Спретнаха проверка на "развързаната" Анна Витанова

Няма специални мерки по отношение на групи или хора, кълне се Бъчварова
Обновена: 17 юни 2015 14:09 | 17 юни 2015 14:00, Веселина Йорданова
127
Спретнаха проверка на "развързаната" Анна Витанова
Снимка: Булфото

Тече дисциплинарна проверка във връзка с дискриминационни постове на полицаи в социалните мрежи, стана ясно от думите на МВР шефа Румяна Бъчварова.

Както Dnes.bg съобщи по-рано днес, в профила си във Facebook полицайката Анна Витанова публикува снимка със свой колега и изявява желание: "Да ни развържат ръцете" във връзка със случващото се в "Орландовци", а в коментарите под снимката по-долу допълва: "Ако си хванал повечко тен, гориш".

Още по темата

Бъчварова заяви, че принципът, по който се работи, е да няма специални мерки по отношение на групи или хора.

"За последните събития в "Орландовци", преди това в Гърмен, мерките, които прилага полицията са към всеки, който нарушава обществения ред, независимо от това в кой квартал, махала и населено място живее. Така е и по отношение на служителите в МВР, ако има недопустими действия или нарушения, по същия начин прилагаме закона", увери тя.

На въпрос свързва ли напрежението в софийския квартал с приближаващите местни избори, вътрешният министър коментира, че поводът за събитията в "Орландовци" е конкретен, битов, но организацията на протестите след инцидента сигурно крие и някакви политически интереси.

Бъчварова коментира още, че се обмислят различни мерки, които да направят връзка между "едната и другата общност", като не изключи и идеята за съвместни патрули, които да опитват да преодоляват проявите на нарушаване на обществения ред в ромските махали.

Като мярка на първо време тя посочи засиленото полицейско присъствие, но изтъкна, че е важно да има баланс в мерките. "Не бихме искали да изглежда като прекалена мярка и присъствие. Възможностите, с които разполага МВР, са много силни, затова е важно да премерим точната мярка според точното място", каза Бъчварова.

Попитана все пак "кой си играе с огъня", подклаждайки етническо напрежение, Бъчварова коментира, че не може да назове име, но фактът, че има общ стил на организация в един или друг случай, означава, че има нещо, което стои извън конкретните ситуации.

За протеста на полицаите министърът коментира, че последното нещо, в което може да бъде обвинена, е липса на диалогичност. По думите й за трите месеца, в които е начело на МВР, срещите й със синдикатите са били поне три.

Бъчварова уточни, че на последната миналия петък исканията на синдикатите не са били формулирани ясно , а са били поставени теми и всички са получили отговор.

"Последното нещо, което бих искала, е да бъдат нарушени интереси или права на служителите в МВР, но има обективни обстоятелства, с които се опитваме да се справяме. Не мога да разбера, кое е най-сериозното основание за толкова драстичен или силен протест", коментира Бъчварова, според която опасенията по отношение на пенсионната реформа са неоснователни.

"Ръководството на една институция не е срещу нейните служители, напротив, всеки един ръководител е заинтересован от това служителите му да се чувстват комфортно, да могат да работят", каза още вътрешният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
2
 
12
 
! Отговори
Чичо Пейо преди 8 години
Ех Анеее, млада си чичовата и не знаеш, че си посегнала на най-милото на управляващите! На техния свиден електорат!Щото на тях не им пречат, само на нас - дребния народец.Наглите едри риби, ги тъпчат с кюфтета по избори и взимат властта, благодарение на ромите.Долу ръцете от Анчето! Не я тормозете! Оставете момичето на мира!
71
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е ,ама то отдавна беше време държавата да направи смесени патрули нима е лошо в дъражава като Америка *** да озаптяват други *** с палки и гумени куршуми,какво лошо има в Бг-то да има защитници на реда с по-тъмен цвят на кожата
70
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доскоро можехме само да мечтаем за полицай като Бъчварова,Вие ако си мислите че тя ще каже на висок глас това което знае за престъпниците,значи че нищо не знаете за тях.Умна е,много умна е кака Ви Бъчварова ,кефят ме такива интелигентни полицай
69
1
 
2
 
! Отговори
Сандо преди 8 години
> във връзка с дискриминационни постове на полицаи в социалните мрежипостовете ако не са по време на работа представляват изказвне на личното мнение
68
4
 
12
 
! Отговори
чеп за бъчви преди 8 години
Кой ви каза Бъчварова, че обикновения полицай няма право на гражданска позиция и на собствено мнение, КОЕТО ДА Е РАЗЛИЧНО ОТ ВАШЕТО РАДИОВОЩЕТО ТАКОВА? Коя сте вие за да търсите отговорност? Кой ви каза на вас, че ще наказвате българското население и ще опазвате ***? И това си мислите че ще стане безнаказано? Ше потърсим ЦЯЛАТА ОТГОВОРНОСТ ОТ ПРОДЪЛЖАВАЩАТА ПРЕСТЪПНА ПРОСТОТИЯ КОЯТО ВЪРШИТЕ ВСЕКИ ДЕН.
67
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
BRAVO NA MINISTER BUCHVAROVA, SAMO TAKA! SHTE MI PROTESTIRAT HRANTUTNITZI I LENTQI, A PROSTAKESATA VITANOVA SHTE BIE HORATA I SHTE HODI DA QDE KEBAPCHETA NA BUSLUJA! AI SIKTIR!
66
4
 
4
 
! Отговори
не пия от бъчви преди 8 години
Вие на етноси ли ни разделяте Бъчварова? Кой ви упълномощи да го правите? Та това което плямпате са пълни глупости ... ПОДАЙТЕ СИ ОСТАВКАТА!
65
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чета аз изцепките на тази дама и се питам - ако съм с естествената си тъмно кестенява коса и хвана тенче на Черноморието току виж ме сметната за ... и ме претрепа някой скинар или полицайка. Ако взема че се изруся ще стана чалга - то разликата между чалга и ман..л е една крачка, ако пък се боядисам червенокоса ще съм досущ като работничка в чистотата - а те знаете от кой етнос са! Та да не ям бой с гола глава като мутра ли да ходя или да напусна държавата докато се разберете?!
64
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе като гледах "откровената" полицайка тя е по-тъмна от ромка - косата й черна, лицето й загоряло. Да не говори много, че като свали униформата, току виж я сбърка точно някой от нейните. Я дайте малко по-кротко с тия цветови разлики, че тъвнокосите българи току виж се откажат да ходят на море да не ги претрапе някой!
63
6
 
3
 
! Отговори
морска преди 8 години
Ще кажа само едно - има ХИЛЯДИ тъмнокоси и тъмнооки българи, които наистина като хванат тен може да решиш да ги приобщиш към група към която не принадлежат и също има не едно и две "руси ангелчета", които са си роми но с генетично отклонение поради роднински връзки между родителите. Внимавайте как преценяте по цвета, че да не се окаже че бием нашите и толерираме вашите! По тоя повод - половината метали са тъмнокоси и тъмнооки! моля, отчитайте този факт
62
17
 
6
 
! Отговори
БОЙКО преди 8 години
ТАЗИ МИНИСТЪРКА Е СВЕСТЕН ЧОВЕК,ЗАПОМНЕТЕ ГО.....
61
0
 
5
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 8 години
хЕЙ ВИЕ, ОТ хЕЛЗИНКСИЯ КОМИТЕТ оти сиете бе! Полицайте искат, как го беше казал Иван Гешов "Ние ще управляваме со кроце, со благо и со малко кютек", а дори полицията еска малко кютек! А онази, Румито де, тя е за диалогичност, а що е това чудо! Значи ромите де, а онези с тъмната боя, искат да ни крадат, да не работят, да не учат, ние да им плащаме сметките и те, ако ние нещо възроптаем заради силната музика, заради това, че миришат на *** (оти никога не се къпят) да идват с брадвите!
60
2
 
12
 
! Отговори
Hajvanko преди 8 години
Данни от парламентарните избори 2014год в Орландовци!Герб-44,41%БСП-12,0%РБ-11,8%ПФ-7,64%Атяка-5,74%ББЦ-4,74"АБВ-4,03%ДПС-0,94% Без коментар
59
3
 
26
 
! Отговори
реалист преди 8 години
Дамата на снимката, просто не е за този пост
58
5
 
32
 
! Отговори
реалист преди 8 години
Kакво се правят на настъпани?! Момичето е абсолютно прямо и откровено и се басирам, че всичките и колеги мислят, като нея, ама са принудени да ги пазят! Какво да си кривим душата, това е истината и всички граждани мислят така
57
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Германия има закон за Нацизма и знаци свързани с неговъв Франция за Холокоста.Тук няма такива закони.Ако ви кажа че имате тен обидно ли е?
56
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе вие нормални ли сте веее...цял ден ли ще пишете за някаква умряла комплексирана дунда?
55
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Ръководството на една институция не е срещу нейните служители, напротив, всеки един ръководител е заинтересован от това служителите му да се чувстват комфортно, да могат да работят", каза още вътрешният министър.Това е вярно,но когато ръководителя разбира спецификата на службата на това министерство и е един от тях и когато му се говори от синдиката трябва правилно да можеш да разчиташ знаците.Не винаги думите говорят всичко!!
54
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 64Бъркаш, тази намеси и Хитлер. А ти знаеш ли че в една Германия сега ако само споменеш Хитлер като аргумент на тезата си и си директно подсъдим било то и да си го направил от някой сайт?
53
0
 
17
 
! Отговори
BG000N преди 8 години
Не бива министъра на вътр.работи да е външен на системата, още по-малко да е политическо лице. Например, какво се случва след като дойде на власт - подменя по политически причини шефовете на отдели и служби, те от своя страна правят същото.Накрая се получава едно МВР , което тича след проблемите / поради липса на професионализъм/ .Още един пример: Полицаите казват на протестиращите "оставете ни да си свършим работата" - ами , ако си я бяхте свършили нямаше да се стигне до тук.Така е навсякъде