Политиците умишлено дезинтегрират малцинствата!

Възможни са още етнически конфликти, прогнозира психолог
17 юни 2015 18:45, Анисия Иванова
13
Политиците умишлено дезинтегрират малцинствата!
Снимка: Bulgaria On Air

В навечерието на избори няма политическа сила, която да не се възползва от конфликти като този в Гърмен и Орландовци за трупане на гласове. Така описа ситуацията от последните дни политическият психолог Антоанета Христова в ефира на Bulgaria On Air. 

По думите й политиците умишлено се възползват от конфликтите и превръщат кризите „от дефект в ефект“. Според нея е възможно разпалването на още етнически сблъсъци преди местните избори.

Според нея през годините целенасочено интеграцията на ромите е била подценявана. Бившият главен секретар на МВР Николай Радулов каза, че за 25 години ромите са се превърнали в тежестта, която накланя кантара на изборите.

Самочувствието на ромите и чувството им на безнаказаност се подклаждат и подсилват от почти всички политически сили, категоричен е той.

Малцинствата считат, че на тях им е позволено да крадат, защото държавата не се грижи достатъчно за тях. Преди избори те се чувстват силни, защото знаят, че гласовете им се търсят от повечето партии, допълни Радулов. Той сподели, че в момента състоянието на МВР е критично и контролният орган действа след събитията. Полицията се е превърнала в регистратор на престъпленията, заключи експертът.

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgaria On Air.

Гледайте още новини от "България" в bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хората се вълнуват но политиците сега си пасуватМедиите се страхуват политиците "да не яхнат"протестаАми да го "яхват"беСпешно трябва да се приемат мерки срещу битовата престъпност
4
0
 
0
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 8 години
РОМИТЕ СА ИЗОЛИРАНИ РАБОТА НЕ ИМ СЕ ДАВА.ЧУХ В ПАЗАРДЖИК ЕДИН СЕЛЯНИН КОИТО ИМА СТРОИТЕЛНА ФИРМА ГЕОГИ СЕЛО ЛОЗЕН ТОВА БЕ ПРЕДИ 10 ГОД.ЗА ЦИ*АНИ РАБОТА НЯМАМ ПАРИ ЗА ХЛЯБ НЯМАМ ЧУХ ТОВА. БЕШЕ БАРЧЕТО НА МЛАД..ДОМ.БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНЕ В УКРАЙНА ТЕКА МИ СЕ СТРУВА.АКО СЕ СЪДИНЯВАТ С ФЕСОВЕТЕ.ТОВА Е ПРБЛЕМА НА НАЩЕ ГЕЙПОЛИТИЦИ ЩО ЗА НАЦИЯ СА БЪЛГАРИТЕ НАЦИСТИ.А ГОВОРИТЕ ЗА СВОБОДА И ДЕМОКРАЦИЯ
3
1
 
17
 
! Отговори
чичо Адолф преди 8 години
Интеграцията става лесно. На границата с Турция и Гърция веднага могат да се интегрират няколко хиляди. Ползата ще е двойна - и стена ще имаме и интегрирани роми. Китайците са го измислили още преди 2000 години, защо е нужно да откриваме топлата вода. Да вземем пример.
2
0
 
27
 
! Отговори
Бре, бре, бре! преди 8 години
"Умишлена дезинтеграция"?! - Как някой насила ще ме накара да не уча или да не пращам децата си да учат, след като държавата е осигурила достъп на всяко дете до училище?"Малцинствата считат, че на тях им е позволено да крадат, защото държавата не се грижи достатъчно за тях"?! - А бе, в този форум има ли някой, на когото държавата да му дава даром всеки ден сготвена манджа и хляб, а всеки месец да му плаща наема и сметките? Какви точно грижи очакват ромите и кой според тях им е длъжен? И защо?!
1
2
 
10
 
! Отговори
ИСКАМЕ ДОПИТВАНЕ... преди 8 години
---ЗА МАЖОРИТАРЕН ВОТ ЗА 100% от депутатите НА ИЗБОРИТЕ!ПУСНЕТЕ СПИСЪЦИТЕ --ЗА КОРЕКЦИЯ НА РЕФЕРЕНДУМА!!!!!!!!!!!