ГЕРБ и Патриотите се разбраха, ама не съвсем

Симеонов и Каракачанов ще си кажат тежката дума на 1 юли
19
ГЕРБ и Патриотите се разбраха, ама не съвсем
Снимка: архив, Булфото

След поредната среща на представители на ГЕРБ с лидерите на Патриотичния фронт, е постигнат политически консенсус, смята председателя на Парламентарната група на партията на Бойко Борисов Цветан Цветанов.

До серията срещи се стигна след поредния ултиматум на патриотите към управляващите - да приемат седем от приоритетите им до 1 юли. В противен случай след този срок хората на Красимир Каракачанов и Валери Симеонов заплашиха, че ще напуснат властта.

Още по темата

Въпреки срещите си с хора от ГЕРБ, лидерите на ПФ са категорични, че ще обявят крайното си решение на 1 юли.

Сред седемте искания на Патриотите е прилагане на мерките от предизборната им програма срещу битовата престъпност, промени в Изборния кодекс и въвеждане на задължително гласуване и вдигане на прага на преференциалния вот.

ПФ е и за гарантиране на неувеличаването на цените на тока и решаване на институционалните проблеми на българите зад граница.

"Вчера окончателно уточнихме всички детайли и правителството, и тук в парламента постигаме политически консенсус и продължаваме да работим по поетите ангажименти", коментира днес Цветанов.

Той призна, че е изненадан от решението на АБВ да подкрепи БСП в подписката за сезирането на Конституционния съд заради взетия от правителството заем в размер на 16 милиарда лева.

"Аз сега разбрах, че има събрани 48 подписа, колкото са нужни. Всяка една парламентарна група може да обоснове решенията си", лаконично коментира той случая.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
3
 
! Отговори
Анили преди 8 години
Ах мили мои партии любими, аз ще бъда с таз, която е на власт се пееше в една песен на НЛО... Пореден пример е поведението на ПФ. Уж са ПАТРИОТИ а подкрепиха ратификацията на дълга, с който ни загробват с 16 млрд? Уж са ПАТРИОТИ, а нямат нищо против разполагането на чужди войски на територията на България.Уж са ПАТРИОТИ, а нямат нищо против повишаването цената на тока, увеличаващата се безработица, финансирането на частни училища и детски градини от държавния бюджет
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хора,да не се развденяваме, да гласуваме всички за велизар-честен открит-долу лъжците от герб и др.
9
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нямам намерение да хваля Атака, но цялата програма на така наречения Паричен фонд е открадната от тях. Тези дори нямат грам собствена идея. Волен, макар и болен е на километри по-добър от такива като Каракачанов и Симеонов.
8
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изключително съм отвратен от тъй наречените "патриоти", на които преди симпатизирах...Безпринципната коалиция с ГЕРБ е по-малки проблем, големия е че те превърнаха участието си в политиката единствено в борба за постове, пари и влияние!Не знам Симеонов, Касабов и останалата *** дали осъзнават колко са жалки!На бъдещи избори няма да спечелят и 2%, от всичките ми познати които преди бяхаз а тхя, не остана нито един който да ги подкрепя
7
2
 
12
 
! Отговори
Калоян преди 8 години
Поиграха малко на ущипани невести и сега пак се прегърнаха.... Жалки мижитурки лъжепатриоти сте вие
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам само при мен ли е така ,но политическата ни картина ми прилича на едно размазано петно.Какви партии,какви лидери.Съвсем изгубиха образ и цвят.
5
2
 
6
 
! Отговори
тежкaтa думa преди 8 години
Жaлкa рaботa е твa 95% от нaшия пaрлaмент!
4
2
 
16
 
! Отговори
родолюбец преди 8 години
Кораба е тръгнал да потъва, въпрос на време и колко голяма е пробойната на кораба "Борисов 2". Факт е че никакви ефективни реформи не се правят, проблемите не се решават, патриотите виждайки това и водени от егоизма си за власт и пари, мислят да скочат зад борда докато водите са плитки и не са дошли дълбоките за да не се удавят на другите избори. ПФ искат да останат и да цоцат от държавната пара, но осъзнават, че ако участват в това неработещо правителство са под въпрос за другия парламент.
3
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Свобода за Надежда Савченко !
2
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те са се разбрали,кой колко ще гепи,а кой колко ще работи не е техен приоритет :))
1
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Супер предложения от супер мутри