БСП сезира КС за дълга от 16 млрд. лв.

Червените събраха нужните им подписи за сезирането на съда
24 юни 2015 12:36,
5
БСП сезира КС за дълга от 16 млрд. лв.
Снимка: Reuters, архив

Парламентарната група на БСП внесе в Конституционния съд искане срещу изтегления външен дълг от 16 млрд. лв. от настоящото правителство", съобщиха от коалицията "БСП лява България".

Левицата не се отказа от опитите си да събере необходимите 48 подписа и така изпълни обещанието си към българските граждани да защити техния интерес, посочват от коалицията.

След дълги месеци на усилия от страна на депутатите от "БСП лява България", с подкрепата на народни представители от АБВ, подписите бяха събрани, се казва в съобщението.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
5
 
! Отговори
Ь преди 8 години
До Анонимен 2Бокичо ще отиде на съд точно толкова, колкото и Цвинокичо отиде на съд последните няколко пъти. Разхождат се от време на време из съдебните зали, та да дразнят зрителите след поредните си интервюта за медиите. Бокичо, Цвинокичо и другите подобни на тях трябва да влязат в затвора, не само да ходят на съд. Съдът е... част от правораздаването, но далеч не окончателната част.
3
1
 
5
 
! Отговори
Ь преди 8 години
ГЕРБ откраднаха диви суми от българския данъкоплатец и се готвят да откраднат поне още толкова. Същевременно реват та се късат, че имало свръхприходи в бюджета, увеличаване на производството и т.н. Никой обаче не предвижда на този фон намаляване на данъците например. А северните ни съседи гонят Франция като данъчна политика - намаляват драстично ДДС като цяло, ликвидират го за храни, лекарства, учебници, печатни образователни издания (на практика всички книги), докато БГ медиите мълчат :)
2
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 1. Защо търсите ДПС? Тя гласува за заема.Интересното е АБВ как е подписало искането до КС, като те също подкрепиха заема от 16 милиарда лева.Аман от фурнаджийски лопати. Да ходим на предсрочни избори сега и веднага! Бокича на съд!
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде са ДПС? Нали са партия за права и свободи? Що не подкрепят питането? Или се доказва тезата, че са скрития коз на ББ и са заинтересовани само от мамалигите, че лесно се манипулират. Къде са и от Атака? Нали също се пенявиха срещу постановката за заема? (отделен е въпросът доколко това касае Конституцията, но в края на краищата ще има становище, което да сложи край на пренията на разни хайдукати по основния закон)