБОИЩАТА И ЗВЕРСТВАТА ИЗВЪРШВАНИ НАД ЕТНИЧЕСКИ БЪЛГАРИ, ПРЕДИМНО ВЪЗРАСТНИ! МИКОВ ДОКАТО ТИ И БСП НЕ РАЗБЕРЕТЕ КОЕ Е ПО-ВАЖНО, ВИНАГИ ЩЕ СТЕ В ОПОЗИЦИЯ И СКОРО ЩЕ ИЗЧЕЗНЕТЕ !
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Моля намалете волюмето в Орландовци, колеги.
13
2
 
6
 
! Отговори
void преди 8 години
Миков демонстрира сериозна степен на ментална инкомпетентност, а аз сериозно си мислех, че има проблем само с пиенето...
12
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ромите не се самоубиват ,защото генът им е такъв.По нашему живеят скотски,по тяхному са си много добре.Ако променят критериите си за добър живот,то те ще променят и живота си.Но на огромната маса хора от този етнос ЦИЛИВИЛИЗАЦИЯТА не им е по вкуса.
11
2
 
20
 
! Отговори
Гласоподавател преди 8 години
Уважаеми съграждани и съселяни,отидете и гласувайте на изборите.Само по този начин ще се обезсмисли купуването на малцинствени гласове.Няма да ви агитирам за кого, гласувайте по ваше осмотрение. Гласувайте ...
10
1
 
19
 
! Отговори
?!? преди 8 години
Микофф, незаконното строителство не е етническо, обаче българите си купуват къщите и апартаментите плащат данъци ток, вода и най-много да си остъклят балкона. Няма да заграбва общинския парцел за да се заселят без да плащат нищо. Така че законноотстъпнико сравнението ти е неуместно. Едно е да си направиш подобрение, друго да заграбваш чуждото, анадъмоо Микофф.
9
0
 
7
 
! Отговори
Миков: преди 8 години
Повече роми на избираеми места!
8
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че има ли по-гнусна язва от БКП/ДС ?
7
2
 
21
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
Др. Миков, наглостта ви започва да преминава границите. Доскоро бяхте симпатичен простоват чичко с говорен проблем, ама напоследък започвате да приказвате сериозни глупости. Да оставим настрана Орландовци, къжете какво направихте с крепостните служители на мини Бобов дол, дето се редят на опашки по нощите за единия кренвирш. Айде, нали сте социалисти.
6
0
 
6
 
! Отговори
6rdrty преди 8 години
mikov e pianica.nali be6e na vlast,zasto ne izlekuva iazvata a sega samo plesti gluposti
5
1
 
24
 
! Отговори
уьо преди 8 години
Както писа един конфликта не е етнически а криминален.На хората им писна набези да остават ненаказани.
4
2
 
19
 
! Отговори
Гошо тъпото преди 8 години
Айде тоя почна. Сега като обещае на , че ще им узакони бараките, считай, че е взел част от ромския вот. ДПС по презумпция взима другата част, защо иначе ще се стараят да раздухват "конфликта".
3
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е до мизерията, Миков, да се е чуло за самоубил се от мизерия ром?! Защото доста българи го направиха... Просто вие политиците ги направихте да се чувстват недосегаеми от закона и да си живеят по някакви техни правила. И ги развъждахте и обгрижвахте, не се оправдавайте сега!
2
1
 
23
 
! Отговори
SILENCE преди 8 години
МИКОВ,ЗАЩО ТЕЗИ НЕЩА НЕ ГИ ОПРАВЯТЕ,КОГАТО ИГРАЕТЕ ВЛАСТ,А ДРЪНКАТЕ САМО ,КОГАТО ИГРАЕТЕ ОПОЗИЦИЯ В ПОШЛАТА БУТАФОРИЯ,КОЯТО ВСЕ ПО-МАЛКО ХОРА ПРИПОЗНАВАТ КАТО УПРАВЛЕНИЕ?
1
4
 
26
 
! Отговори
Назздрае Миков преди 8 години
Тези язви ги създадохте вие другарю.