571 щата по-малко в системата на Министерството на правосъдието

Кабинетът даде 90 хил. лева за деца с изявени дарби
2
571 щата по-малко в системата на Министерството на правосъдието
Снимка: архив, Ройтерс

От 264 на 250 се намаляват щатните бройки в Министерството на правосъдието с решение на правителството.

Числеността в структурите на второстепенните разпоредители се оптимизира с общо 557 щатни бройки. В резултат на това броят на администрация и служители там от 6588 стават 6031, а общият брой на предложените за съкращаване щатове – 571.

Министерството на правосъдието потвърждава намерението си да не се засягат щатовете на охранители и надзиратели. Диалогът продължава и конкретните длъжности за съкращаване ще бъдат определени след дискусия по места, уточняват от ведомството.

С друго решение кабинетът одобри допълнителни разходи в размер на 89 370 лв. Средствата са за изплащане на стипендии на учениците от държавните и общинските училища. Те са предвидени в централния бюджет като част от Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби.

За стипендии на учениците с високи постижения в областта на изкуствата по-рано през годината бяха отпуснати близо 498 хил. лв.

Правителството предлага на Народното събрание да приеме решение за откриване във Велико Търново на филиал на Медицинския университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна. Предвижда се в него да се провежда обучение в бакалавърска степен по две специалности – медицинска сестра и акушерка. Определеният капацитет за обучение е от 80 студенти за всяка от специалностите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде сега да разчистят и военните пенсионери от Столична община, които висят там от 20 години. Че и родата си уредиха.