Сигнал за бомба отложи делото на стрелеца от Лясковец

"Сега ще си го получите", заплашил анонимен глас
3
Сигнал за бомба отложи делото на стрелеца от Лясковец
Петко Петков. Снимка: архив, БулФото

Делото срещу стрелеца от Лясковец Петко Петков не започна днес в Окръжния съд във Велико Търново заради сигнал за поставена бомба в Съдебната палата. Анонимно обаждане, постъпило на телефон 112 в 9.32 ч. и било съпроводено с думите: "Сега ще си го получите!".

Още по темата

Веднага започнала евакуация на магистратите, служителите и гражданите. Полицията започна проверка за поставено взривно устройство, съобщи БНР.

54-годишният Петко Петков е обвинен, че при провелата се през март миналата година специализирана полицейска акция за неговия арест и изземване на незаконното му оръжие, умишлено е убил командоса Емил Шарков и е направил опит за убийство на петима негови колеги от отряда за борба с тероризма.

Досега по делото са разпитани 96 свидетели и вещи лица, като заседанията, в които участваха служителите от Специализирания отряд за борба с тероризма, бяха при "закрити врата".

Тази седмица в съда са призовани неявилите се четирима свидетели. Предвиждат се очни ставки между свидетели, дали противоречиви показания. Съдебният състав и страните по делото ще правят оглед в Лясковец.

Те ще изясняват показания на свидетелка, която твърди, че живее на 30 метра от апартамента на Петков и е видяла как той е застрелял Емил Шарков при полицейската акция.

Според адвокатите на Петко Петков твърденията на съседката са неверни, защото тя живее по-далеч, а дърво пред дома й е пречело да види кой е убил спецполицая.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: ЛясковецПетко Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
адвокат преди 8 години
Вас ако ви нападнат в 5 часа сутринта нинджи убийци от вся посоки нападат с викове предай се какво ще си помислите Петко е защитил достойно дома си от нападатели и всеки българин би действувл така.Откаде да знае че маскираните не са наемни килъри,а барети Убитият командос е от приятелски огън С пробит череп от куршум на калашников ,а не от пушка Самите барети са стреляли по грешка по колегата си заради оня *** Лазаров който ги накара да нападат на всяка цена Оставет Петко на мира.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
VREME E NIAKOI DA KAGE KAKVA E ISTINATA ZA PRIATELSKIAT OGAN,A INACE IZMISLENITE 380000LV. SI E RABOTA ZA MVR.